Oulu

Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syys­lo­ma­vii­kol­la: Ruokaloita kiinni, si­sä­lii­kun­ta­pai­kat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua

Ruokalistoihin voi tulla muutoksia. KUVA: Jonny Holmén
Oulu 19.10.2018 11:45
Heikki Uusitalo

 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa kaksipäiväisen poliittisen lakon maanantaina. Liiton mukaan lakolla vastustetaan hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä, ja sen piirissä on yli 10 000 liiton jäsentä. Lakko päättyy tiistaina puolenyön aikaan.

Ensi viikon poliittinen lakko vaikuttaa myös Oulun kaupungin palveluihin syyslomaviikolla 22.-23. lokakuuta.

Oulun kaupunki julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa on listattu lakon aiheuttamia vaikutuksia kaupungin palveluihin. Tilanne elää ja lakon vaikutukset voivat vielä tarkentua perjantaina ilmoitetuista.

Tällä hetkellä tiedossa olevat vaikutukset:

Kaikki Oulun kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikat uimahallit mukaan lukien ovat suljettuina maanantaina ja tiistaina 22.–23.10. Poikkeuksena Ouluhalli, joka pidetään X-ON -tapahtuman vuoksi avoinna tiistaina klo 13-21. 

Maanantain ja tiistain osalta joudutaan perumaan yleisövuorot Heinäpään jalkapallohallissa, vesipalloilu Oulun uimahallissa, InBody-testit Haukiputaan Vesi-Jatulissa ja Kiimingin Oulu10 -asiointipisteellä sekä iltauimakouluvuorot Raatissa. 

Kaikki Serviisin henkilöstöruokalat ovat suljettuina maanantaina ja tiistaina. 

Joissakin paikoissa voi olla yleisten tilojen siisteydessä tason laskua. Puhtaanapito voidaan järjestää tärkeimpiin, hygieniaa vaativiin asiakastiloihin.

Ateriapalvelut toimitetaan kaikkiin päiväkoteihin, mutta ruokalistaan voi tulla muutoksia.

Ainakin nämä asiat toimivat normaalisti:

Kotiin kuljetettavat ateriat toimitetaan normaalisti, eikä hyvinvointipalvelujen ruokalistoihin tule muutoksia.   

Ikäihmisten ja vammaispalveluiden yksiköihin sekä kaupunginsairaalaan ruoat toimitetaan normaalisti. Samoin kotiateriat ikäihmisille toimitetaan tavalliseen tapaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Voi nuita oikeuden yrittäjiä ja anteliaita miljonäärejä kun ovat huolissaan lapsista ja vanhuksista jotka eivät saa kahtena päivänä aterioita tavanomaisella tavalla. Lapsilta ja vanhuksilta ja vähävaraisilta on leikattu aikalailla kaikesta mistä voi, eipä tunnu kiinnostavan muutoin. Nyt on oikeudet ja varat monissa perheissä vedetty niin tiukille että jokaista lisäheikennystä vastaan tulee taistella kynsin hampain. Jos tämän hallituksen linja jatkuu pidemmälle, ikinä ei tule semmoista hyvinvointia Suomeen että se sataisi vähävaraisen laariin. Suunta on vain alaspäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oikein mene jakeluun miten tollanen vähäpätönen ay porukka voi kaapata vallan suomessa vaikka tämän hetken Hallitus on suorastaan loistanut hyvillä teoilla kansan puolesta.
Aikoinaan kun oli pulaa jopa ruasta oli ay llä rooli muttei enää vuosikymmeniin . Nyt tuo ay konsteja käyttävä porukka kiristää kaiken itselleen. Sille ei saa antaa periksi että hoksivat typeryytensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa...taas ammattiliitot jarruttavat elämää. Yrittäjät maksavat meidän talolainaa, lasten harrastukset, isännän saunaoluet ja auttavat auton vaihdossa. Kyllä tuommoset maksumiehet saavat päättää, kaunko ja ketä rahoittavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastatoimena ay-liikkeelle eroan sähköliitosta heti maanantaina.
Tuollainen kapulan laittaminen Suomen nousun ja työllisyyden kehityksen rattaisiin on täysin järjetöntä ja edesvastuutonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilkassa oli uutinen, että useilla paikkakunnilla yrittäjät huolehtivat ruuan jakamisesta ja tekemisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei olisi ay-liikettä, ei olisi työehtosopimuksia eikä säännöllistä työaikaa eikä lomia....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä kouluissa on monipuolista ruokaa, ja sen takia voi lakkoillakkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos teille liittospedet! Olisin halunnut käyttää poikani uimassa syyslomaviikolla, mutta senkin menitte pilaamaan. Eipä tarvitse kantaa rahoja enää liittopomojen palkankorotuksia ja demareiden vaalivankkureita vetämään. On kyllä loistavaa esimerkkiä liitoilta ja hallituksen jengiltä, miten erimielisyyksiä ei pystytä sopimaan. Ota nyt näistä mallia. Periaatteen miehiä kaikki tyynni..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uida voi myös muina päivinä kuin maanantaina ja tiistaina,vai mitä??Sitäpaitsi Eeden lienee auki kuitenkin..Ay liikkeet on aina työläisen puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hienoa, kun saadaan kiusata vanhuksia ja etenkin lapsia. Muista nyt puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sitten - kuten ei myöskään aiemmin "Larissa" - viittiny lukea juttua loppuun asti...

Siinä selvästi sanotaan: "Ikäihmisten ja vammaispalveluiden yksiköihin sekä kaupunginsairaalaan ruoat toimitetaan normaalisti. Samoin kotiateriat ikäihmisille toimitetaan tavalliseen tapaan. "
Eli eivät jää vanhukset ilman ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On semmoinen käsitys, että hallitus katsoo vähän pidemmälle aikavälille suomen ja suomalaisten asioita, mm. työllisyyden parantamiseksi.

Itseltäkin vietiin kolmeksi vuodeksi osa lomarahoista ja pidennettiin työaikaa, vähän harmittaa mutta tulen asian ja rahan kanssa toimeen.

Ehkä kuitenkin pienten yritysten yrittäjät tekevät parhaansa, että leipää saadaan perheen ja muiden työssäkäyvien pöytään.

Jos tälläinen politikointi ja lakkoilu jatkuu, toivon että kepu ja kokoomus jättäytyy seuraavien vaalien jälkeen pois hallituksesta.

Olisi puna-vihreille ja ay -liikkeelle annettava tilaisuus ratkaista suomen isot ongelmat, työllisyys, yrittäjyyys, valtion taloudellisen velan lyhentäminen, paisunut julkinen talous ym.

Tosin viime hallituskautta ei taida enää kukaan muistaa. Mitään päätöksiä ei saatu aikaan.

Epäilen, että neljän vuoden päästä Suomessa ollaan sormi suussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun tyhmyys tiivistyy syntyy suunnaton aalto joka laajenee hallitsemattomaksi ja kun se osuu johonkin. se tuhoaa kaiken alleen jääneen. Samaa voisi uskoa tästä lakoista ja tukitoimista, muutaman ihmisen irtisanomisen tähden! Eli ei uskois ellei näkis ja kokisi:(! Suomi 1970 tai 2018 ja mikään ei ole muuttunut tai kehittynyt vaan eletään mennesssä, josta uhoista lätien ovat samaa eli idologia on sama mutta täysin kehittymätön :(!
Ps. Rinne ja SDP tulee taas kerran viemään Suomem alas eli Kreikasta ASDP toimet ovat varsin hyvä esimerrki kun eläteän kansaa vain velalla ja luvataan kaikki ja nyt Kreikassa nostajakin on rajoitettu ja tiukki talouskuri EU alla vuoteen 2064 asti. 275 miljaardia velkaa ehti SDP tehdä osansa kansan hyväksi Kreikassa ja nyt saavat kaikki siellä kärsiä ja puhumattakaan etuuksisita jotka ovat kohta kaikki menneitä etuuksia ja tulevat vain heikkenmään, ikävä kyllä. Ei kiitos SDP ja osan ay-liitosta, jotka ovat aina olleet viimeisen 40 vuoden aikana Suomen tuho kuten kaksi edellistä hallitus kauttakin 8 vuotta sen ositti! Eli SDP ollessa siellä oli jo EU ottamassa meitä ohjaukseen kun SDP ei siihen kyennyt tai eikä edes osannut. Ps. Orpo on niin oikeassa jos ei osaa taloutta ei ole hyvionvointiakaan ja se pitää SDP osamisesta talouden puitteissa aivan paikkaansa ;)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image