Oulu

Nuorten po­li­tiik­ka­kou­lu käynnistyy Oulussa – hanke kestää kevääseen 2021

Hankkeeseen osallistuvat nuoret myös tutustuvat Oulun kaupungin demokraattiseen päätöksentekoon. Arkistokuva.
Oulu 25.3.2020 12:10
Kaleva

Oulun kaupunki on mukana Sitran Demokratiakokeilut 2020 -hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on saada nuoret innostumaan vaikuttamisesta sekä saamaan olennaisia tietoja ja taitoja, joita tarvitaan yhteiskunnassa toimimiseen. Hanke on nimetty Nuorten politiikkakouluksi.

Politiikkakoulussa nuoria rohkaistaan tuomaan esille yhteiskunnan epäkohtia ja mahdollistetaan löytämään niihin ratkaisuja, jotka päätyvät päätöksentekoon.

Ensimmäisessä vaiheessa rekrytoidaan pilottikoulut. Rekrytoinnin jälkeen nuorten kanssa suunnitellaan heille sopivia tapoja vaikuttaa. Kevään aikana tehtävät kouluvierailut toteutetaan virtuaalisesti. Syksyllä pidetään erilaisia työpajoja nuorten omiin ideoihin ja päätöksentekoon liittyen. Hanke kestää kevääseen 2021.

Politiikkakoulu muodostuu kolmesta työpaketista: sukupolvien välisestä oppimisesta, nuorten yhteiskunnallisten tietojen ja taitojen vahvistamisesta sekä koulussa tapahtuvan demokratiakasvatuksen tukemisesta ja syventämisestä.

Nuoret myös tutustuvat Oulun kaupungin demokraattiseen päätöksentekoon. Tarkoituksena on tuoda päättäjät lähelle nuoria, jotta kynnys yhteistyöhön sekä päätösten tekemiseen madaltuisi.

MAINOS

Kommentoi

Puolueet istuttaa omat arvonsa otolliseen maahan, nuoret on helppo manipuloida minkä tahansa taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaa myös maailman ainoan oikean demokratian Sveitsin käytännöistä.

Suomalainen saa äänestää vain naamoista, ei koskaan asioista.
Tai noh, euroviisuissa ja missikisoissa kyllä. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Sveitsissä saavat äänestää, mutta eivät päättää. Kantonien hallituksissa otetaan huomioon äänestystulokset. Lähellekään aina päätökset EIVÄT ole äänestystulosten mukaisia.
Meillä tätä lähidemokraattista toimenpidettä ajaa kuntalaisten kuuleminen, kuntalaisaloitteet, lähidemokratia lautakunnat tai elimet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Oulu paras paikka kouluttaa nuoria "Oulun malliin" poliittisessa päätöksenteossa, jossa tarvittaisiin vastuullisia päätöksiä myös talouspolitiikkaan. Demokratiassa pitäisi myös varoa "kaveriverkoston" luomista, joka tappaa johtoportaan sisäisen demokratian päätöksenteossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
39
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
6
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
5
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image