Oulu

Opiskelijalla on yhtä vappua tästä lähtien – perinteinen kirk­ko­ve­ne­sou­tu muuttuu kupla­jal­ka­pal­lok­si Oulussa

Fuksien uittaminen on yksi kiinnostavimmista opiskelijoiden vapputapahtumista. Kuva on opiskelijavapulta vuonna 2016. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 19.4.2018 19:10
Kaleva

Haalaripukuisia juhlijoita alkaa näkyä Oulun kaduilla kiihtyvässä määrin, sillä yliopisto-opiskelijoiden vappu avataan torstai-iltana Nallikarissa.

Luvassa on ensin rastikierros Nallikarin rannalla ja juhlia jatketaan kylpylä Edenissä ja myöhemmin Viihdemaailma Ilonassa.

Juhlatilaisuuksia riittää opiskelijoille yhtenä huviputkena vapunpäivän iltaan saakka.

Oulun Teekkariyhdistyksen puheenjohtaja Sami Kuoppamaa ei osaa kertoa tarkalleen, miten monta opiskelijoiden vappuhippaloa Oulussa järjestetään vapun alla. 

– Teekkareiden lisäksi monet ainejärjestöt järjestävät tapahtumia, olen nähnyt niistä tapahtumailmoituksia Facebookissa.

Teekkareiden Wappureivien, Waatonaaton bileiden ja Waaton bileiden lipunmyynti on meneillään, lippuja on jo ostettu Kuoppamaan mukaan useita satoja.

Monen päivän juhlinta ei ole monestikaan halpaa lystiä. Miten opiskelijabudjetti kestää vappubiletyksen?

– Varmaan ennen vappua säästellään ja monet menevät kesätöihin heti vapun jälkeen.

Kuoppamaan mukaan kiltalehdessä on annettu vinkkejä siitä, kuinka kannattaa olla tuhlaamatta. Hyvä keino on  esimerkiksi tehdä makaronilaatikkoa pakasteeseen, ja syödä sitä koko vapun ajan.

Vappuun on aikaa kymmenen päivää, monen juhlijan kunto voi olla koetuksella taipaleen varrella.

Sami Kuoppamaa neuvoo, ettei joka bileissä tarvitse käydä, välillä voi myös ladata akkuja ja levätä.

– Lisäksi kannattaa juhlia maltillisesti.

Fuksiuitto vetää aina porukkaa

Yksi tunnetuimmista teekkareiden vapputapahtumista on fuksien uitto vapunaattona. Tapahtumaa saapuu seuraamaan Kuoppamaan mukaan joukoittain ihmisiä, myös työssäkäyviä ja jo vuosia sitten valmistuneita teekkareita.

Fuksiuitto järjestetään kello 14 Åströmin rannassa vapunaattona. Tänä keväänä avanto joudutaan tekemään moottorisahalla kuten viime vuonnakin. 

Myöhäinen kevät on aiheuttanut ohjelmanmuutoksen ensi sunnuntain kirkkovenesoutuun, jota ei jäätilanteen vuoksi päästä soutamaan.

Soudun sijaan kisaillaan kuplajalkapallossa Tuiran uimarannalla sunnuntaina kello 12-18.  Lajissa kukin pelaaja yrittää urheilla ison kuplan sisällä, vain jalat vilkkuvat ulkopuolella. Mukana on teekkareiden lisäksi joukkueita muun muassa eri ainejärjestöistä.

Myös vappuaatonaaton teekkareiden tempaukset ja fuksikisat siirtyvät torinrannasta Meritorille.

Sami Kuoppamaa toivoo monen muun lisäksi vapuksi kaunista säätä.

– Sateinen sää vaikuttaa juhlintaa. Mutta vaikka kelit olisivatkin heikot, fuksiuittoon tulee paljon porukkaa.

Teekkareiden kaikki vapputapahtumat Oulussa löytyvät täyteen ahdetusta kalenterista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tässä huomaa isot opiskeluetuudet. Monta viikkoa aikaa juhlia ja polttaa tuhansia kehuskeli iso porukka äsken olutta ostamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Iso opiskeluetuus" on vähän päälle 200 euroa kuussa. Sillä ei maksa edes vuokraa, jote töissä on käytävä aivan kuten sinunkin, "työssäkäyvä". Eiköhän sitä työtä tekemällä keräämiään rahoja saa kuluttaa tai olla kuluttamatta kuten itse tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kieltämättä mietityttää yliopisto opiskelijoiden jokavuotista örvellystä nämäkö ovat suomen tulevaisuuden tekijöitä.... Oppilaitoksen nimi haalareissa EI ole hyvää mainosta edellä mainitulla tavalla. Kerrottakoon kuitenkin että aikaisemmat yliopisto opiskelijat aloittivat tämän saman juhlinnan jo pääsiäiseltä!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö olla absolutisti, että voisi olla tulevaisuudessa hyvä työntekijä? Jos opiskelija haluaa omalla ajallaan juoda, miten se on oppilaitoksen asia tai sen kontrolloitavissa? Kannattaa huomata, että hyvin harva on pelkkä opiskelija, sillä toimeen tulemiseksi täytyy töissä käydä jo opiskeluiden aikana. On hyvä myös miettiä, ovatko opiskelijat ainoita, jotka kuluttavat alkoholia vapun aikana ja "örveltävät"? Mites ne keski-ikäiset työssäkäyvät, jotka korkkaavat viinapullon välittömästi kun perhettä pääsee eroon esimerkiksi työmatkalla? Kyllä niissä työntäyteisissä "seminaarimatkoissa" opiskelijankin juomakunto kalpenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi tietty noteerata, ettei Vappu ole vain teekkareiden juhla, kyllä me muutkin opiskelijat vietetään sitä yhtä lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö opiskelijoilla ole tarpeeksi opiskeltavaa kun pitää 10 päivää örveltää ja sotkea joka ikinen paikka

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskeltavaa ja töitä samanaikaisesti on aivan tarpeeksi. Onko sinulla tarpeeksi töitä kun kerkeät rutkuttaa täällä turhista asioista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskelijan parasta aikaa. Vaikka ei enää nykyään jaksaiskaan tuommosta juhlintaa, niin tulee muisteltua kaiholla omia wappuja n. 10v sitten. Hauskaa oli koko rahan edestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas alkaa se moniviikkonen örvellys ja julki juopottelu,ei vappu ole enään vappu.Ennen vanhaan oli kulkueet,hattarat lapsille ilmapallot eikä kontattu erivärisissä haalareissa pitkin ojia ja puistoja...yäk

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se kulkue on ollut toiminnassa monta vuotta ja on edelleen. Menehän vaan katsomaan ja rentoudu. Miksi et valita siitä, että joka päivä ja joka viikonloppu ympäri vuoden keski-ikäiset ja muunkin ikäiset konttaavat ja örveltävät keskustassa? Onko joku opiskelija tehnyt sinulle konkreettisesti jotain "örvellyksellään" kun noin olet mielesi pahoittanut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko nyt tarpeeksi tilattu viinaksia Saksasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image