Oulu

Näin Baby Beast Cheerleaders vastasi kohublogiin

Oulu 26.11.2012 19:30

Oululaisena Cheerleading -joukkueena haluaisimme tuoda oman kantamme julki Jääkiekkokatsomon tanssityttö - blogikeskusteluun. Baby Beast Cheerleaders toimii Oulun Kärppien yhteistyökumppanina ja tehtävänämme on nostattaa tunnelmaa ja kannustaa kotijoukkuetta ottelutapahtumissa. Mielestämme on surullista, että hieno harrastus halutaan mustamaalata tällä tavalla ja olemme pahoillamme siitä että Rebekka Naatuksen Sieluni Silmin –blogikirjoituksella haluttiin tarkoituksellisesti loukata myös jääkiekkoyleisöä.

On pöyristyttävää että Naatus väittää blogikirjoituksessa cheerleading -harrastuksen olevan seksuaalista hyväksikäyttöä. Itse lajin harrastajina emme koe asiaa näin. Tämä on urheiluharrastus siinä missä muutkin lajit.  Joukkueen toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja muodostamme itse toimintamme raamit. Meidän joukkueessa pukeutumisen suhteen on aina vedetty tiukkaa linjaa eli liian niukoissa asuissa esiintymään ei mennä. Esiintymisvaatetus määräytyy käytännöllisyyden ja lajikohtaisen vaatetuksen mukaan.

Naatuksen väite siitä että ”.. onnistuminen mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat sytyttämään miesten halun, kuinka seksikkäitä he onnistuvat olemaan. Mitä kuumempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta” – kielii täydellisestä tietämättömyydestä lajia kohtaan.

Onnistumisemme mitataan ihan muilla tavoin kuin mitä Naatus antaa kirjoituksessaan ymmärtää. Onnistuminen mitataan tanssitekniikan osaamisen, koreografioiden oppimisen ja esiintymistaidon kehittymisen perusteella.

Koemme blogikirjoituksen ennen kaikkea loukkaavana sekä meitä cheerleadingin harrastajia  että jääkiekon ystäviä kohtaan. Tämän tyyppistä ajattelematonta kommentointia kuulemme joskus ihmisiltä, jotka muodostavat mielipiteensä amerikkalaisista elokuvista peräisin olevien stereotypioiden perusteella, mutta koskaan aiemmin vastaan ei ole tullut näin julkista parjausta.

Pääasiassa yleisöltä tuleva palaute on positiivista ja kannustavaa. Palautetta tulee kaiken ikäisiltä jääkiekon ystäviltä ja lämmittäähän se mieltä kun pelin jälkeen joku yleisön seasta saattaa todeta että ”hyvin meni tytöt!” tai että ”nämä tytöt jaksaa kyllä aina hymyillä!”

Luulisi että seurakuntayhtymän tiedottajana Naatus olisi miettinyt asiaa vielä toisenkin kerran ennen kirjoituksensa julkaisua. Valtaosa joukkueen jäsenistä kuuluu evankelisluterilaisten seurakuntaan.

Baby Beast Cheerleaders toivoo jatkossakin että Oulun Energia Areena olisi täynnä Kärppien kannustajia ja faneja. Lauantaille toivommekin loppuunmyytyä hallia ja kiekkokansan raikuvaa kannatusta.
 
Haluamme vielä antaa selvennyksen eniten keskustelua aiheutuneisiin asioihin:

•    Baby Beast Cheerleaders on oma rekisteröity yhdistys, joka tuottaa ohjelmapalveluita muillekin toimijoille kuin Oulun Kärpille. Baby Beast Cheerleaderit ovat kannustaneet Oulun Kärppiä 14.kauden ajan.

•    Joukkueen jäsenten tulee kauden aikana täyttää 18 vuotta eli ikäraja joukkueen sisällä on olemassa.

•    Viime vuonna joukkueeseen haki noin 40 tyttöä eli lajin suosio on nousussa.

•    Cheerleading –harrastus on positiivinen ja energinen urheilulaji.

•    Baby Beast Cheerleaders – joukkueen jäsenet valitaan tanssitaidon ja motivaation perusteella – ei ulkonäön.

•    Baby Beast Cheerleadereihin voit tutustua lisää osoitteessa www.babybeast.net

 

Koko Baby Beast Cheerleaders -joukkueen puolesta,

Henna Ek, hallituksen puheenjohtaja

Anni Aho, joukkueen kapteeni

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Voi tyttörievut, kyllä teidän pepunheiluttelusta ja huiskimisesta on tanssi ja taito kaukana. Ei teitä voi IKINÄ verrata esimerkiksi jenkkikoriksen vastaaviin cheerleading joukkueisiin. Olen sata lasissa samaa mieltä kuin tämä Naatus, piskuisen eroottista silmänruokaa vatsakkaille sedille niin jaksavat taas ostaa kausikortin ensivuonnakin.

Jos olen väärässä niin ei kait kellään ole mitään sitä vastaan että vaihdetaan tytöt pojiksi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tarviiko kaiken aina olla niinku jenkeissä? voin sanoo että ootko mies tai nainen nii pitäsit turpas ummessa. Jos haluut vittu oikeesti tapella tästä ni tappele ? Jos on sitte jotai vittumaista vastakommenttia nii tuu sanoo päin naamaa KIITOS!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät Northern Lights- typykät ynnä muut, jotka sanotte että ko. joukkueen tekemistä ei voi kutsua cheerleadingiksi. Kukaan ei ole kai väittänyt tyttöjen harrastavan KILPAcheerleadingia tai CHEERDANCEA (jotka tietojeni mukaan ovat kaksi cheerleadingin osa-aluetta). On säälittävää, että inisette. Huiskan heilutukselle jääkiekkopelissä voisi hyvinkin keksiä oman terminsä suomen kieleen, jos on kamalaa että kyseessäoleva joukkue rinnastetaan kilpacheeriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No näinpä. Ja mun mielestä ainakin se on sitä _cheerleadingiä_ (=kannustuksen johtamista) että ollaan siellä peleissä ja kannustetaan joukkuetta. Eikä tehdä akrobaattisia temppuja kisoissa ketään kannustamatta. Ja yhtään en myöskään tätä kilpacheerleadingia vähättele, hieno laji sekin. Mutta jos jompikumpi tässä väkisellä uuden nimityksen kaipaisi niin eiköhän se sitten olisi ennemminkin kilpacheerleading.. Vaikka omasta mielestäni molemmat lajit ovat oman paikkansa ansainneet. Totta kai tuo Baby Beastien touhu on enemmän cheerdancea (cheerleadingiä sekin) mutta musta tuommoinen nokittelu on ihan turhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

löytäähän täältä tästä lajista tietäviäkin ! olen 100 prosenttisesti samaa mieltä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on hienoa, että tytöt ovat kiinnostuneita tyttöjen lajeista ja innostusta on :) Tsemppiä joukkueelle ja kaikkea hyvää uusiin haasteisiin. Jättäkää Naatuksen kaltaisten ihmisten kommentit omaan arvoon. Hän on vaan kateellinen, siitä kuinka hyvä meininki teillä on ja kuinka iloisia ihmisiä tiellä on tiimissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Cheerleaderit olette aivan oikeassa, että harrastuksenne on ihan hyvä ja hyväksyttävä. Ei kannata välittää jonkin Rebekan aikansaamasta kielteisestä mielipidekohusta, sillä se on vain yksi mielipide tuhansien muiden mielipiteiden joukossa.Eräs siskoni tyttären tyttö on myös harrastanut Cheerlerliikuntaa ja tiedän kuinka paljon siihen pitää panostaa ja harjoitella, jotta saavuttaa tuloksia. Ajattelenkin, että Rebekan mielipide seksuaalisuuteen ja moralisointiin on täysin pakkansa pitämätön. On hienoa nähdä luojan kauneutta liitettynä taidokkaaseen urheilulliseen liikuntaan. Turhaa parjausta Rebekalta, hänenkin olisi parempi käydä henkilökohtaisesti ko. jääkiekko- otteluissa opettelemassa suvaitsevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin yksi mielipide tuhansien joukossa? Eikö niitä mielipiteitä ole tässä asiassa vain kaksi, puolesta tai vastaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä te seksiobjekteja olette, halusitte tai ette. Minulle vislaillaan kaupungilla, jos olen samanlaisessa asussa. Harvemmin kuitenkaan olen vesiraja hameessa. Asut vieläpä yhdistettynä musiikkivideomaiseen flirttailevaan tanssiin ja hymyyn... Tiedättekö millaisia juttuja olen saanut kuulla miehiltä pelkästään kuntosaleilla/jumpissa käyvistä tavallisista naisista. Jotkut puhuvat heistä puhutaan kuola valuen. Miehet katsovat naisia aina sillä silmällä, se on evoluution tuote, vaikka me naiset itse emme miehiä niin katsoisi. Turha siis vähätellä asiaa ja ehkä te haluattekin, että teitä katsotaan siten? Onhan se itsetuntoa nostattavaa? Kirjoituksen pointti oli kuitenkin, että olisi parempi nostaa sitä itsetuntoa taidoilla, eikä setämiesten provosoinnilla. Ehkäpä miehet eivät edes tajua "hienoista" koreografioistanne edes mitään.

Itse en näistä jenkkikopioinneista perusta, mutta se oikea cheerleading on käsittäkseni akrobaattisia liikkeitä ja ihan kunnon kovakuntoisten hommaa. Hiuskan heiluttelu on vain mieskatsojia varten, eikö niin. Tässä kyllä tietämätön sekoittaa nämä kaksi keskenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miehet eivät tosiaankaan ole mitään "evoluution tuotteita" tai eläimiä. Miehillä on järki ja harkinta kuten naisillakin. Eli sinulla on joko hyvin yksipuolinen näkemys miehistä tai sitten liikut pelkästään huonossa seurassa. Muuten olen samaa mieltä kanssasi mitä tuohon varsinaiseen aiheeseen tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On toki monella sentään järkikin vielä päässä. Onneksi :) Yritinkin sanoa, että jotkut. Sitten on niitä, joilla se tuntuu olevan tuolla alempana. Eihän meitä ihmisiä olisi näin paljon, jos sitä vetovoimaa ei olisi. Ihmiset ja miehet reagoivat tiettyyn ärsykkeisiin ihan luonnostaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi feministi siinä ampui itseään ja aatettaan jalkaan. Kertokaa hänelle, että kunnallisvaalit menivät jo, joten julkisuudentavoittelu on turhaa.
Leadereille menestystä ja harrastamisen iloa vastaisuudessakin. Tästä ei kannata jauhaa enää antamaanne vastinetta pidemmälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...mistä on kyse: baby beast = vauva pedot/eläimet. Naatus puhuu asiaa, turha siinä on äijien jeesustella ja puolustella pehmopornoa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cheerleadereiksi itseään kutsuminen loukkaa meitä lajin todellisia harrastajia! Hallin tanssityttöjen tanssikuviot ovat kenen tahansa omaksuttavissa ja mainosvaatteet joidenkin tanssijoiden päällä ovat suoraan sanottuna korneja väärän kokonsa vuoksi. Jos olette oikeasti niin tosissanne, kuin annatte ymmärtää, käyttäkää aikaa ulkoasun huolitteluun niin kuntosalista esiintymismeikkiin. Lävistykset ja rastat eivät kuulu urheiluun! Askelkuviot ja esiintyminen ovat vaisuja vuosi vuoden jälkeen.... Toisin sanoen kaikenlainen näyttävyys puuttuu, ja entisenä tanssijana ja cheerleaderingissa kisanneena en näe touhua ollenkaan korkeatasoisena. Osaavat, hyvin stailatut ja urheilulliset, ei niinkään seksikkäät tytöt olisivat ilo silmälle. Pitäisiköhän pistää Junnolle tarjous kilpailevasta ryhmästä ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastenmielinen kommentti. Olet varmasti nyt onnistunut hienosti sivaltamaan ja satuttamaan samasta lajista innostuneita. Toivottavasti tämä menestyksekäs vähättely antaa sinulle voimaa näinä pimeinä päivinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TSEMPPIÄ LEADERIT ! naatukselle voi kaikki lähettää palauttetta aivan varmasti ! tiedottajalta luulis löytyvän s-posti osoite : ) vink vink

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä miksi sellaisten ihmisten jotka eivät ymmärrä lajista yhtään mitään, täytyy tulla tänne moralisoimaan ja kertomaan mitä laji sisältää ja ei sisällä. Teillä ei ole pienintä aavistustakaan siitä kuinka paljon nämä naiset treenaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole aavistusta treenausmääristä, eikä kiinnosta. Mutta se vähäpukeisuus kyllä kiinnostaa. Ja keikuttelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei haloo, lajiharrastus on aivan eri asia kuin mennä nostattamaan lähes seksivaatteissa miesten "mielenkiintoa". Miespuoleisten katsojien, sekä sinkkujen että naimisissa olevien, jutut keskittyvät pääasiassa huiskanheiluttajien vaatteiden alle, eivät "koreografiaan". Kuulisittepa joskus muutaman 60-kymppisen vakiokatsojan härskit jutut lapsenlapsensa ikäisten tyttöjen "tanssimisesta". Luulisi saavan jo syytteen pedofialia-aikeista.

Väitättekö, etteivät nuo tytöt todellakaan tiedä, mitä heistä puhutaan ja ajatellaan. Ehkäpä tietynlaista narsismia olla haluttu ikäskaalla 16-70 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image