Oulu

Tilaajille

Ostoskeskus loi pien­ta­lo­lä­hiön sielun – Välivainion pikkuostari on kuin muistojen sulattamo

Välivainion asukas Vuokko Isaksson muistaa pitserianpitäjän apean katseen, kun hän kävi asioimassa ostoskeskuksessa viimeisen kerran. Vasemmalla ruokapaikan logo, joka muistuttaa häntä menneistä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 15.7.2019 19:00
Janne Taanila

Välivainion kaupunginosa Oulussa on viime vuosina kasvanut kohisten kohti korkeuksia, ja nyt rapistunut ostoskeskus saa väistyä uuden tornitalon tieltä.

Välivainion ostoskeskus nököttää tyhjillään Siirtolantien alkupäässä. Sitä ei moni edes huomaa, mutta vastikään rakennusliike nosti valtavan ennakkomainoksensa sen eteen.

Purkutuomiota odottava talorykelmä poiki yhtäkkiä vuolaan muistelutulvan, kun entiset ja nykyiset asukkaat sinkosivat satamäärin kommentteja sosiaaliseen mediaan, kuten Välivainiolla asuneet ja Oulu tutuksi -Facebook-ryhmiin.

Yksi muistojaan jakaneista on Susitiellä vuodesta 1983 asunut Vuokko Isaksson. Hänen mielensä on haikea, vaikkei ostoskeskuksen alue enää kaunis olekaan. 

MAINOS

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image