Oulu

Nainen loukkaantui kahden auton törmäyksessä Kempeleessä – päin punaisia ajanut autoilija käytti puhelintaan eikä huomannut punaista valoa

Poliisi kirjasi Kempeleen risteyskolarista rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. KUVA: Silja Viitala
Oulu 14.8.2019 6:54
Iida Ahonen

Kempeleessä, Etelä-Suomentien ja Komeetantien risteyksessä sattui tiistai-iltana hieman ennen yhtätoista kahden auton törmäys, jossa toinen osallisista loukkaantui.

Toinen autoista oli tulossa Komeetantieltä tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Kempeleen keskustan suuntaan. Autoilija oli ajanut risteysalueelle vihreän valon palaessa.

Kääntyvän auton ollessa risteyksessä Kempeleen suunnasta tullut auto oli ajanut päin punaisia valoja ja törmännyt kääntyvään autoon risteysalueella.

Komeetantietä tulleen ajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Pelastuslaitos joutui leikkaamaan auton rakenteita saadakseen nuoren naisen ulos autosta.

Nainen kuljetettiin hoidettavaksi OYS:iin. Hän on saanut vammoja niskaan ja lantion seudulle, mutta vammat eivät ole henkeä uhkaavia.

Päin punaisia ajaneen auton kuljettaja, noin 20-vuotias oululainen mies, puhalsi alkometriin lähelle rattijuopumuksen rajaa asettuvan lukeman, mikä antoi aihetta epäillä rattijuopumusta. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajokorttia. Kuljettaja kertoi selanneensa ajon aikana matkapuhelintaan, eikä hän ollut huomannut liikennevalon vaihtumista punaiseksi.

Mies ei loukkaantunut onnettomuudessa. Mahdollinen rattijuopumus varmistetaan verikokeilla.

Molemmat autot vaurioituivat onnettomuudessa. Poliisi kirjasi tilanteesta rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Paniikki! Kortiton, yksittäinen holtoton aiheuttaa kolarin, niin vaaditaan lisää valvontaa meille kaikille: liikenne on villiintynyt. Paniikki! No ei ole kuin teidän päässänne. Suomessa on maailman TURVALLISIN liikenne tilastojen valossa. Kotona teillä on KYMMENKERTAINEN mahdollisuus kuolla tapaturmaisesti, niin että rauhottukaapa taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä melkoista menoa autoilla muutenkin, erehdyin käväisemään siellä, niin hirveää kaahausta ja ylinopeutta ja ohituksia 40km/h alueella. Saisi sielläkin valvoa liikennettä enemmän kun paikalliset luulee elävänsä jossain villissä lännessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä on autoilijat pahiksia. Ajavat ylinopeutta. Perä kiinni edellä menevän auton perässä ja jos ei ole perässä otetaan kiinni ja ajetaan perässä. Isolla autolla luullen olevansa tien omistaja .Usein yksin ratissa. Älytön kiire. On varmaan hermot kireällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Kempeleessä ajetaan surutta päin punaisia. Ja ei käytetä vilikkua ainakaan liikenneympyrässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on aivan liikaa kännykkään puhuvia ihmisiä, jotka ajavat autolla, pyöräilevät tai kävelevät huomioimatta, että eivät ole ainoita liikenteessä liikkujia. Järkyttävää ja huolestuttavaa!
Poliisit voisivat antaa hanakammin sakkoja autoilevalle kännykkäkansalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla oli eilen aamulla läheltäpiti tilanne Vaalantien ja Kuusamontien risteyksessä. Olin kääntymässä Vaalantieltä Ouluun päin, kun keskustasta tuli auto vähintään 80km/h päin punaisia. En ehtinyt nähdä oliko puhelinta, sen verran kova vauhti oli. Luojan kiitos oli metrin verran rakoa ettei osunu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä miten kävi Lentokentäntien valoristeyksen eilisessä kolarissa. Tieurakoitsijan pitäisi pikimiten hoitaa risteysalueen asfaltointi kuntoon. Olkaa varovaisia sen kynnyksen kanssa, kun lähdette Oulunsalon päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän laitteen piti pelastaa nykyongelmalta,niin sanoivat insinööritkin.Ongelmaa ei korjata nopeuslaskulla, handfreellä, autoilla, kypärillä, vanhempien syyttämisellä.Muistelen nuoruutta 70 ja 80 lukua ja en muista montakaan tarinaa että olisi näin paljon kolareita, etenkään pyöräilijöitä tai jalankulkijoita.Muistan oman vanhempien ja mummun ohjeet varo autoja ja katsoennenkuin ylität tien / suojatien tai päädyt sairaalaan tai kuolet.Toiveet toteutettu en joutunut sairaalaan tai kuollut, pelote on parempi kuin mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko tekopyhä mikä on nykyään muotia, ihan itse omilla silmillä nähnyt kun nainen tai mies räplää auton ratissa luuria, ykskin päivä heinäpäässä yks akka meinas päälle ajaa vaikka olin keskellä suojatietä ja puhelinta tuijotti eikä katellu liikennettä saatika tietä, nmuutenkin tämä meininki opn mennyt ihan pelleilyksi ku roikutaan somessa ja tuijotellaan ruutua päivät niin eipä ihemkkään että puuttuu käytöstavat ja vuorovaikutustaidot ja ei ihmekään että erotaan paljon kun ei pystytä suoraan puhua asioista, kyllä se liiallinen ruudun tuijotus aiheuttaa pahoja ongelmia, tuhoaa ihmisen aistit ja vaistot ja ihan tutkittu juttu että vaikuttaa kuin huumeet, juuri siihen aivojen osaan mihin huumeetkin, nostaa dopamiini tasot huippuun, kun ei saa luuria räplätä niin se taso romahtaa, näin syntyy riippuvuus, mietitäänpä miten vaikuttaa lapseen jos pienestä asti tuijottaa vaan ruutuja.

Itse en ole täydellinen ja on ainakin miestä myöntää se mutta maalaisjärki on tallella sekä tunneäly ja vuorovaikutustaidot ihan kasvotusten.

Pitäs väähsen alkaa miettimään, samalla valitetaan ilmastonmuutoksesta mutta osa ei viiti edes pientä määrä kulutustaan vähentää, mitä sitten kun tulee tilanne että menetät kaiken, omaisyuuden ja asuntos sekä työs, on kokemusta siitä ja niin vain kävi että ei aina tarvi edes itse tehdä mitään väärin, onneksi olen vahva luonne niin selvisin takas työelämään jne. Ja ainakin opin jotain ja paljon itestäni koska olen rehellinen itelleni ja muille.

Herätkää ihmiset vaikka se on jo liian myöhästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No höh. Tässä oli kysymys kahden auton törmäyksestä☹️Miten sinä pyörän tähän sotket....huoh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla pärjää erittäin pitkälle kun ei auton alle mene. Kolareita on siksi enemmän kun on pyöräilijöitä ja autojakin huomattavasti enemmän kuin ennenvanhaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneinä aikakausina oli huikeasti vähemmän autoja, teitä ja liikennettä yleensäkin. Lisäksi poliisi partioi Saabeissaan joka toisen puskan takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuuskyt/seitkytluvulla kuoli liikenteessä 700 ihmistä vuodessa. Nyt alle 200 vaikka väkeä ja autoja on paaaljon enemmän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvun alussa kun kattonopeus poistui kuolonuhreja oli toistatuhatta vuodessa,onneksi jäi lyhyeksi se kokeilu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä ajatetaan surutta päin punaisia. Omat ja vieraat kuskit. Zeppelinin vieressä motarin päällä sillalla kun odottaa kylälle päin menoa, niin joka kerran moottoritieltä nousevat ja Zeppeliiniin päin kääntyvä ajaa päin punaista. Se yksi pahimmista paikoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image