Oulu

Oikeus langetti lukuisia van­keus­tuo­mioi­ta Oulun isosta huu­me­ri­kos­vyyh­dis­tä, pisin tuomio 11 vuotta

Oulu 8.2.2018 13:50 | Päivitetty 8.2.2018 15:36
Kaleva, STT

Oulun käräjäoikeus on langettanut lukuisia eri mittaisia vankeusrangaistuksia Oulussa tapahtuneesta laajasta huumerikosvyyhdistä. 

Rikoskokonaisuutta käsiteltiin viime vuoden lopulla. Oikeudenkäynti jakautui kannabis-, amfetamiini- ja talousrikoskokonaisuuksiin.

Jutussa takavarikoitiin muun muassa yli 30 kiloa amfetamiinia, jota oli piiloteltu maan alla maatilan halkovajassa.

Kovimman tuomion sai 26-vuotias Ahmed Ibrahim Alloh, jonka oikeus tuomitsi 11 vuoden vankeuteen niin amfetamiiniin kuin talousrikoksiin liittyvistä rikoksista. Hänet tuomittiin  törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja huumausainerikoksesta. 

Amfetamiinikokonaisuudesta 10 vuoden vankeusrangaistuksiin tuomittiin Ahmed Al Khatib ja Sherif Omary, 8 vuotta vankeutta saivat Ibrahim Abdallah Ibrahim Alloh ja Ali Haidar Mohamad. 7 vuoden vankeuteen tuomittiin Muath Suliman Mohamed AllouhStefan Miichael Anderson ja Khalig Haidar. Lisäksi oikeus langetti useita lyhyempiä ehdollisia ja ehdottomia vankeustuomioita. Osa tuomituista selvisi sakoilla.

Kannabisrikokset liittyivät hasiksen- ja kannabiksen hallussapitoon ja myyntiin. Kokonaisuuteen liittyvistä rikoksista kovimman tuomion sai Muhana Ghazi Ahmed, joka tuomittiin törkeän huumausainerikoksen lisäksi myös talousrikosvyyhtiin liittyvästä törkeästä kirjanpitorikoksesta 3 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Muut kannabis- ja talousrikoksiin syyllistyneet tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Talousrikoksissa tuomiot tulivat törkeistä kirjanpitorikoksista ja rahanpesusta. Kolme talousrikoksista tuomittua määrättiin viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Amfetamiinikätkö maatilalla Yli-Iissä

Oikeuden mukaan amfetamiinirikoksista tuomitut toivat laittomasti maahan, kuljettivat ja pitivät hallussaan yhteensä 35 kiloa amfetamiinia levitystarkoituksessa. Niiden katukauppa-arvo Pohjois-Suomessa olisi ollut 1,75 miljoonaa euroa.

Pisimmän tuomion saanut Ahmed Alloh vuokrasi Yli-Iissä sijaitsevan maatilan Oulussa sijainneen etnisen kaupan nimissä. Oikeuden mukaan sitä käytettiin kulissina rikolliselle toiminnalle. 

Huumeet tuotiin maatilalle kesällä 2017 Ruotsista autosaattueessa. Kuljetukseen osallistui useita tuomittuja. Oikeuden mukaan kaikki kuljetukseen osallistuneet henkilöt olivat tietoisia autoihin kätketystä isosta huumausaine-erästä.

Huumeet piilotettiin ensin maatilan halkovajan alle kaivettuun tynnyrikätköön. Ne ehdittiin siirtää pois ennen poliisin kotietsintää maatilalle. Poliisi takavarikoi huumeet myöhemmin toisaalta, mutta ne pystyttiin yhdistämään maatilalla olleisiin tynnyreihin.

Oikeus piti amfetamiinimäärää poikkeuksellisen suurena ja katsoi, että rikoksella tavoiteltiin huomattavaa taloudellista hyötyä.

Oikeudessa syytetyt pääosin kiistivät heihin kohdistuvat syytteet. Esimerkiksi Alloh sanoi suostuneensa säilyttämään jonkin aikaa huumeita maatilalla vastineeksi erinäisistä huumeveloista. Selitys ei kuitenkaan mennyt läpi oikeudessa, joka katsoi tekijöiden toimineen yhdessä pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. 

Oikeudenkäynti pidettiin poikkeuksellisesti Oulun vankilassa, koska syytettyjä oli niin paljon, etteivät Oulun oikeustalon tilat sopineet oikeudenkäyntipaikaksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vankipäivän hinta noin 200 euroa * 365 = 73.000 euroa per vuosi.
Työtön noin 1.000 euroa kuukausi * 12 = 12.000 euroa per vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarvitaan poliitista reaktiota!
Eikö Suomi ole saanut tarpeekseensa tästä rikkaudesta?
Miten me tavikset voimme vaikutta kun muut ovat hiljaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan kun me taviksethan ite haluamme tätä ja se on hyvästä yhteiskunnallemme. Emme vain itse tajua sitä, mutta onneksi päättäjät tajuavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoitajille ei ole varaa maksaa palkkoja, mutta näitä ali-ihmisiä on kyllä varaa kestitä. Suomeen yleislakko niin pitkäksi aikaa, että kiky poistetaan, aktiivimalli perutaan, hoitajille saadaan riitävä palkankorotus ja jokainen maahantunkeutuja on poistettu maastamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isot pojat vaan järjestää uudet kuriirit jotka jää sitten joskus kiinni "suuresta takavarikosta"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se siitä vapaasta liikkumisesta yli rajojen!
Takaisin sinne mistä ovat tulleet!
Tulee paljon halvemmaksi meille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä rikollisia ei tietenkään karkoiteta lähtömaihinsa, vaan jäävät suomalaisia veronmaksajia rasittamaan miljoonilla euroilla pitkälle tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulleepa valtiolle kalliiksi, palijoko vanki vuorokausi maksaa? Eikö olisi parempi lähettää nämä veijarit kotikonnuilleen kärsimään tuomio. Ja ikuinen porttikielto suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image