Oulu

Naisvalta Oulun johdossa

Riikka Moilanen (oik.) kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Mari-Leena Talvitie, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja.
Oulu 5.7.2011 0:00
Antti Korhonen Kaleva
Oulun kaupunginvaltuuston ja -hallituksen johdossa jyräävät naiset.

Valtuuston viiden hengen puheenjohtajistosta naisia on kolme: puheenjohtajana Riikka Moilanen (kesk.), 2. varapuheenjohtajana Paula Grekelä (vas.) sekä 3. varapuheenjohtajana Tytti Tuppurainen (sd.). Kaupunginhallituksen koko kolmen hengen puheenjohtajisto on naisten hallussa: puheenjohtajanaan kokoomuksen Mari-Leena Talvitie, 1. varapuheenjohtajana vihreiden Mervi Tervo ja 2. varapuheenjohtajana keskustan Anne-Maria Takkula.

Kun kuusi kahdeksasta puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan paikasta on naisilla, tarkoittaa se sitä, että Oulussa on Suomen naisvaltaisin ylimpien luottamuselinten puheenjohtajisto.

Kaleva selvitti viidenkymmenen suurimman kaupungin valtuuston ja -hallituksen puheenjohtajiston sukupuolijakaumat.

Lähimmäs Oulua päästiin Jyväskylässä, jossa kaupunginhallituksen koko kolmen hengen puheenjohtajisto sekä kaksi valtuuston neljästä puheenjohtajasta ovat naisia. Naisvaltainen kaupunginhallituksen puheenjohtajisto löytyy myös Vaasasta ja Raisiosta. Tampereella ja Nokialla valtuuston puheenjohtajistossa on naistrio.

Selvityksen mukaan viidessätoista kaupungissa viidestäkymmenestä naisia on molempien luottamuselinten johtajistossa vähintään puolet ja kolmessakymmenessä vähintään kolmasosa. Kotkan, Kirkkonummen ja Varkauden kaupunginvaltuuston sekä -hallituksen puheenjohtajisto on täysin miesvaltainen. Tasa-arvolain kunnallisten toimielinten sukupuolijakaumaa koskeva niin sanottu 40 prosentin kiintiösäännös ei koske puheenjohtajien valintaa.

Vähiten - enintään kuudesosa - naisia on esimerkiksi Rovaniemen, Seinäjoen, Kokkolan, Kajaanin sekä Tornion ylimpien luottamuselinten puheenjohtajistoissa.

Lue lisää tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:07
Tommi Mäkinen pitää Australian rallin perumista oikeana päätöksenä – jäi Japaniin rakentamaan ensi kautta
10:00
MM-titteliotteluunsa valmistautuva Lotta Loikkanen: "Mökkiviikonloppu kavereiden kanssa voi olla vaarallisempi kuin ammattinyrkkeilyottelu"
10:00
Tarjolla ikimuistoinen joululahja – oululaisen Steel Ring -tallin keulakuva Lotta Loikkanen saa tilaisuutensa MM-titteliottelussa Saksassa: "Yllätysmomentti on aina olemassa" Tilaajille
10:00
Oululaiset tapahtumajärjestäjät Club Teatria ja Pro Piknik Festivals aloittavat yhteistyön – "Laajentaa musiikkitarjontaa huomattavasti"
9:48
Ikääntyneenä kotona asumiseen voi varautua – Oulussa järjestetään avoin seminaari aiheesta
9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
22
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
19
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
14
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

256 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image