Oulu

Oamkin eng­lan­nin­kie­li­siin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset

Oulun ammattikorkeakoulun kuuteen englanninkieliseen koulutukseen haki kevään ensimmäisessä yhteishaussa 1 183 henkilöä. KUVA: Essi Puuri
Oulu 22.1.2020 23:13 | Päivitetty 22.1.2020 23:27
Mirko Siikaluoma

Oulun ammattikorkeakoulun englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat lähes 1200 hakijaa. Kuuden englanninkielisen koulutuksen 165 aloituspaikkaa haki yhteensä 1 183 henkilöä.

Suosituimpia koulutuksia olivat tekniikan ammattikorkeakoulututkintoon johtava Degree Programme in Information Technology -koulutus, johon oli yhteensä 460 hakijaa, sekä liiketalouden International Business -koulutus, johon hakijamäärä oli 409.

Ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin hakijoita oli yhteensä 314 kappaletta. Eniten kiinnostusta herätti Water and Environmental Management -koulutus, jonka 20 aloituspaikkaa haki yhteensä 128 hakijaa. Oamkin uutena hakukohteena olleeseen Clinical optometry -koulutukseen hakijoita oli 53.

Hakuaika ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi keskiviikkona 22. tammikuuta. Keväästä 2020 lähtien korkeakouluun hakeville on kaksi erillistä yhteishakua, joista vain ensimmäisessä oli tarjolla englanninkielisen koulutuksen aloituspaikkoja.

Kevään toinen yhteishaku alkaa 18. maaliskuuta ja päättyy huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

MAINOS

Kommentoi

Surkeahkot onnistumisen edellytykset. Vuosia opiskelijapalaute on osoittanut ettei opettajakaarti osaa englantia ja osaavimmat on sitten väkipakolla hyllytetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johto keskittyy henkilöstön pelotteluun ja kaveriensa suosimiseen. Opettajat jääneet alallaan junasta jo vuosia sitten. Muualle kun ei pääse niin jääneet laitokseen. Opiskelijat tottuneet saamaan tutkintonsa ilman ponnisteluja. Suunta on ollut pitkään surkea. Pysyy kasassa ulkomaisten opiskelijoiden määrillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiminta ylenkatsovaa. Lähiopetusta ei juurikaan ollut ja sen taso oli heikkoa. Kotona yksin piti asiansa hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuosta oo kauan kun tämä laitos lopetteli englanninkielisiä koulutusohjelmiaan. Nyt parin vuoden jälkeen olaan sitten menossa vanhaan takas. Hukassa ollaan. Johto on strategioissaan ihan sekaisia. Opetus luokatonta ja ilmapiiri surkea. Ellei tilanteesta tiedä mitään niin tämä koheltaminen saattaa kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opiskelin informaatioteknologiaa vuoden. Hepettely oli laitoksessa kovaa sen suhteen että osattaisiinkin jotakin. Todellisuudessa jokunen koodausta perustasolla osaava opettaja löytyi. Alan liiketoiminnan taitoja heillä ei ollut ollenkaan. Kun kyseli miten yritykset teknologioita käyttivät ilmeni ettei yrityksissä oltu töissä oltu koskaan. Tunsin itseni huijatuksi. Laaja-alaisesta korkeakoulutuksesta ei tässä yhteydessä voi puhua mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin helpolla sitä ei tutkintolappua saa sitten mistään. Ongelmaksi vain muodostuu se ettei täällä opi yhtään mitään. Ilmapiiri on on ihmisiä syrjivää ja johto juoksee oikeudessa hoitamassa sotkujaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoinaan sitä kamppailtiin vuosisatoja että saataisiin korkeampaa opetusta omalla suomenkielellä ruotsin tai latinan kielien sijaan. Ja nyt sitten opetuskieleksi vaihdetaan englanti tosta noin vaan ihan sillä perusteella että sehän on melkein amerikkaa ja siksi sitä kielenä kaikki diggaa, tai miten se melkein menikään se muuan Juicen laulu.

Mutta miksi englanti, se on kielenä jo niin entinen kun USA on taantuva mailmanmahti eikä Iso-Britanniastakaan enää ole kulttuurivaikuttajana mihinkään kun Beatles ja Led Zeppelin ja David Bowie ovat siirtyneet historian hämärään, joten eikös kantonin Kiina olisi asiallisempi opetuskieli jos kerran suomi ei kielenä kelpaa tai ehkä arabia koska siitä voi tulla uusi kansalliskieli kunhan meneillään oleva väestönvaihto on toteutunut ja tämä Suomena nyt tunnettu alue muuttuu nimeltään kuurapyllyin kalifiaatiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image