Oulu

Tilaajille

Ostoskeskus loi pien­ta­lo­lä­hiön sielun – Välivainion pikkuostari on kuin muistojen sulattamo

Välivainion asukas Vuokko Isaksson muistaa pitserianpitäjän apean katseen, kun hän kävi asioimassa ostoskeskuksessa viimeisen kerran. Vasemmalla ruokapaikan logo, joka muistuttaa häntä menneistä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 15.7.2019 19:00
Janne Taanila

Välivainion kaupunginosa Oulussa on viime vuosina kasvanut kohisten kohti korkeuksia, ja nyt rapistunut ostoskeskus saa väistyä uuden tornitalon tieltä.

Välivainion ostoskeskus nököttää tyhjillään Siirtolantien alkupäässä. Sitä ei moni edes huomaa, mutta vastikään rakennusliike nosti valtavan ennakkomainoksensa sen eteen.

Purkutuomiota odottava talorykelmä poiki yhtäkkiä vuolaan muistelutulvan, kun entiset ja nykyiset asukkaat sinkosivat satamäärin kommentteja sosiaaliseen mediaan, kuten Välivainiolla asuneet ja Oulu tutuksi -Facebook-ryhmiin.

Yksi muistojaan jakaneista on Susitiellä vuodesta 1983 asunut Vuokko Isaksson. Hänen mielensä on haikea, vaikkei ostoskeskuksen alue enää kaunis olekaan. 

Tilaajille

MAINOS

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
53
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
20
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image