Oulu

Nuorten asen­ne­kes­kus­te­lu avasi rasismin vastaisen viikon Oulussa

Pohjankartanossa kuultiin maanantaina paljon puhetta rasismista. Paneelikeskusteluun osallistuivat Roosa Kangas (vas.), Hafso Ali, Dimitri Lindgren, Heidi Vieira, Tenho Helmi ja Tuomas Alfthan. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 21.3.2011 16:29 | Päivitetty 21.3.2011 16:30
Eija Mikkonen
Nuorille järjestetty paneelikeskustelu rasismista, maahanmuutosta ja asenteista avasi rasismin vastaisen viikon tapahtumat Oulussa.

Pohjankartanon saliin oli kokoontunut kuusi paneelikeskustelijaa ja satoja nuoria Oulun eri kouluista.

Paneelikeskustelijoiden mielestä Suomi on pääosin hyvä ja turvallinen paikka asua. Ennakkoluuloja on silti paljon.

"Meistä romaneista ajatellaan, että meissä on tiettyä huutolaisuutta eikä meihin voi luottaa", Dimitri Lindgren Pohjois-Suomen romaneista kuvaili.

Somalialaista Suomeen tullut, Pohjankartanossa opiskeleva Hafso Ali kertoi kulttuurierojen näkyvän myös normaalissa elämässä.

"Kaverit eivät ymmärrä, kun meillä huudetaan ja puhutaan isoon ääneen. He luulevat, että äiti on suuttunut ja alkavat ujostella. Huutaminen on meille normaalia, ei se tarkoita mitään pahaa."

Muun muassa Oulun nuorten edustajistosta tuttu Tuomas Alfthan ja Oulun kansainvälisen koulun oppilas Roosa Kangas puolustivat kantaväestöä. Heidän mielestään suomalaiset ovat suvaitsevaisempia kuin usein ajatellaan.

"Välillä syyllistetään turhastakin. Ei kantaväestö ole niin ennakkoluuloista ja suvaitsematonta kuin väitetään", Alfthan sanoo.

Rasismin vastaista viikkoa vietetään 21.¬¬-27.3.

Lue lisää tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

21:50
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
21:47
Kirkkovaltuusto siunasi Oulujoen hautausmaan laajennuksen
21:45
Tuiran uimalan alueen työpaja herätti kysymyksiä tulevaisuudesta: "Todella hyvä, että pääsemme vaikuttamaan asioihin jo varhaisessa vaiheessa"
21:43
Huuhkajille kaksi uutta EM-turnaukseen valmistavaa ottelua – Puola vieraissa ja Viro kenraaliharjoituksessa Tampereella
21:34
Maailman antidopingtoimiston julistama Venäjä-panna herättää vastustusta – Putin: "Venäjän olympiakomitean toimissa ei ole mitään paheksuttavaa"
21:27
Norwich City hakee lisää jalansijaa Suomessa – jalkapalloleirejä tulossa kesällä, tavoitteena löytää uusi Teemu Pukki
20:57
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
98
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
61
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
43
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image