Oulu

Neljän henkilöauton ketjukolari haittasi aa­mu­lii­ken­net­tä Kuusa­mon­tiel­lä Laanilan tienoilla

Kuusamontiellä sattui ketjukolari maanantaiaamuna. KUVA: Jere Karjula / Lukijan kuva
Oulu 14.10.2019 8:17
Antti Pasanen, Taina Virolainen

Liikenneonnettomuus haittasi aamun liikennettä Oulussa Kuusamontiellä eli tiellä numero 20.

Poliisin mukaan kyseessä oli neljän henkilöauton ketjukolari. Autoissa oli vain kuljettajat, jotka eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

 

Autojen nopeudet olivat poliisin mukaan alhaiset kolari sattuessa.

Onnettomuuspaikalla oli kello 8 aikaan yksi ajokaista suljettuna onnettomuuden selvittelyn ja raivauksen vuoksi. Kello 8.15 aikaan tilanteen tiedotettiin olevan ohi.

Kolari sattui Laanilan kohdalla kello 7.50 aikaan.

MAINOS

Kommentoi

Ei se liikenne pelkillä säännöillä toimi, pitää olla myös pelisilmää..... Oulun pallinaamoilla sitä ei ole !
Ikuiset tien rakentaja estelijät on vielä tumpelompia, kesälläkin. Ohitan "oikealta" koko Oulun seudun.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa kun eivät vaihda nastarenkaita niin näitä tulee.. ei täällä kehäkolmosen sisällä näitä niin helposti satu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo oikeanpuoleinen suoraan jatkuva kaista on ruuhkainen koska vain siitä ajetaan moottoritielle. Vasemmanpuoleiselta saatetaan kaasuttaa jonon ohi kiilaamalla ja kääntyä etelään menevälle moottoritielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ootakaahan kun liukkaat alkaa niin kolisee joka päivä kun ajavat puskurissa kiinni,siksipä en motarilla ajakkaan marras-toukokuulla kaakkuri-ritaharju välillä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tien idän suunnasta kaupunkiin päin ajavat joutuvat kiirehtimään, jotta ehtivät kotitilan navettahommista ajoissa huoltsikan kahviporukkaan aamu-uutisille, jotta parhaat jutut eivät pääse menemään ohi korvien. Ei siinä voi turvavälejä pitää sitten mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvensuoralla kyllä kaahareita riittää.Jos ajat itse nopeusrajoitusten mukaan niin useat/lähes kaikki autot menee ohi että suhahtaa.Asuukohan sielä jokin elittiporukka kun korvensuoralle ei saada nopeuskameroita.Ohituksi ja kiilaamisia sekä hiostamista perässä ajavien taholta-tällainen meininkin on Kuusamontiellä tänäänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetelkaahan paikkakuntalaiset ajamaan autoa niin ei sattuis tämmösiä tapauksia,ajetaan toisen puskurissa kiinni että ei vaan kukaan ehdi minua ennen,sinne jonnekkin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei osata ajaa
jos sataa
Jos ei sada
...

Onkohan turvavälistä kuultu ikinä 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aamuruuhkassa ei voi, eikä itseasiassa kannata pitää ohjeen mukaisiaturvavälejä. ( Nopeusrajoitus=turvaväli metreinä )Syy tähän on se että suuri automäärä, ja asialliset turvavälit tekisivät jonon häntäpään turvavälien pitämisen mahdottomaksi, ja autojono olisi myös täällä takahikiällä valtavan pitkä.
Jos ajatellaan että Liminka-Kempele suunnasta tulee aamulla samaan aikaan2000 autoa, nopeusrajoituksen ollessa 100km/h, pitää turvavälin olla 100m. 2000x 100m ,
jonon viimeinen pitäisi turvaväliä kahdensadan kilometrin päässä, eli Pihtiputaalla. Ajaisi siis Pihtiputaan tienoille,josta liittyisi Oulun työmatkaliikenteen jonoon.. Tämähän ei toki ole mahdollista.
Ajetaan siis ruuhkassa lyhyemmillä turvaväleillä, mutta jätetään se sometus ja meikkaaminen,ym räpeltely pois, ja keskitytään tarkkaavaiseen ajamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näin. Kunnon turvaväli mahdollistaa ohitukset Ja sujuvan liikennöinnin. Nämä tappituntumalla körrääjät ovat se pahin asia liikenteessä, kun näistä ei tahdo edes päästä turvallisesti ohikaan.
Mutta se sometus ja meikkaus (mukaanlukien nopeusmittarin kyttäys) saisi kyllä loppua niin voisi ne nopeudetkin pysyä riittävän reippaina ja turha koikkelehtiminen ja haitariefekti voisi vähentyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja osa pitää seisoessaan liikennevaloissa myös parin auton mittaista turMaväliä niin että valoista ei ehdi pahimmillaan kuin yksi tai kaksi ja viereiselle kaistalle kääntyvät eivät pääse ollenkaan kääntymään kun törötetään 10 metrin välein niin kuin pelättäisiin ruosteen tarttuvan edellä olevasta omaan peltilehmään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin,ja oma lukunsa on sitten ne himmailijat,jotka hidastelevat jonossa niin ,että ei tarvitsisi pysähtyä kokonaan punaisiin,ja tukitaan näin viereiselle kaistalle pääsy,jossa mahdollisesti palaa jo vihreä valo,tai ainakin syttyisi,jos tunnistin ehtisi tunnistaa ajoneuvon ennen vihreän valon syttymistä vastaantulijoille,esim Poikkimaantie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image