Oulu

Niinistö ylivoimainen myös Oulussa, Väyrynen kiilasi Huhtasaaren edelle - Oulun ää­nes­tysp­ro­sent­ti jäi koko maan lukemista

Valtakunnan tilanteeseen nähden Oulun kolmonen poikkeaa siinä, että konkari Paavo Väyrynen on selvästi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta suositumpi. KUVA: Joel Maisalmi
Oulu 28.1.2018 21:33 | Päivitetty 28.1.2018 23:41
Antti Pasanen

Kun presidentinvaalin äänet Oulussa oli laskettu, Sauli Niinistö oli omissa korkeuksissaan 57,7 prosentin kannatuksellaan.

Kakkosena on vihreiden Pekka Haavisto 13,6 prosentilla.

Valtakunnan tilanteeseen nähden Oulun kolmonen poikkeaa siinä, että konkari Paavo Väyrynen on selvästi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta suositumpi. Väyrysen kannatusprosentti on 9,0, Huhtasaaren 6,5.

Presidentinvaalien ehdokkaiden suosio vaihteli selvästi Oulun kaupungin äänestysalueiden kesken.

Vaalien voittajaa Sauli Niinistöä äänestettiin eniten Metsokankaalla, jossa hänen kannatuksensa oli 69 prosenttia.

Muutenkin Niinistön kannatus oli vahvaa. Ritaharjussa hän sai 65,2 ja Saarelassa 65 prosenttia. Vain Kaijonharjun, Ylikiimingin, Koskikeskuksen ja Yli-Iin äänestysalueilla Niinistön suosio jäi alle 50:een prosenttiin.

Lue tästä lisää siitä, ketä Oulun eri alueilla äänestettiin eniten.

Äänten jakauma Oulussa.

Matti Vanhanen kerää Oulussa 5,9 prosentin saaliin, Merja Kyllönen (vas.) 4,5 prosenttia ja Tuula Haatainen (sd.) 2,2 prosenttia.

RKP:n Nils Torvalds saa Oulussa 0,6 prosentin kannatuksen.

Oulun vaalipiirissä Väyrynen vahvana

Koko Oulun vaalipiirissä luotto Paavo Väyryseen on vahvaa. Niinistön ykkössijasta ei ole epäselvyyttä 56,5 prosentin lukemalla, mutta kakkosena on Väyrynen 10,5 prosentin saaliilla.

Kolmonen Oulun vaalipiirissä on Matti Vanhanen 9,5 prosentin siivulla ennen Pekka Haavistoa, joka saa 9,1 prosentin lukemat.

Laura Huhtasaari sai Oulun vaalipiirin äänistä hieman suuremman osuuden kuin Oulusta. Huhtasaaren ääniosuus oli 7,1 prosenttia.

Kempeleessä Vanhanen–Väyrynen-akselilla oli tiukempaa. Matti Vanhanen sai 9,6 prosenttia kempeleläisten äänistä, mutta Paavo Väyrynen nousi 9,9 prosenttiin. Juha Sipilän vetoapu Vanhaselle oli lähellä purra Kempeleessä.

Kempeleessä kiistaton ykkönen oli Sauli Niinistö. Hän sai 57,7 prosenttia Kempeleen äänistä.

Oulun vaalipiirissä äänestysprosentti asettui 67,5 prosenttiin ja Oulun kaupungissa 68,5 prosenttiin. Molemmat luvut jäävät alle koko Suomen äänestysprosentin, joka oli 69,8 prosenttia.

Äänten jakauma Oulun vaalipiirissä.

Kuten arvata saattaa, Väyrynen nautti vahvaa kannatusta myös Lapissa ja oli Niinistön jälkeen kakkostilalla.

Väyrysen ääniosuus Lapissa oli 16,2 prosenttia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (81)

Vaalit oli Keskustapuolueelle nolo tapahtuma, Väyrynen pesi Vanhasen aika selvästi, ja todellakin aika heikoista lähtökohdista kuten hän itse oitis medioille ilmoitti. Vielä surkeampi on vassareiden tilanne! Komukoille ja demareille yhteensä noin kuusi (6) prosenttia äänistä. Tosin Rinne ja SAK:n isot pojat eivät halunneet lähteä Haataisen avuksi, (Kyllösestä nyt puhumattakaan), millään tavalla kun tiesivät, etteivät he pysty voittamaan Salea. Mukava nähdä miten SDP pysyy kasassa seuraavan puoluekokouksen alla, ja kuka valitaan Rinteen tilalle puheenjohtajaksi ensi kesäksi. Vuoden päästä eduskuntavaalit voivat olla Demareille kohtalonkysymys, pysyykö puolue kasassa vai vajoaako se takiaispuolueeksi. Huhtasaari on vaalien moraalinen voittaja. Huhtasaari on 1. kauden kansanedustaja ja silti hän pesi Väykän ja Vanhasen, ja vielä selvästi. Huhtasaari sai Meediolta, Yle1 ja HS:n toimittajilta ruman kohtelun vaalitenteissä verrattuna vasemmistohenkisiin Haataiseen ja Kyllöseen, Haavistosta nyt puhumattakaan, jota naistoimittajat kohtelivat kuin mitäkin rauhantekijää. Laura pelasi viisaasti eikä lähtenyt millään muotoa toimittajien ilkeilyyn mukaan vaan hän pystyi kääntämään toimittajien häneen henkilökohtaisesti kohdistaman ilkeilyn puolueen voitoksi. Jos PS:n puolue pääsee jaloilleen ja saa kohtuullisen 14-15 prosentin vaalituloksen seuraavissa eduskuntavaaleissa, olen varma että Huhtasaaresta kuullaan vielä. Hänessä on ministeriainesta, kyllä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä keskustan pitäisi nyt ymmärtää muuttaa politiikkaansa, vaalitulos on selvä osoitus epäluottamuksesta. Väyrynen joka on jatkanut keskustan linjalla saa ilman puoluekoneistoa ja tukia pari viikon vaalityöllä huippu äänimäärän osoittaa mikä olisi keskustan oikea linja. Nykyinen pääministerin sokeasti luotsaama vain yritysten kassoja pullistava vastuuton riistopolitiikka on väärä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä paavon häviö oli pohjanoteeraus ja ajatella, että hävisi jopa persuille ja ensikertalaiselle Huhtasaarelle.
Kyllä paavo teki nyt elämänsä töppäyksen ja vei lopunkin uskottavuuden tuon touhuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media voisi kertoa kansalle kuinka moni oikeasti kannatti Niinistöä. Aloitetaan 68.5% äänetäneistä joista 57.7% kannatti Niinistöä. Saatte huimasti alle puolet oululaisista, jotka kannattivat äänestämällä Niinistöä. Harjoitus esim. 130 000x68,5%=89050x57,7%=51381.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ma-Matti Vanhanen kerää Oulussa 5,9 prosentin saaliin, Merja Kyllönen (vas.) 4,5 prosenttia ja Tuula Haatainen (sd.) 2,2 prosenttia.

Tuoa Ma-Matin 5.9 % on jarkyttävän pieni..............

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Matin äänestysprosennti ollut mikään järkyttävän pieni, vaan oli ihan odotettava, mutta paavon häviö on todella häpeä ja suuri häpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pilkkaat Vanhasen änkytystä? Kertoo sinusta itsestäsi aika paljon. Matti Vanhanen esiintyi eilenkin erittäin arvokkaasti, ei selitellyt eikä puolustellut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli reilut joka kolmas oululainen äänesti Niinistöä ja melkein yhtä suuri joukko jätti äänestämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän HUHTASAARI saanut taakseen EDES kaikkia persujen ääniä. Eikös heidän kannatuksensa huitele ainakin heidän itsensä mielestä jossain 10-15% välillä =:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaari oli eräällä lailla ylivoimainen.
Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Muusta sakista löytyi pääministerinä ollut, ministereinä olleita, meppinä olevia jne...
Ei tehonnut kansaan kahden muun naisehdokkaan, elikkä Haataisen ja Kyllösen maailmoja syleilevät aatokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velka autoillaan ajeleva ja velka asunnoissaan asuva Suomen köyhä kansa valitsi itselleen raharikkaiden ja eliitin presidentin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sos.demeille tämä oli katkera tappio. Rinne totesi, että "nämä olivat eriskummalliset vaalit".
Ihan tavalliset vaalithan nämä olivat. Paras voitti ja parhaat pärjäsivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen käyttämätön ääni on ääni vaalien voittajalle eli nyt Niinistölle. Vai oletteko kaikki niin tyytyväisiä tämän hetken tilanteeseen että ihan sama

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Natolla sai reilut 1 %, joten se pieni porukka voisi nyt kiltisti tyytyä tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh heh, Huhtasaari pyyhki paavolla lattiaa ja sehän oli odotettua ja tiedossa.
Miten kremlin paavo ei nyt alheillaan päässyt tuon korkeammalle. Kertoo vain siitä, että suomalaiset ovat fiksua kansaa (paitsi paavoa äänestäneet) ja nähneet paavon takinkäännöt liian monta kertaa.
Kyllä oli paavon uralle nolo loppu kun tosiaan hävisi PerusSuomalaisille ja Huhtasaarelle, ei voi kun onnitella Huhtasaarta hienosta työstä ja paavo voi kömpiä sinne keminmaan vintille möksähtelemään.
Toki lähipäivinä pitää haukkua suomalaiset ja äänestäjät tyhmiksi kun häntä ei valittu presidentiksi sehän se paavon luotettava tyyli on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun vaalipiirissäkö? "Valtakunnan tilanteeseen nähden Oulun kolmonen poikkeaa siinä, että konkari Paavo Väyrynen on selvästi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta suositumpi. Väyrysen kannatusprosentti on 9,0, Huhtasaaren 6,5."
Lue ensin, kirjoittele sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oulun vaalipiiri kerro mitään, vaan koko Suomen tilanne, jossa väykylle tuli noutaja ja komeesti.
Paavo ei voittanut yhtään mitään, vaan häpeällinen häviö ensikertaa mukana oleelle Huhtasaarelle.
Yritä ymmärtää totuus, äläkä selitä joutavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (81)

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image