Oulu

Oulu à la carte -kirja esittelee uuden Oulun lähiruokaa

Manne Stenros (vas.) ja Ari Mäkelä ovat tehneet ruokakirjoja jo parikymmentä vuotta. Oulu à la carten jälkeen ilmestyy Pohjois-Norjan ruokakulttuuria esittelevä Varanger à la carte. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 16.11.2012 8:05
Sanna Räihä

Uutta Oulua on luodattu jos miltä kantilta, mutta nyt on saatu kansien väliin myös kaupungin maukkaimmat palat.

Torstaina julkistetun Oulu à la carte -kirjan kansien välistä löytyy oululaisten keittiömestareiden näkemys siitä, mitä paikallisista raaka-aineista saa parhaimmillaan aikaiseksi.

On Jussi Haanpään lohipastramia ja Lasaretin keittiömestarin Mikko Huhtalan tyrnimarinoitua haukea.

”Annoimme keittiömestarille vapaat kädet ja pidimme rajan vain siinä, että raaka-aineet ovat lähialueelta. On kiva, että joku tekee sushia siiasta, mutta ei karjalanpaistia kengurusta”, oululainen valokuvaaja Ari Mäkelä tiivistää A la carte -kirjasarjan linjan.

Osa kirjan annoksista on jo tarjolla ravintoloiden listoilla ja loputkin luvataan lautaselle ainakin etukäteen tilaamalla.

Lue lisää 16.11.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Tyylikäs kirja, hyvä kuvitus. Hyvä fiilistelykirja turisteille ja meiltä muualle matkustaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Erityisesti se, kun ravintolat ottavat listoilleen kirjan reseptejä. Hyvä lahjakirja muualla asuville tuttaville, jotka sitten jonakin päivänä voi viedä syömään kirjan resptin mukaan tehtyjä ruokia. Ravintolat voisivatkin erityisesti mainostaa tarjoilevansa kirjassa esiteltyjä ruokia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image