Oulu

Nainen loukkaantui kahden auton törmäyksessä Kempeleessä – päin punaisia ajanut autoilija käytti puhelintaan eikä huomannut punaista valoa

Poliisi kirjasi Kempeleen risteyskolarista rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. KUVA: Silja Viitala
Oulu 14.8.2019 6:54
Iida Ahonen

Kempeleessä, Etelä-Suomentien ja Komeetantien risteyksessä sattui tiistai-iltana hieman ennen yhtätoista kahden auton törmäys, jossa toinen osallisista loukkaantui.

Toinen autoista oli tulossa Komeetantieltä tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Kempeleen keskustan suuntaan. Autoilija oli ajanut risteysalueelle vihreän valon palaessa.

Kääntyvän auton ollessa risteyksessä Kempeleen suunnasta tullut auto oli ajanut päin punaisia valoja ja törmännyt kääntyvään autoon risteysalueella.

Komeetantietä tulleen ajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Pelastuslaitos joutui leikkaamaan auton rakenteita saadakseen nuoren naisen ulos autosta.

Nainen kuljetettiin hoidettavaksi OYS:iin. Hän on saanut vammoja niskaan ja lantion seudulle, mutta vammat eivät ole henkeä uhkaavia.

Päin punaisia ajaneen auton kuljettaja, noin 20-vuotias oululainen mies, puhalsi alkometriin lähelle rattijuopumuksen rajaa asettuvan lukeman, mikä antoi aihetta epäillä rattijuopumusta. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajokorttia. Kuljettaja kertoi selanneensa ajon aikana matkapuhelintaan, eikä hän ollut huomannut liikennevalon vaihtumista punaiseksi.

Mies ei loukkaantunut onnettomuudessa. Mahdollinen rattijuopumus varmistetaan verikokeilla.

Molemmat autot vaurioituivat onnettomuudessa. Poliisi kirjasi tilanteesta rikosilmoituksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Paniikki! Kortiton, yksittäinen holtoton aiheuttaa kolarin, niin vaaditaan lisää valvontaa meille kaikille: liikenne on villiintynyt. Paniikki! No ei ole kuin teidän päässänne. Suomessa on maailman TURVALLISIN liikenne tilastojen valossa. Kotona teillä on KYMMENKERTAINEN mahdollisuus kuolla tapaturmaisesti, niin että rauhottukaapa taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä melkoista menoa autoilla muutenkin, erehdyin käväisemään siellä, niin hirveää kaahausta ja ylinopeutta ja ohituksia 40km/h alueella. Saisi sielläkin valvoa liikennettä enemmän kun paikalliset luulee elävänsä jossain villissä lännessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä on autoilijat pahiksia. Ajavat ylinopeutta. Perä kiinni edellä menevän auton perässä ja jos ei ole perässä otetaan kiinni ja ajetaan perässä. Isolla autolla luullen olevansa tien omistaja .Usein yksin ratissa. Älytön kiire. On varmaan hermot kireällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Kempeleessä ajetaan surutta päin punaisia. Ja ei käytetä vilikkua ainakaan liikenneympyrässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on aivan liikaa kännykkään puhuvia ihmisiä, jotka ajavat autolla, pyöräilevät tai kävelevät huomioimatta, että eivät ole ainoita liikenteessä liikkujia. Järkyttävää ja huolestuttavaa!
Poliisit voisivat antaa hanakammin sakkoja autoilevalle kännykkäkansalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla oli eilen aamulla läheltäpiti tilanne Vaalantien ja Kuusamontien risteyksessä. Olin kääntymässä Vaalantieltä Ouluun päin, kun keskustasta tuli auto vähintään 80km/h päin punaisia. En ehtinyt nähdä oliko puhelinta, sen verran kova vauhti oli. Luojan kiitos oli metrin verran rakoa ettei osunu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä miten kävi Lentokentäntien valoristeyksen eilisessä kolarissa. Tieurakoitsijan pitäisi pikimiten hoitaa risteysalueen asfaltointi kuntoon. Olkaa varovaisia sen kynnyksen kanssa, kun lähdette Oulunsalon päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän laitteen piti pelastaa nykyongelmalta,niin sanoivat insinööritkin.Ongelmaa ei korjata nopeuslaskulla, handfreellä, autoilla, kypärillä, vanhempien syyttämisellä.Muistelen nuoruutta 70 ja 80 lukua ja en muista montakaan tarinaa että olisi näin paljon kolareita, etenkään pyöräilijöitä tai jalankulkijoita.Muistan oman vanhempien ja mummun ohjeet varo autoja ja katsoennenkuin ylität tien / suojatien tai päädyt sairaalaan tai kuolet.Toiveet toteutettu en joutunut sairaalaan tai kuollut, pelote on parempi kuin mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko tekopyhä mikä on nykyään muotia, ihan itse omilla silmillä nähnyt kun nainen tai mies räplää auton ratissa luuria, ykskin päivä heinäpäässä yks akka meinas päälle ajaa vaikka olin keskellä suojatietä ja puhelinta tuijotti eikä katellu liikennettä saatika tietä, nmuutenkin tämä meininki opn mennyt ihan pelleilyksi ku roikutaan somessa ja tuijotellaan ruutua päivät niin eipä ihemkkään että puuttuu käytöstavat ja vuorovaikutustaidot ja ei ihmekään että erotaan paljon kun ei pystytä suoraan puhua asioista, kyllä se liiallinen ruudun tuijotus aiheuttaa pahoja ongelmia, tuhoaa ihmisen aistit ja vaistot ja ihan tutkittu juttu että vaikuttaa kuin huumeet, juuri siihen aivojen osaan mihin huumeetkin, nostaa dopamiini tasot huippuun, kun ei saa luuria räplätä niin se taso romahtaa, näin syntyy riippuvuus, mietitäänpä miten vaikuttaa lapseen jos pienestä asti tuijottaa vaan ruutuja.

Itse en ole täydellinen ja on ainakin miestä myöntää se mutta maalaisjärki on tallella sekä tunneäly ja vuorovaikutustaidot ihan kasvotusten.

Pitäs väähsen alkaa miettimään, samalla valitetaan ilmastonmuutoksesta mutta osa ei viiti edes pientä määrä kulutustaan vähentää, mitä sitten kun tulee tilanne että menetät kaiken, omaisyuuden ja asuntos sekä työs, on kokemusta siitä ja niin vain kävi että ei aina tarvi edes itse tehdä mitään väärin, onneksi olen vahva luonne niin selvisin takas työelämään jne. Ja ainakin opin jotain ja paljon itestäni koska olen rehellinen itelleni ja muille.

Herätkää ihmiset vaikka se on jo liian myöhästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No höh. Tässä oli kysymys kahden auton törmäyksestä☹️Miten sinä pyörän tähän sotket....huoh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla pärjää erittäin pitkälle kun ei auton alle mene. Kolareita on siksi enemmän kun on pyöräilijöitä ja autojakin huomattavasti enemmän kuin ennenvanhaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menneinä aikakausina oli huikeasti vähemmän autoja, teitä ja liikennettä yleensäkin. Lisäksi poliisi partioi Saabeissaan joka toisen puskan takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuuskyt/seitkytluvulla kuoli liikenteessä 700 ihmistä vuodessa. Nyt alle 200 vaikka väkeä ja autoja on paaaljon enemmän...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

70-luvun alussa kun kattonopeus poistui kuolonuhreja oli toistatuhatta vuodessa,onneksi jäi lyhyeksi se kokeilu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

21:40
Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä Kainuussa – maakunnan ongelmana erityisesti ylikuormat
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
20:59
USA:n varapresidentti Pence: Turkki keskeyttää sotilasoperaationsa Pohjois-Syyriassa
20:57
Arvio: Tuttuja Fingerpori-vitsejä on hauska bongailla, mutta elokuva on raskas ja tylsä Tilaajille
20:37
Kolmen vuoden vääntö ja hikinen loppusuora: EU-maat vahvistivat brexit-sopimuksen
59
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
56
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
52
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
38
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
35
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
30
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image