Oulu

Nyt se tapahtui: Oulun väkiluku ylitti 200 000 asukkaan rajan – avoimet ovet tulossa

Oulun kaupungissa on nyt yli 200 000 asukasta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 19.9.2016 9:01
Kaleva

Oulun kaupungissa on nyt 200 071 asukasta. Kaupunki kertoo, että asukasluku ylitti 200 000 asukkaan rajan syyskuussa.

Vuoden 1989 lopussa oululaisia oli yli 100 000 ja 2000 -luvun alkuun tultaessa väkiluku ylitti 120 000.

Vuoden 2012 lopussa Oulun väkiluku oli yli 146 000, ja kun Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii yhdistyivät vuoden 2013 alusta uuteen Ouluun, tuli Oulun väkiluvuksi tuolloin 190 847.

Yli 200 000 asukkaallaan Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki.

200 000 asukkaan rajapyykin juhlistamiseksi kaupungintalolla järjestetään kaupunkilaisille avoimet ovet lauantaina 8. lokakuuta kello 14–20.

”Oululaiset ovat tervetulleita juhlistamaan tapahtumaa tutustumalla historialliseen kaupungintaloon, tapaamaan talon henkilökuntaa työssään ja osallistumalla yhteisötaideteoksen valmistamiseen. Muun muassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen on kyseisenä päivänä töissä. Tarjolla on kahvia ja mehua”, Oulun kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (102)

Vähentäkää määrästä jo Jakkukyläläiset, he haluavat pian pois Oulusta ja käykö niin että Oulun väkiluku tipahtaa alle 200 000, saadaankin siitä uusi uutinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta ompa hienoo ku " Muun muassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen on kyseisenä päivänä töissä". onneksi seuraava työpäivä/300000 asukasta on jokseenkin kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä tuutte tänne on huonopiakin paikkoja kokemusta on minä muualla käyneenä en lähe ikinä mihinkään enää arvomaailmassa on muukin kuin pelkkä raha ainakin minulla kun on jokinen ropo ruokaan ja katto päänpäällä ja puhtaus ja vesi raanasta ihminen voi joskus laskea kymmeneen ennen kuin avaa suunsa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun vetovoima on ollut suurinta Suomessa vuosi kausia ja nyt jo yli 200 000 asukasta meitä täällä on. Ydinkeskusta on täynnä ja keskusta alue levittäytyy Etelään ja radan varteen Keskustan lähialueelta n. 5 km löytyy varmasti yli 120 000 asukasta. Oulussa on kaikkea mitä suurkaupungissa tarvitaan ja lisää tulee uutta koko ajan, vain ruuhkat puuttuu ja moottoritiekin saadaan kolme kaistaiseksi. Helsinkiläiset Stokka ja Anttila ovat tappiollisia ja lopettavat kaikki toimintansa. Ouluun tulee uusia liikkeitä niiden tilalle. Valkeessa on Pukumiehet ym. siirtyneet. Oulun ydinkeskustassa on erittäin vilkasta nykyään kun siellä käy, joten näyttää erittäin hyvältä tämä tilanne. Pysäköinti on myös helpottunut oikeanlaisten investointien seurauksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Muun muassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen on kyseisenä päivänä töissä." Eikös yleensäkin Matti ole töissä vai onkos tämä poikkeustapaus? ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei välttämättä...Ainakin keskustan kuntosaleilla venyy kaupungin kauluspaitaherroja kesken työpäivän ja vielä kehtaavat retostella että viitsiskö mennä vielä käpäseen työpaikalla! Ja nämä herrat ovat niitä 5-10ke:a tienaavia!
Ja miksi itse käyn keskellä päivä-->vuorotyö...siksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"200 071. Huh. The Capital of Northern Scandinavia."
Tuo ajatus pakottaa päässäni, kun kävelen kaupungin keskustan poikki kymmenessä minuutissa edes hengästymättä.
Vai olisinko ihan rehellisesti kylillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä marisevat vain tullista tulleet. Alkuperäiset oululaiset eivät valita tyhjänpäiväisestä, niinkuin te. Keskusta on muuten just sopivan kokoinen, ainakin mulle. Se on semmonen niinkuin se on aina ollut. Jos ei passaa, niin aina voi lähteä muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin justiinsa! Ollaan vaan ihan ölövinä. Tullista tulleet vaan leuhottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppukylä vieläkin, etenkin kesustan puolesta. Verratkaapa esim. Tampereeseen, jossa on vilkas laajalle levittäytynyt keskusta. Siellä ostovoimaa on noin 380 tuhannen ihmisen edestä.

Lopettakaa haaveilu - Oulusta ei tule ikinä suurkaupunkia. Nyt pitäisi saada keskusta jotenkin ajan tasalle, aktiiviseksi ja toimivaksi, ja sitten pitäisi alkaa rakentamaan Oululle keskisuuren modernin kaupungin mainetta.

Ollaan parasti etelän ja pohjoisen välissä. Esim. Rovaniemi hakkaa meidän pahasti kansainvälisyydessä ja turistien määrässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta aina, kun jotakin halutaan rakentaa keskustaan tai sen ympärille, täällä on hirveä märinä että ei saa niin ja niin korkeita taloja rakentaa tai milloin on mitäkin pielessä, arina sitä ja tätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän hienoa! Tässä yksi syy muiden muassa muuttaa tästä kaupungista pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa asuu n.15 000 ihmistä. Hiukkavaaraan suunniteltu 40 000 ihmisen keskus. Kaupunkisuunnittelijat vähän hukassa miten oikeita kaupunkeja kaavoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esittäkääpäs tutkivat journalistit vielä vaikka käyrä joka näyttää Oulun verotulot per asukas ja vastaavasti menot per asukas vaikka viimeiseltä kymmeneltä vuodelta. Juhlitaan sitten lisää. Jos juhlitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisikohan vielä hailuodon, iin, limingan, lumijoen, muhoksen, tyrnävän, pudasjärven ja utajärven liittää ouluun? saataisi lissää asukkaita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (102)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image