Oulu

Nelostien onnettomuus alkoi vas­taan­tu­le­vien kaistalle ajautuneesta hen­ki­lö­au­tos­ta, kolme ihmistä sai­raa­la­hoi­toon

Nelostien onnettomuus aiheutti kilometrien jonot sunnuntaina alkuillasta. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 26.8.2019 6:49
Iida Ahonen

Nelostien sunnuntaisen onnettomuuden kulku on selventynyt. Tapahtumat alkoivat poliisin mukaan vastaantulevien kaistalle ajautuneesta henkilöautosta.

Henkilöauto oli tuntemattomasta syystä ajautunut vastaantulevien kaistalle, jolloin vastaan ajanut pakettiauton kuljettaja oli yrittänyt estää törmäyksen väistämällä tien laitaan. Väistöyrityksestä huolimatta autot osuivat yhteen, minkä seurauksena henkilöauto törmäsi vielä perässään ajaneeseen autoon.

Väärälle kaistalle ajautunut auto jäi pahasti vaurioituneena tielle. Pakettiauto suistui törmäyksen voimasta ojaan ja kaatui kyljelleen.

Pelastuslaitos joutui irrottamaan autosta pakettiautossa olleen matkustajan. Ensihoito vei pakettiautossa olleet kaksi ihmistä ja väärälle kaistalle ajautuneen auton kuljettajan hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Kolmannen auton kuljettaja ei loukkaantunut.

Poliisilla ei tässä vaiheessa ole tarkkaa tietoa loukkaantuneiden vammojen vakavuudesta.

Nelostien liikenne oli onnettomuuspaikan kohdalla eilen sunnuntaina täysin poikki noin tunnin ajan kolarin pelastus- ja raivaustöiden vuoksi. Tie saatiin auki noin kello 19.30. Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 18.45.

Onnettomuuspaikka sijaitsi Nelostiellä Kellon liittymästä noin 4,4 kilometriä Haukiputaan liittymän suuntaan. 

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

eilen juuri siitä ajeltiin kun iistä tultiin nii tuli semmoinen käsitys että yhteen suuntaan olisi kaksi kaistaa kun viereen on valmistunut uusi musta asfalttitie..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vasta torstaina näin uutisen ja tuli mieleeni jo ennen tekstin lukemista, että näinköhän on kuskilla ollut käsitys kahdesta kaistasta samaan suuntaan. Olisin itsekin voinut syyllistyä samaan! Jopa lehtikuvasta saa sen käsityksen kopterista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perusongelma ja suurin syyllinen näihin Kemin tiellä nyt ja viimeisen 2 vuoden aikana sattuneisiin onnettomuksiin on ay-liike. Heidän takiaan Suomessa ei tehdä juurikaan töitä iltaisin tai viikonloppuisin ja esimerkiksikin juuri tieremontit venyvät järkkyttävän pitkiksi kun niitä tehdään ainoastaan arkena virka-aikaan.

Sivistysmaissa tälläiset tienkunnostukset tehdään 1/3 osassa siitä ajasta mitä niihin tarvitaan Suomessa. Ja soke kreetakin näkee että nämä onnettomuudet ovat juurikin tieremonttien syytä. Jatkuvasti vaihtuvat nopeudet, pumppaava liikenne ja huonot merkinnät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ilman AY-liikettä tätäkin tietä tehtäisiin orjatyönä 24h/7.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenne.
Jännä juttu.
Säännöt.
Vielä jännempää.
Ja liikennesäännöt, tieliikennelaki, tilannenopeus ja erityinen varovaisuus. Tosi jänniä juttuja.

Tuo vajaan 20 kilometrin pätkä Suomen pääväylää lienee aika haastavaa ajaa rajoitusten mukaan tai vaikkapa tilanteen mukaan.
Tie on remontissa, joo.
Tiellä on kapeat kaistat, joo.
Tiellä on vaihtelevia nopeusrajoituksia, joo.
Loppu onkin sitten ajajien eli kuljettajien varassa.

Muutamia kertoja tuota pätkää remontin aikana ajaneena voin väittä, että toisilla kuljettajilla on vaikeuksia noudattaa nopeusrajoituksia tai jopa tilanteen vaatimaa nopeutta. Tai malttaa olla ohittamatta hitaasti( rajoitusten mukaan ) körötteleviä kanssa matkaajia.
Suomalaiset ovat rallikansaa ja jos meille annetaan mahdollisuus ajaa niin lujaa, kuin pirssillä pääsee, vaikkapa lentokentällä, niin mepä ajamme itsemme hengiltä.
Harmi vain, että julkisilla ja yleisillä teillä kärsijöinä on muitakin, kuin kaahaaja itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta joka sana. Esimerkiksi Jyväskylän rallin jälkeen alkaa maanteillä paukkua. Ne ralliautot on hieman erinlain rakennettu ja varusteltu kuin mikään vakio bemari. Vaikkapa Latvalan riisikuppi on "hieman" tykimpi vehje kuin normi tojota :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella "sotkuinen" tietyömaa koko tieosuus. Onkohan kaikki merkitkään tarpeellisia? Sekoittaa vaan muutenkin sekaistata opastelua. Kapeakin ja möykkelöinen ajaa. Siihen sitten koneet+rekat ja "kansakoulunopettajat" vetämään letkaa.. muutenkin hitaalla osuuksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeautoilijoita Suomessa? Kun auto kuljettajan toimesta ajaa väärällä puolella tietä, vastantulevan kaistalla, päin toista autoa ja sen kuljettajaa, niin kommentoijien (ilmeisesti autoilijoita) mielestä syy on tiessä? Nykyisin autoilijoiden mielestä syy on aina polkupyöräilijöissä, kävelijöissä, lapsissa, tiessä, kadussa, liikennevaloissa, autoissa, jne., ei autonkuljettajassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Kaiteella erotetuille tieosuuksilla uudehkolla autolla ajaessa kuoleman todennäköisyys on käytännössä nolla. Mutta Suomessa tätä ei tajuta toisin kuin Ruotsissa. Täällä härmässä onnettomuuksia koitetaan ehkäistä rajoituksilla, määräyksillä, kyttäämisellä ja sakoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä taas kommentoi viisaat jotka eivät ole edes ajaneet tuota tietoisuutta. Käytännössä tien toinen laita on kavennettu että siinä juuri ja juuri saadaan väliaikaisesti kaksi kaistaa. Lisäksi vanhoja maalauksia on jyrsitty pois ja maalattu päälleen uusia. Jos on ajanut merkkien mukaan niin ei mikään ihme jos epähuomiossa ajautunut väärälle kaistalle. Ei väliaikasiin tiejärjestelyihin rakenneta keskinaidetta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yllätä yhtään että tuossa tienpätkällä tapahtuu.. On se niin kapea tie että siinä ei tarvi tulla isoakaan ajovirhettä niin osuu jo vastaan tulijan... Isolla autolla ajaessa melkein peilit osuu yhteen kohdatessa niin se voi kertoa jo vähän tieosuuden leveydestä.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä tieosuudella edelleen uuden moottoritien aiheuttamat tietyöt. Siihen mahtuu hädin tuskin 2 autoa rinnakkain. Mihin ihmeeseen meinaat sen kolmannen auton laittaa ajamaan? Ojanpohjalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LIIKAA LIIKENNETTÄ JA HUOLIMATONTA AJAMISTA1 Kun ajaa nopeusrajoitusten mukaan kaikki ajaa ohi ja vesisateella tuulilasin läpi ei tahdo nähdä. Itse vältän kyseistä tietä ja huomautan kaikkia joiden kuulen sen kautta kulkua suunnittelevan. Laajennusosa todellakin tarvitaan koko ohjoiseen vietävälle osuudelle rekkaliikennettä turistia paikallisia kasvamassa määrin :( Ei ole pitkä aika kun viimeksi rysähti ja liikenne ohjattiin vanhan 4 tien kautta jota itse suosittelen turvallisempana ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei keskity ajamiseen vaan johonkin muuhun, on vähän kuin tuuliajolla ja silloin ajaudutaan... Toki eihän sekään sattumanvaraista ole vaan kuljettajan omaa huolimattomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:47
Oululaiset kehittämään tulevaisuuden liikkumista – Geely luovutti auton tuotekehitys- ja tutkimusalustaksi
23:36
Kärpät vierailivat kauden ensimmäistä kertaa Kuopiossa, mutta voitto irtosi hampaat irvessä – "Tuosta on joskus ennenkin ammuttu etunurkasta sisään"
22:54
Oulun seudun ympäristötoimi purkaa hakemusruuhkaa perustamalla määräaikaisen viran – liikelaitos päätti myös palvelumaksujen nostamisesta
22:05
Oulun joukkoliikenne ottaa pian käyttöön uuden lippu- ja maksujärjestelmän – bussien elinkaari tarkasteluun ensi vuonna
21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
119
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
95
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
79
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
28
Pitääkö tavallisen suomalaisen nyt tehdä jotain tartunnan torjumiseksi ja epidemian ehkäisemiseksi – asiantuntijat antavat vain yhden tärkeän vinkin
21
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi teitä kateellisia

Entisenä kouluttajana muistan, että kateus vie kalatkin vedestä, Kateus on köyhyyden sisar, Kateus ei kauas kanna. Kateu... Lue lisää...
Koulittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image