Oulu

Näin juhannus vaikuttaa au­kio­loai­koi­hin ja aikatauluihin – Alkot sulkevat aikaisin, junat kulkevat normaalisti

Juhannuksen vuoksi esimerkiksi Alkot ovat kiinni lauantaina ja apteekit auki vaihtelevasti. KUVA: Arkisto
Oulu 20.6.2019 7:34
Mirko Siikaluoma

Juhannuksen vietto vaikuttaa perjantaina ja lauantaina niin kauppojen aukioloihin kuin julkisen liikenteen liikennöintiin. Monien kauppojen aukioloissa on poikkeuksia, junat kulkevat viikonloppuaikataulujen mukaisesti ja paikallisliikenne pysähtyy lähes kahdeksi päiväksi.

Kauppojen aikatauluissa poikkeuksia

Suurin osa ruokakaupoista on auki juhannuksena, mutta normaaleista aukioloista poikkeavasti. Kaikki Oulun isot marketit ovat juhannuksena auki. Kaupat ilmoittavat tarkoista aukioloajoistaan verkkosivuillaan.

Useimmat S-ryhmän kaupat ovat auki juhannusaattona ja -päivänä pääosin sunnuntaiaukioloaikojen mukaisesti. Oulun seudun Prismat ovat juhannuksena auki iltayhdeksään saakka ja Raksilan Sale 24h tavalliseen tapaansa vuorokauden ympäri.

Oulun alueen K-Citymarketit ovat auki juhannusaattona iltakuuteen saakka ja juhannuspäivänä aamukymmenestä iltayhdeksään.

Oulun Lidlit palvelevat perjantaina, mutta sulkevat ovensa normaalia aikaisemmin vaihtelevasti neljän ja kahdeksan välillä. Lauantaina Lidlit ovat kiinni lukuun ottamatta Tuiran ja Haapalehdon kauppoja, jotka ovat auki kello yhdentoista ja neljän välillä päivällä. 

Alkot kiinni lauantaina, apteekit vaihtelevasti  

Alkot ovat torstaina auki normaalisti, mutta sulkevat ovensa juhannusaattona puoliltapäivin. Kaikki Alkot ovat perinteiseen tapaan kiinni lauantaina.

Osa apteekeista on auki läpi juhannuksen. Apteekkien aukioloaikojen yksityiskohtaisemmat tiedot ovat löydettävissä apteekki.fi-sivuston apteekkihausta.

Postin perusjakelua ei ole juhannusaattona eikä juhannuspäivänä. Postin kumppaniposti-palvelupisteiden aukiolot noudattelevat markettien aukioloa. Rovaniemellä Napapiirin posti palvelee juhannuksena 9-18.

Junat ja bussit kulkevat sunnuntaiaikataulujen mukaan

Juhannus näkyy VR:n liikennöinnissä niin, että junat kulkevat torstaina 20. kesäkuuta perjantaiaikataulujen, juhannusaattona perjantaina lauantaiaikataulujen ja lauantaina iltapäivään saakka sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.

Pohjois-Suomessa ei juhannuksen aikana tehdä ratatöitä ja junayhteydet kulkevat normaalisti. Etelä-Suomeen tai sieltä pohjoiseen matkustavien matkaan voivat vaikuttaa Riihimäki-Tampere-välillä juhannuksena tehtävät ratatyöt.

Juhannus tuo runsaasti muutoksia kaukoliikenteen bussien kulkuun. Erityisesti juhannusaaton iltana sekä juhannuspäivänä Matkahuollon bussivuoroja liikennöidään rajoitetusti ja osa vuoroista jää kokonaan ajamatta. Bussien juhannuksen poikkeusaikataulut löytyvät Matkahuollon verkkosivuilta.

Kaupunkiin jäävien kannattaa huomioida muutokset Oulun joukkoliikenteen liikennöinnissä. Linja-autot kulkevat Oulussa juhannusaattona lauantaivuorojen mukaisesti kello 14 asti, kun lopettavat liikennöinnin loppupäivän ajaksi. Oulun joukkoliikenteen vuoroja ei ajeta ollenkaan juhannuspäivänä lauantaina ja seuraavan kerran bussit kulkevat sunnuntaina. Ajantasaiset aikataulut voi tarkistaa Oulun joukkoliikenteen sivuilta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

Saisivat olla pääsääntöisesti kiinni, Suomen kansa on mittansa juonut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä alkon aukioloaikaa sitä jaksetaan kyllä huolehtia vuodesta toiseen! Parempi kun ois kiinni aina,niin paljon kuolemia,onnettomuuksia ja muuta murhetta se aiheuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

alkot voisivat olla 14-15 tienoille auki.
ja paikallisliikenne saisi kulkea Jussinakin !!
=]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan käsittämätöntä, että joukkoliikenne on seis juhannuksena. Täällä Helsingissä liikkuu ihan normaalisti joukkoliikenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi ettei lle Kärpillä mitään pelejä Juhannuksena. Olisi kiva päästä viileään Rakdilan halliin. Tuskin kesällä päästään 7000 katsojan lukemiin mutta kyllä sirllä katsojia ja hyvä tunnelma olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Näin juhannus vaikuttaa au­kio­loai­koi­hin ja aikatauluihin – Alkot sulkevat aikaisin, junat kulkevat normaalisti"

Entäs meijerit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhanaikaista seisottaa busseja jouluna ja juhannuksena. Joukkoliikenne vaikeutti muutenkin kesäajaksi meidän työssä käyvien, veronmaksajien eli niiden jotka bussien liikkumisen mahdollistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etköhän saa korvauksen työstäsi niin kokeilepa vaikka taksia tai investoi sähköpyörään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko yksinkertainen vai mikä on sinun ongelmasi??
Siksi me maksamme veroja, jotta saisimme joukkoliikenteen toimimaan ja eikö silloin kuulu saada rahoille vastinetta?
No, tosiaan sinulle tuo veronmaksu nyt on vieras käsite, mutta kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koksinen maksaa veronsa minne haluaa🤑🤑🤑
Suomessa maksetuille veroille ei yleensä saa vastinetta💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Apteekit auki vaihtelevasti?" Niin, mitäpä sitä lääkkeillä tekee jos Juhannuksena sattuu sairastumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaista se elämä on. Jos parin päivän poikkeus tuottaa ylipääsemättömän ongelman, aina voi perustaa oman 24/7 -apteekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toi oli hyvä! Minä olen invalidieläkkeellä, aina auki minäkin. Mutta kannattaa varoa työntekoa, ettei käy kuten minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image