Oulu

Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – so­sio­no­mi­kou­lu­tuk­seen eniten hakijoita

Oulu 19.9.2019 21:43
Heidi Peltonen

Oulun ammattikorkeakouluun haki syksyn yhteishaussa yhteensä 1601 ensisijaista hakijaa.

Aloituspaikkoja syksyn opinnoissa on yhteensä 355. Jokaista aloituspaikkaa kohti oli 4,5 ensisijaista hakijaa. 

Eniten hakijoita oli sosionomikoulutukseen, jonka 35 aloituspaikkaa tavoitteli yhteensä 431 hakijaa. Koko koulutukseen haki yhteensä 785 hakijaa. 

Sosionomikoulutuksen jälkeen eniten kiinnostivat terveydenhoitajakoulutus ja liiketalous. Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista eniten kiinnosti talotekniikan tutkinto-ohjelma. 

Syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa käyttöön otettava valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 29.10.–1.11. Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan viimeistään 29.11. Opintopolku-palvelussa.

Koulutukset käynnistyvät tammikuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tämä amkki pitäisi vain lopettaa kokonaan. Sitten ihan uusilla ihmisillä aloittaa ammatillinen korkeakoulutus uudelleen. Tätä ei tule kukaan saamaan järjestykseen. Ongelmat ovat vain liian suuria erityisesti nykyjohdon hoidettavaksi. Maton alle lakaiseminen on jatkunut liian pitkään. Käytännöstä ollaan vieraannuttu monilta osin täysin. Opettajat ovat olleet samoissa hommissa kymmeniä vuosia eikä heidän käytännön taitojaan ole päivitetty aikoihin. Hyvin pitkään on hohkattu uutena ideana opetuksen kehittämisestä ja laadusta. Mutta miten opettaa asiaa jota ei osaa eikä tiedä olevan edes olemassa? Ei mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amkki korkeakoulutuksen tuottajana on kyllä varsinainen vitsi. Ei missään oikeassa korkeakoulussa ole varaa lisätä jatkuvasti hallinnon osuutta toiminnasta ja irtisanoa kokeneimpia opettajiaan. Tutkimustoimintaansa amkki ei ole saanut kunnolla pyörimään koskaan. Ilmapiiri on työntekijöiden kannalta surkea. Johtamisen menestysajatuksena näyttää olevan työntekijöiden tylyttäminen, painostaminen ja huono kohteleminen.

Itse itseään kehumalla ei nykyjään pääse mihinkään. Pitäisi saada aikaan oikeita tuloksia. Tuloksia jotka huomattaisiin myös kansainvälisesti. Pelkkä rahan hummaaminen ja jatkuva ruikutus että veronmaksajat eivät tue toimintaa riittävästi on jo ihan naurettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattikorkeakouluista siis valmistuu korkeasti koulutettuja ammattilaisia. Samoja, joita maahan haalittiin muutamassa vuodessa ainakin 50 000 kpla ja suunta jatkuu yhä. Eikä tämä tuonti maksa kuin 15 miljardia vuodessa. Joko tämä tuontiin sijoitus on paljonkin plussan puolella?
Ammattikorkeakoulusta valmistuneet korkea-ammatttaitoiset sosionomit epäilemättä kirjoituspöytänsä takana läppärillänsä näille maahantuoduille korkea-ammattilaisille sosiaaliavustuksia runsain mitoin jakelevat, että pääsevät kotoutumaan kotiutumaan kunnolla. Ihan kuin toisen alan korkeasti oppineet ovat jo tehneet 500 vuotta ja ihan muutama on jo onnistunutkin, joten ihan hukkaan ei ole rahat ja ponnistelut menneet.
Rakennusalan korkea-ammattilaisuus luonnollisesti kiinnostaa, senhän ymmärtää. Saattaa siinä korkeaa rakennusta korkea-ammattitaitoisesti mielellään rakentaakin korkealla palkalla, vaikka ei toisten työkavereitten murteesta mitään ymmärräkään. Korkean palkan vastineeksi täytyy pitää kiirettä, ettei alla homehtuva korkea rakennus ehdi romahtaa ennen valmistumistaan. Kaiken tämän ymmärtää kun muistaa Stalinin jo sata vuotta sitten määräämät tuotannon kriteerit: Määrä on tärkein ja sitä pitää olla paljon! Laadulla ei ole mitään merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image