Oulu

Nopeuksia ratsattiin Oulussa Pohjantien tietyömaa-alueella – kuljettajilla kiire kotia kohti

Poliisi painottaa, että nopeuksia on rajoitettu Pohjantiellä juuri autoilijoiden ja tietyömaalla työskentelevien turvallisuuden vuoksi. KUVA: Pekka Peura
Oulu 9.10.2018 15:30
Kaleva

Oulun poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti ajoneuvojen nopeuksia Pohjantien tietyömaa-alueella. Valvontaa tehtiin automaattisen nopeusvalvonnan liikkuvalla kalustolla, nopeusvalvonta-autolla. 

Yleisenä havaintona poliisi huomasi, että kaupunkiin päin tultaessa ylinopeuksien määrä oli selvästi vähäisempi kuin kaupungista pois päin ajettaessa. Oliko siis ihmisillä kiire kun mennään kotia kohti, poliisi pohti.

Valvonnan aikana mittauspisteen ohitti yhteensä 21 928 ajoneuvoa. Mittauspisteen ohittaneiden ajoneuvojen kuljettajista seitsemän prosenttia otatti kuvan itsestään.

Eniten nopeuden ylityksiä havaittiin viidenkympin alueilla. Suurimmat mitatut nopeuden ylitykset olivat yli 30 kilometriä tunnissa. Takaa suurta nopeutta tuleva auto aiheuttaa poliisin mukaan ison riskin liikenneturvallisuudelle. Edessä ajavan on vaikea havaita takaa tulevan ajoneuvon nopeutta ja tehdä oikeita johtopäätöksiä.

Poliisi huomauttaa, että kyseessä on tietyömaa-alue, jossa kuljettajat joutuvat vaihtamaan liikenneolosuhteiden vuoksi kaistaa ja liikennemäärä on moottoritiellä suuri.

Poliisin mukaan valvontaa Pohjanteillä tullaan jatkamaan edelleen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (182)

Se vasta kummaa on kun ajetaan 50km/h ja 60km/h alueella 80km/h ja vielä jos sattuu että vasemmalla kaistalla joku noudattaa oikeaa nopeutta välkytellään valoja. Eikä siinä vielään kaikki sitten kun sais ajaa 100km/h niin ajellaan alle 100km/h. Kaikkien pitäs kuitenkin muistaa että annetaan näillä remontti alueilla rauha ja turvallisuus työntekijöille siellä tien laidas. UGH!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeusrajoitukset työmaa alueilla pohjantiellä ovat typerän alhaiset. Maansiirto ukot töissä pientareella kaukana tiestä ei silloin tarvitse körötellä viittäkymppiä ja viikonloppuna, iltaisin ja öisin ei näy mitään liikettä eli työmaalla ei näinä aikoina mitään tapahdu turhaan hidastetaan liikennettä ja saadaan oulun kaupungille uusi porsaanreikä sakkorysä että saadaan kaupunkilaisilta rahat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskepa huviksesi paljonko sun aikaa kuluu lisää, jos 5 km:n matkan ajat sen 80:n sijasta sallittua 50:ä .
Jos sait vastaukseksi n. 2,4 minuuttia olet oikeassa. Siis tämän verran säästät aikaa ajamalla reilua ylinopeutta vaarantantaen
muiden ja oman terveytesi.
Lisäksi sulla on sijamuotovirhe tekstissäsi: pitää olla "kaupunkilaisille" eikä "kaupunkilaisilta" - siis ablatiivin sijasta allatiivi.
Veronmaksajillehan ne sakkorahat lopulta päätyvät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen palataan siihen kirottuun vapaankasvatuksen teoriaan. Mitenkä sen oli tarkoitus toimia ?? Saa tehdä mitä haluaa, ja muut selvittävät sitten sotkut.Säännöt ovat olemassa, mutta niitä noudatetaan vapaasti, tai sitten ei , niinkö ? Luetun ymmärtämisen ongelmaihmisiä näyttää olen lähes 100% autoilijoista. Eivät tunnista numeroita liikennemerkeissä, eivätkä myöskään kirjaimia. Tekstin "tietyö" ymmärtäminen näyttää olevan ylivoimainen tehtävä. Siis takaisin perinteiseen kansa- ja kansalaiskouluun jämäkän opettajan valvonnanalaisena luku- ja laskuharjoituksia tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kuljettajilla kiire kotia kohti" - siis mitä? Kiire istumaan kotisohvalla ja räpläämään kaukosäädintä? No ei tietenkään, vaan kiire lenkille ja ulkoilemaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että poliisi valvoo ja toimiin siellä, missä sitä valvontaa tarvittaa toisten turvallisuuden nimissä. Ja kun osa ei välitä muiden turvallisuudesta niin on hyvä siittä niitä aina silloin tällöin muistuttaa että miten liikenteessä pitää käyttäytyä ja toimia kun oma kipinä ei siihen aina riitä ;)! Ps. Vain muutaman minuutin tähden vältyttäisiin niin monelta kolarilta ja läheltäpiti tapauksilta, kun opittaisiin varautumaan muutaman minuutinn kanssa liikenteessä ennakkoon! Ja huono esimerkki tuleville polville kun vanhemmat eivät välitä tai eivät osaa :(! Toivottavasti taas talvea vasten lähdetää jo 10 min aikaisemmin työpaikkaa kohden aamuisin niin tressitasokin laskee heti aamusta ;)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höh, aikaiset lähdöthän ne sitä stressiä aiheuttavat.( Ja onnettomuuksia aiheuttavat ne, jotka eivät keskity ajamiseen.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan vaikeaa olisi nykytekniikalla saada nopeusrajoitukset, jotka ovat voimassa oikeasti vain silloin, kun siellä niitä työmiehiä on?
Eli joku tirehtööri työmaalla painaa nappia ja a'vot rajoitukset alenevat ja kaikki tajuavat myöskin kunnioittaa niitä, koska ne eivät ole TURHAAN.
Jos ajan 100 kertaa eri kellonaikoina pohjantietä läpi, niin erittäin harvoin on työmiehiä lähelläkään tietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sun mielestä tie valmis kokonaan kun haluat ajaa satasta.
Mun mielestä ei lähellekään valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppoahan se olisi, ja tämänlaajuisessa urakassa pitäisi tilaajan ehdottomasti myös vaatia niiden käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esim. Rajakylän rampin kohdalla Oulua kohti lähdettäessä oli se 60 tai 50 rajoitus koko ajan, vaikka sillä kohdalla oli ainakin puolen vuoden tauko ettei ollut mitään työmaatoimintaa , eikä soranajoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen poliitikkojen ja poliisin jäykkää ja empaatitonta asennetta liikennevalvonnan suhteen. Autoilijat ovat rehellisiä ihmisiä jotka vain tekevät liikenteessä pieniä ja suuria virheitä. Pikkumainen sakottaminen virheistä on enemmän ja vähemmän typerää ja moraalitonta. Liikennevalvonnassa pitäisi arvoida enemmän virheen tahallisuutta ja todellisen vaaran aiheuttamista.

Poliisi oli tutkaamassa 80kmh merkin kohdalla kilometri ennen työmaata. Kyseisellä paikalla ei ollut mitään vaaraa vaikka nopeus olisi ollut korkeampi kuin 80kmh. Toivottavasti poliisi oli fiksu ja tutkasi 100kmh nopeuksia siinä liikennemerkin kohdalla. Poliisin olisi oikeasti pitänyt tutkata työmaan kohdalla niin silloin voisi puhua todellisesta vaaran aiheuttamisesta. Miksi poliisi ei sitten tehnyt tätä, ehkä syynä on Sipilän hallituksen määräämä sakkokiintiö joka pitää täyttää keinolla millä hyvänsä.

Sipilän hallitus oli ensimmäinen hallitus joka alkoi budjetoida sakkotulot valtion menoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sakkokiintiöitä jotka pitää kerätä autoilijioita. Aiemmin sakkotulot on käytetty lisäbudjetissa kun on tiedetty ylimääräisten tulojen määrä. Tämä on yksi syy minkä takia en tule äänestämään nykyisiä hallituspuolueita. Enemmin äänestän vasemmistoliittoa vaikka olen oikeistoliberalismin kannattaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toi loppu osa kertoo kaiken..
Unohdit ilmeisesti ettei se sipilä niitä sakko kattoja määrää :))
Kas Kun Ne Sakot Määrää Jokainen joka EI OSAA ajaa ihan itse itselleen :)))
Eikös Korpeakin kun sait sakot ? :))) haha..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille samat säännöt. Ei poliisilla ole aikaa tutkia ajoitko ylinopeutta ilkeyttäsi vai vahingossa ku oot niin rehellinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhat rajoitukset on saatava pois! Vastaavan mesterin vastuulla tulisi ollase, että aiheettomat rajoitukset poistetaan. Tiellä tapaa kilometritolokulla jopa 50 rajotteita ilman, että mitään toimintaa alueella olisi. Jos kunnioitus rajoituksiin on vähentynyt, kannattaa katsoa peiliin, rakentajat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen tietyöalueille "safety-car" toimintaa. Siinä olisi muutamalle työttömälle autoiljalle pikku tienestiä, kun keräisi hurjastelijat nippuun ja saattaisi leppoisasti työmaa-alueen läpi turvallisesti. Siinä tietenkin palaisi monen työstä myöhästyvän hihat ja proput, ja kirosanaluettelo tulisi ladeltua useaan kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi reilua kytätä juuri ennen 100km/h rajoitusta, kun jo kaukaa näkee ettei yhtään työmiestä tai -konetta ole lähimaillakaan. Moni aloitti jo kiihdyttämisen uuden rajoituksen mukaiseen nopeuteen ja sai tästä "kauheasta liikenteenvaarantamisesta" sitten sakot. Joo joo, alempi nopeusrajoitus on voimassa siihen 100km/h kylttiin saakka, mutta jonkin verran maalaisjärkeä toivoisi poliiseiltakin näissä rahastusoperaatioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikeen,että tarkkailevat nopeuksia. Nopeusrajoutusta tulee aina noudattaa. Jos kiire on niin lähde ajallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätetään vaan pahoinpitelyt, varkaudet yms tutkimatta että saadaan ylinopeuskiimaisille valokuvia. 15 apteekkiryöstö ja poliisi voimaton, mutta ajappas moottoritiellä pikkuisen liian lujaa. Voisko ne poliisit tehdä oikeita töitä eikä valokuvata autoja, saahan noiden kuvia tekniikan maailmastakin jos niin kiinnostaa. Lisäksi kun huomioi rangaistukset pahoinpitelyistä, näpistyksistä yms ja vertaa ylinopeuksiin niin onhan tämä aivan vääritynyttä touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (182)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image