Oulu

Myrskyn saldo: Vettä kellareissa, Stockmann kiinni, kymmeniä kaatuneita puita

Aleksanterinkadun ja Albertinkadun risteyksessä pystyi veneilemään kumiveneellä. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 30.7.2012 17:56 | Päivitetty 30.7.2012 21:45
Kaleva

Maanantai-iltapäivän ukkosmyrsky nosti veden tielle useissa paikoissa Oulua. Muun muassa eteläinen ja pohjoinen alikulkukäytävä olivat veden vallassa.

Pelastuslaitos neuvoi autoilijoita ajamaan vaihtoehtoisia reittejä. Vesi nousi tielle muun muassa keskustassa, Madetojan salin edustalla ja Tuiran Koskitiellä.

Ukkonen aiheutti palokunnalle noin 40 vahingontorjuntatehtävää. Kyse on ollut lähinnä vesivahingoista. Palokunnan mukaan tehtäviä on tullut Oulun ja Haukiputaan alueella, suurin osa Oulussa.

Illalla yhdeksän jälkeen tilanne alkoi pelastuslaitoksen osalta hieman helpottamaan. Päivystävä palomestari Veli Nikula kertoi Kaleva.fi:lle illansuussa, että käynnissä oli vielä lukuisia raivaustehtäviä.

"Oulun alueella on kaatunut kymmeniä puita ajoradoille ja pyöräteille, ja niiden raivaamisessa menee vielä useita tunteja. Lisäksi vettä pumpataan pois useista kiinteistöistä", Nikula sanoo.

Stockmann jouduttiin sulkemaan

Tavaratalo Stockmannilla jouduttiin sulkemaan kaksi kerrosta heti ukkoskuuron alettua vesivahingon takia.

Stockmannin mukaan tavaratalon ensimmäinen kerros pysyi aluksi auki, mutta toinen ja kolmas kerros jouduttiin sulkemaan, kun viemäriputkesta tuli vettä noin 200-300 neliömetrin alueelle toiseen ja kolmanteen kerrokseen.

Ennen seitsemää tuli tieto, että koko tavaratalo suljetaan. Stockmann kuitenkin aiotaan avata tiistaina.

Silminnäkijän mukaan keskustassa sijaitsevassa Beauty Center -kuntokeskuksessa viemärivesi nousi jumppasalin ja pukuhuoneiden lattialle. Kiinteistöjen kellareissa on ollut vettä ainakin Asemakadulla.

Poliisi: Henkilövahingoilta säästytty

Poliisin johtokeskuksen tilannepäivystäjä Juha Karjalainen sanoi ennen iltakahdeksaa, että myrsky on työllistänyt enimmäkseen palokuntaa. Kova tuuli ja rankkasade sai alikulut ja viemärit tulvimaan, mutta poliisilla ei juuri ollut tehtävää.

"Henkilövahingoilta on säilytty ja se tietysti on tärkeintä", Karjalainen sanoo.

Pelastuslaitoksenkaan tietoon ei ole tullut henkilövahinkoja.

Satoja salamoita Oulun alueella

Oulun alueella nähtiin Ilmatieteen laitoksen mukaan 400 salamaa puolessa tunnissa. Vettä tuli 26 millimetriä kahden tunnin aikana viiden ja seitsemän välillä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pauliina Kuokka kertoo, että ukonilma syntyi, kun Venäjältä ja Etelä-Suomesta virrannut lämmin ja kostea ilmamassa törmäsi Oulun seudulla viileämpään ilmarintamaan. Kuokka luonnehti myrskyä "voimakkaaksi rajuilmaksi."

Virpiniemessä myrsky kaatoi silminnäkijöiden mukaan kymmeniä puita. Myös sähköt olivat poikki ainakin joissain osissa Virpiniemeä.

Todistitko ukkosmyrskyn tuhoja? Lähetä myrskykuvia ja muita havaintoja numeroon 13222 tai Kaleva.fi:n verkkolomakkeen kautta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

Niinhän ne isot herrat sannoo, ettei kallioparkkiin tule koskaan vesi sisälle! Yrittävät ihmisraukoille uskotella ja vakuutella kaikin tavoin että sen rakentaminen kannattaa syystä jos toisesta! "Pittäähän nyt SUUR OULUUN saada hieno kallioparkki tehtyä, vaikka kaikilla ei ole edes kunnolla ruokaan rahaa ja lääkärin määräämiin lääkkeisiin. Pitää näyttää maailmalle...että Oulussa osataan tuhlata". Kyllä ne rahat menee kuin kankkulan kaivoon! Olisi paljon parempi antaa vähävaraisille ja pienellä eläkkeellä oleville nekin rahat! Herrojen kukkaro siitä lystistä lihhoo ties kuinka pulleaksi!!Sano minun sanoneen että;"Tulee se vielä aika, jolloin herrat on ihmeissään siitä mitä tuli tehtyä..!!! Silloin se on myöhäistä!" (Nythän on kuntaliitokset menossa ja tuonkin höpötyksen maksamiseen pitää saada maksumiehiä uusista oululaisista!!!) Voi näitä hävityksen päiviä..! Antakaa nuo rahat köyhille !!Tämäkin on yksi mielipide!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin pyöräilemässä Haukiputaalta Ouluun, kun alkoi tulla vettä Patelassa aivan kuin olisi ämpärillä heitelty päin näköä. Pysähdyin erään kaupan kohdalla, ja pidin pienen tauon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oli kyl vettä tullu aika perkeleesti :D kavereide kaa mentiin Gallerian taakse suojaan sateelta. siltä kun oltiin lädössä kun sade lakkas pariksi sekunniksi huomattiin et oulusta tuliki sit uusi venetsia...oli aika hilpeä näky, noh, ei siinä mitää. kävllää etten päi. kengäthän siinä ny kastu mut oli kyl aika kokemus tämäki... :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luulis ny populan jo uskovan et eteläine ja pohojone aliska o aina täynä vettä ku sitä sattaa kunnol vaa aina jonku pässin o pakko uhallaki ajaa sitäkautta ku ei jakseta kiertää sitä muutamaa 100 metrii...oma on murheensa jos tulee läpipesu autolle...siin tarvi itkiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis pukkasivatko rakennusten sisällä olevat viemärit vettä väärään suuntaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais näitten junttieurpojen tiedostaa se, että Suomessa on kaikissa suurissa kaupungeissa maanalaisia pysäköintilaitoksia. Ei se maan alle rakentaminen mitään rakettitiedettä ole, mutta selvästi yli oulaisten ymmärrystason.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä vaan tykätään valittaa joka ikisestä asiasta. Mikään ei kelpaa ja kaikki mikä on uutta, on väärää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin se palokunta antoi kehoituksen vaihtoehtoisesta reitistä? RDS- radiosta ei ainakaan kuulunut mitään liikennetiedotusta tästä asiasta! Varoiteltiin vain Kemin tietyöalueella olevista räjäytyksistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyhyt se on tuo ihmisen kesämuisti! Uutisena tarjotaan sitä, että alikäytävät lainehtivat. MInusta uutinen olisi se, että jonain kesänä alikäytävät EIVÄT olleet vettä täynnä ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo olin oulussa katsomassa tapahtumaa kun asun haukiputaalla.Pääsin itsekkin kalevaan ja iltalehteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko oulussa niin vieraantunutta väkeä että kuvittelevat että autolla voi ajaa JÄRVEEN ?

Ensinnäkin veteen ajettaessa se olkaa kellua ja kuljettaja menettää hallittavuuden, toiseksi hetkenpäästä se hörpää vettä ilmanpuhdistimen kautta moottoriin ja sammuu siihen ja aiheuttaa mittavat vauriot TYHMÄN KULJETTAJAN VÄLINPITÄMÄTTÖMÄN TOIMINNAN SEURAUKSESTA !

VAKUUTUSYHTIÖIDEN EI TULISI KORVATA NÄITÄ TAHALLAAN AIHEUTETTUJA VAHINKOJA !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitenkähän ois käynyt uudelle maa-uimalalle Kivisydämmelle?
kukahan ton nimen keksi? naivi ja mauton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siltikään ollut kovin kummoinen ukkonen, jyrisi toki tuntikaupalla mutta ei sen kummempaa muutaman salaman kera..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo niihän tuota paukku Muhoksellakin aika rankasti, oli kyllä komia salamat, sähöt oli poikki hetken, kotipaikalla iski salama, sulakkeet räpsähti, ihime ettei muuta käynny. .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sen verran oli ukonilmaa että huomasi, mut pari kertaa jysähti päällä tääl kaupungissa ja sit reipas kaatosade, joka rauhoittui nopeasti tavalliseksi sateeksi. Ei tosiaan tarvii kummoista sadetta kun oulussa vettä lainehtii useammassakin paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kauan piti oottaa väläkkymistä vaa tuli onneks lopulta..oli komiaa katottavaa...siihe asti ulukona katoin kunnes vettä rupes puottaan sit piti siirtyy sisäle...sain sentää muutamasta salamasta kuvanki...toivottavasti tullee viel lissää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten ei kadut tulvi kun kivisydän valmistuu, nimittäin sinne se kaikki vesi menee kaduilta, tulppa vaan irti niin slurps vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
15
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
14
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image