Oulu

Neljä autoa kolaroi Pohjantiellä Haukiputaan kohdalla, ei vakavia louk­kaan­tu­mi­sia – ajokeli Oulun seudulla on huono

Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaan länsiosissa. Myös Pohjantie on luminen. KUVA: Tieliikennekeskus, kelikamera
Oulu 15.3.2019 8:11 | Päivitetty 15.3.2019 8:29
Anna Leinonen

Pohjantiellä, Oulun keskustan pohjoispuolella sattui liikenneonnettomuus perjantaiaamuna noin kello 7.45.

Poliisin johtokeskuksesta Oulusta kerrotaan, että onnettomuudessa oli mukana neljä ajoneuvoa, joista yksi oli pakettiauto. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Yksi ihminen on viety sairaalaan tarkastukseen.

Onnettomuudessa oli poliisin mukaan kyse sekä nokkakolarista että peräänajosta.

Onnettomuuspaikka oli Pohjantien työmaan kohdalla Kellon ja Haukiputaan liittymien välisellä tieosuudella. Työmaan vuoksi Pohjantien ajokaistoja on kyseisellä paikalla kavennettu.

Oulun tieliikennekeskuksen mukaan onnettomuus ruuhkautti liikennettä vajaan tunnin ajan.

Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin länsiosissa perjantaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Ajakaapa pyörillä. Kunto kasvaa, eikä verenpaineet kohoa ruuhkien vuoksi. Itse kyykytän autoilijoita aina kun mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvaväli sama kuin mittarin lukema, sillä olen 50 vuotta pärjännyt ilman kolareita.
Eilen ajoin Pohjantiellä ja meno oli 29 ketjukolarin jälkeisenä päivänä sellaista, että ei voi kuin odottaa seuraavaa ketjukolaria.
80 km nopeus, mittarissa 85 km puskurissa ajettiin, ohi mentiin Volvolla että vilaus vaan kävi, turvaväliin tultiin, että tuulikasin pesemistä riitti, oli liikennettä normaalisti, mutta eteen tultiin ja taas ohi, taas koukkaus eteen, vanhat Bemarit ja Audit oli puskurissa kiinni, tuntui siltä, ettei autokoulussa ole oppineet liikesääntöjä ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenne veti Iin ja Oulun välillä oikein hyvin kun ei ollut yhtään matelijaa siihen suuntaan menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kaikki ajoivat ylinopeutta, kun ei ollut matelijoita, eli sammakoita, jos ajaa sallittua nopeutta puskurissa ollaan ja suolat lentää tuulilasiin, siinä ollaan kohta nopeusrajoitus jonossa yhtä aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

30 kmh rajoitus taisi olla tuossa kohtaa? No oli miten oli...Mitä jos opettelisitte ajamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koht rytisee räinän suppilossa = kavennus Oulujoen ylittävillä silloilla (herroilta unohtui tarkistaa siltojen kantavuus).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tää oli päivän paras (Räinän suppilo)...vieläkin vesi tippuu silmistä...Mutta asia on kyllä karmea, ELY johtajat sössi erittäin tärkeän hankkeen pohjois suomen pää väylällä. Ensin Oulujoen sillat on nyt tukkona ja sitten jonkun verran pohjoiseen Kiiminkijoen silta. Saiskohan Kiinalaisilta rahaa jotta tekisivät uudet sillat vanhojen viereen, niin tie vetäs ainakin Iihin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne on niitä hybridejä joissa jarruvalot silloin tällöin palaa. Jos haluaa esim. Passat GTE niin että se moottorijarruttaa, niin kun kaasun löysäät niin syttyy myös jarruvalot. Jos ei halua jarruvalojen syttyvän kaasua löysätessä, niin on ajettava moodilla jossa auto rullaa vapaalla eikä jarruta moottorilla ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitoksia infosta. Olen nimittäin ihmetellyt näiden 'jarruttelijoiden' määrän kasvusta liikenteessä viiime aikoina. Jos näin on, ovat ko. hybridit kyllä sitten jo osaltaan turvallisuusriski liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan pelkkä moottorijarrutus aiheuta oikeissa autoissa jarruvalojen syttymistä. VW näköjään poikkeus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari viikkoa sitten hiihtolomalle mennessä ajoin kuusamontietä jonkun audin perässä. Alkumatka meni ihan hyvin, mutta kun Taivalkosken jälkeen tuli hämärä ja piti alkaa käyttämään pitkiä valoja niin edellä ajavan käytös muuttui täysin käsittämättömäksi. Aina kun tuli auto vastaan niin edellä ajava iski jarrut pohjaan samalla kun piti vaihtaa pitkistä lähivaloihin. Tämä toistui joka kerta. En jäänyt sitä toilailua pitkäksi aikaa katselemaan vaan ohitin ja jatkoin matkaani mutta kaikenlaisia jarruttelijoita sitä tuolla tien päällä näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ajoneuvo kun on pystyttävä pysäyttämään tien näkyvällä osalla. Lähivalot eivät näytä niin pitkälle kuin pitkät valot. Tämä sinullekin tiedoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on melekosta menoa tuo autolla ajaminen sulla. Siis ihanko oikeasti lyöt jarrut pohjaan aina kun joudut vaihtamaan lähivaloille?? Autokouluun ja heti, mars mars.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vastaan tulee pimeässä ajettaessa toinen, niin näkyvyys siinä huononee huomattavasti, jolloin täytyy tietysti vähentää nopeutta siltä varalta, että tuona kriittisenä hetkenä jotain yllättävää voi edessä olla, vaikkapa joku poron kanttura tai ilman heijastinta oleva ihminen. Mitä taas tulee Oulun pohjantiellä jälleen kerran kolarointiin, niin ei voi todeta muuta kuin, että pösilöitä ja ääliöitä. Mikä ihmeen vimma siellä pohjantiellä ajettaessa iskee, että pitää ajaa noin mielipuoli maisesti. Eihän sitä nyt normaali ihminen millään voi toisen perään rysäyttää, kun on se asenne kohdallaan. Minä kun joskus ajelen tuota kuuluisaa pohjantietä, niin ei voi todeta muuta, kun että sopulilauma siellä kiitää synnin sumussa tai niinkuin biisonilauma valmiina syöksymään vaikka rotkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normi talvikeli. Itsellä vanhat ja huonokuntoiset kitkat alla, mutta toimii kyllä ihan hyvin kun osaa ennakoida. Turhaan jarruja painavat koikkelehtijat tosin toimiessaan ennakoimattomasti aiheuttavat noita vaaratilanteita. Sohjoliirto on tällä hetkellä huomioitava asia, mutta kun autonkäsittely ja ajotuntuma on hanskassa, niin eipä ole mitään ongelmia.
Suurin vaaratekijä on siis ehdottomasti nämä vaikeasti ennakoitavat alinopeuksilla körräävät, turhaan kaistaa (motarilla vasemmalle) vaihtavat väistelijät sekä turhaan nopeusrajoituksen vaiihtuessa jarruttavat kanssa-autoilijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajan itse Pohjantietä Limingan ja Linnanmaan väliä. Olen huomannut, että oli keli mikä tahansa niin niitä turvavälejä ei noudateta ja jarruvalot välähtelee vähän väliä.
Kun ollaan menossa tietä jossa ei juuri liittymiä ole ja nopeus on vakio, ihmettelen suuresti miksi siellä pitää sitä jarrua painaa. Käytetään sitä jarrua kun on jo poistuttu moottoritieltä poistumisliittymään ei siellä moottoriteillä.

Autoa ajaessa keskitytään siihen ajamiseen, eikä tehdä muuta, kuin useasti näyttää, että jokin on hakusassa kesken ajon ja silloin se nopeus humpaa. Käyttäkää vakionopeuden säädintä ja sitä TURVAVÄLIÄ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä itsekin. Jos joudun painamaan jarrua maantiellä muuten kuin kääntyäkseni tai käätyjää väistääkseni, se on merkkinä siitä, että olen epäonnistunut ja ajan hetkellisesti liian lähellä edellämenevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyautojen vakionopeussäädin ei ole tarkkaan ottaen vakionopeussäädin vaan säätää nopeutta myös edellä menevän mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

17:01
Kultaluotsi Jukka Jalonen: Bratislavassa on oltava jotain taikaa
16:54
Vaalitulos vähensi epävarmuutta taloudessa – Danske Bankin pääekonomisti: "Rahoitusmarkkinoilla vaalitulos on otettu vastaan varovaisen myönteisesti"
16:51
Leijonilta hieno ele lentokentällä: Kisoissa loukkaantunut Eetu Luostarinen sai MM-kultamitalin punaisella matolla
16:49
Kultajoukkue saapui Suomeen! Pelaajat nousivat lentokoneesta Marko Anttilan johdolla
16:28
"Leijona rinnassa, leijona sydämessä" – Kultajoukkue sai lämpimän vastaanoton lentokentällä, eikä "Mörköäkään" unohdettu
16:07
Oulun viestintäjohtajalle annettiin huomautus hänen Facebookissa julkaisemastaan "lesta"-kuvasta – Salmi: "Harkintakykyni petti"
16:04
Näkökulma: Sitra kutkuttaa Kataista sittenkin - yliasiamies vartioi satojen miljoonien eurojen tasetta
39
Leijonien voitto keräsi oululaiset torille – "Mörkö"-huudot ja Maamme-laulu kaikuivat Oulun yössä
32
Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin äänikuningatar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti
20
Soutuvenepaikat kortilla Oulussa – moni haluaisi venepaikan jokisuistosta, mutta niitä ei ole tarjolla
19
Eurovaalien tulos selvillä: Kokoomus suurin puolue, vihreät nousi toiseksi – ääniharavina Eero Heinäluoma ja Ville Niinistö
19
Oululaiset eurovaaliehdokkaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"
17
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Hawkit saattavat Suomen kultajoukkueen kotimaan kamaralle, Ilmasotakoulussa nautitaan mörkömunkkeja – IL: Leijonien lento pahasti myöhässä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Saamei

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Propsit Mikolle. Jostakihan se pitää tuota "likapyykkiä" ruveta purkamaan. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image