Oulu

Myös Oulussa järjestetään trak­to­ri­mars­si perjantaina

Maanviljelijät järjestävät traktorimarsseja protestoidakseen maatalouden ahdinkoa. Arkistokuva. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 9.3.2016 14:08
Kaleva

MTK:n Pohjois-Suomen alueella järjestetään Helsingin traktorimarssia tukevia paikallisia tapahtumia perjantaina.

Oulun seudun viljelijöitä kokoontuu aamupäivällä Liminkaan Tupoksen ABC:lle, josta traktoriletka ajaa vanhaa nelostietä pitkin Limingantullin Prisman pihaan. Matkaan lähdetään kello 11.

Maanviljelijä Urpo Heikkinen arvioi, että marssille osallistuu viitisenkymmentä viljelijää traktoreineen.

Traktorimarsseja järjestetään myös Kärsämäellä, Nivalassa, Ylivieskassa ja Kontiomäellä.

Kärsämäen Nesteelle kokoontuu lähialueen viljelijöitä kello 10-11. Siitä traktorit lähtevät ajamaan nelostietä pitkin kohti Pyhäjärveä, ja mahdollisesti myös Pulkkilan suuntaan.

Nivalan Nesteeltä puolestaan lähdetään ajamaan kohti Ylivieskaa kello 10. Ylivieskan Savari-keskukseen kokoontuu lähialueen viljelijöitä kello 11.

Kainuulaiset puolestaan kokoontuvat traktoreillaan Kontiomäen Shellille kello 11-13.

Pohjois-Suomesta osallistutaan myös Helsingin marssille

Paikallisia tapahtumia järjestetään, koska kaikki halukkaat eivät pääse osallistumaan Helsingin marssille.

Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta Helsinkiin suuntaa sata viljelijää. Pääkaupunkiin matkataan myös viidellä traktorilla Kärsämäeltä, Oulusta, Kuusamosta ja Nivalasta.

Maanviljelijät järjestävät traktorimarsseja protestoidakseen maatalouden ahdinkoa.

MTK Pohjois-Suomen mukaan maatilojen taloustilanne on heikoin vuosikymmeniin, mikä johtuu maataloustuotteiden markkinahintojen jyrkästä laskusta, Venäjän viennin romahduksesta ja EU-maatalouspolitiikan muutoksista.

Viimeinen niitti viljelijöille oli Maaseutuviraston tukirahamaksatuksista siirtäminen viikoilla eteenpäin, mikä on aiheuttanut vaikeuksia yksittäisillä tiloilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (92)

Toivottavasti marssiin osallistujilla on dieseliä tankissa tai vero maksettu. Voi tulla muuten kallis marssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomailla käyneenä ...voin kertoa, että on sielläki maitoa ym ja ihan samanmakusia ku täällä. No entäpä jos joku muu yrittäjä ku maajussi ottaa "talkoisiin" vanhan isännän, emännän, velipojan jne...mitä verottaja on mieltä ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvän asian puolesta ajelevat, mutta onko järkeä lähteä tukkimaan täällä pohjoisessa nelostietä autoilijoiden kiusaksi. Ei muuta ku suoraa Helsinkiin, siellä ne päättäjätki on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se auta marssilla asioita ratkoa! mutta onhanse kivaa vaihtelua arkeen ja kun vielä otsanauhat laitatte niin on uskottavami farssi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu! Ei muuta kun otsalamppukin vielä matkaan mukaan, jos paluumatkalla sattuu pimeys yllättämään; traktorinkaan valojen teho kun ei päätä huimaa... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et hyväksy suomalaisten ruuantuottajien mielenosoitusta palkkojensa ja oikeuksiensa puolesta, mutta hyväksyt ulkomaisen ruuan puolesta hoilaavien duunareitten mielenosoitukset. Oletko koskaan miettynyt, mitä tapahtuisi, jos toiveittenne mukaan maatalous ja kotimaisen ruuan tuottaminen polkuhintaan loppuisi. Kuinka paljon muitten alojen maataloudesta johtuva työllisyys taantuisi, vähenisi ja osittain loppuisi. Mietipä vaihteeksi sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sorateiden äänikunkku palttonsa kääns ja tässä on tulos. Zetorit, Valametit ja Massikat läks talleista ulos. Herrojaan muistuttamaan, maamiehet saataviaan perimähän. Saas nähä kuinka äijäin käy? Pikitieltä kuuluu zetorin ääni "tästäkö,tästäkö,tästäkö". Valametti vastaa.."tästä,tästä,tästä"..Ja jono kasvaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

misä on ne isot isännät jotka hallitsee kalat veteen ja linnut lentoon onko ne kuollu sukupuuttoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten te jaksatte väitellä näiden kans joilla ei ole minkäänlaista käsitystä asioista. Näistä keskusteluista näkee heti ettei kenelläkään ole käsitystäkään miten maatalous vaikuttaa suomen talouteen. Ei työttömäksi jää vain viljelijät vaan oliko että 60 tuhatta jäisi työttömäksi maatalouden mukana. Ottakaa asioista selvää ja miettikää asioita monelta kannalta ja hieman syvällisemmin ennenkuin julkisesti huutelette ajatuksia ettei nää keskustelut olis 5vuotiaan tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvoisat maanviljelijät, arvostan kovasti työtänne mutta olette nyt samassa tilanteessa kuin pienipalkkainen julkisen puolen työntekijä (Oulun kaupungin), meitä on raivostuttanut suunnattomasti nämä leikkaukset jotka tulevat eikä meillä ole ollut vara ostaa uusia autoja, asuntoja ja traktoreista puhummattakaan. Suu säkkiä myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi teidän julkisen puolen tekijöiden pitäisikään ostaa traktoreita, ne kun eivät liity teidän työhönne mitenkään? Maatilalla traktori on välttämättömyys, että työt saadaan hoidettua kunnolla. Jos istuu 2000h vuodessa traktorin kopissa niin sen traktorin pitää olla jo aika tavalla ergonominen, ergonomia taas maksaa. Traktori vaihdetaan uuteen joko 5000h ajettuna tai +10000h ajettuna (ensimmäinen siksi, että traktorilla on vielä noilla tunneilla oikeaa vaihtoarvoa. Jälkimmäinen siksi, että tuolloin traktori on maksanut itsensä takaisin). Maatilojen isot kuviot vaativat ison määrän rahaa pyöriäkseen. Vaikka liikevaihto näyttäisikin hyvältä, voi tulos olla jotain ihan muuta. Taloja kun rakennetaan, tehdään mahdollisimman paljon itse, jolloin säästetään kuluissa. Autot on samanlailla rahoitusyhtiön omistuksessa kuin "normaali" ihmisilläkin, farmarit ja maasturit vielä pakettiautoiksi rekisteröityinä että veroja saadaan alemmas. Auton pitää kuitenkin olla semmoinen että sillä voidaan vetää isoakin taakkaa ja päästään aina kotiin, koska eläimet eivät ymmärrä "auto jätti välille" selitystä, kun ruokaa tekisi mieli.

Maatalous hommissa kuitenkin monet pelaavat miljoonien riskillä ja toivovat pääsevänsä joskus veloistaan, harvalla on mahdollisuus rakentaa kahden miljoonan tuotantoyksikkö ilman ulkopuolista rahoitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teillä julkisella puolella tulee joka kk se palkka. Maajussin palkka tulee ku on tullakseen ja meillä ainakaan sitä palkkaa ole näkynyt aikoihin. Lihatilistä ei jää mitään, ku vähennetään elukoiden korot ja viljat..se joka ei tiedä, voi pitää suun kiinni..kaikki ei ole siltä miltä näyttää..tsemppiä muille viljelijöille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te- keskus (valtio) maksaa kyllä eu rahaa (tukia) yrityksille. Tuotekehitykseen avustuksia, tuotantolaitteiden ja koneiden investointeihin avustusta, henkilöstön koulutukseen tukia, aloittaville starttirahaa, viennin edistämiseen apua / rahaa, työllistämiseen tukia...
Vuosi tasolla taitaa menmä miljardi tasolle. Pelkästään korvalamppufirma saanut miljoonia per vuosi, että tulee tukia, jos osaa oikein vedättää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyväjemmareiden lakko. Miksi maanviljelijä arvostella ahtaaja tai paperimies, jos omassa silmässä hirsi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täällä monellakaan kommentoijalla ei oo mittään käsitystä siitä mitä esim. maitotilalla on tuloja ja menoja. Jos tuote ei kata tuotantokuluja, niin sehän se on selvä miten käy. Kyllä se on tiedossa kuka noistä tukiaisista nauttii. Rivimaatiloilla ahdinko on todellista. Suuta soukemmalle viljelijöiden arvostelijat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän on selvä, että valtion pitää tukea, jos ei kilpailukykyiseen hintaan pysty tuotetta tekemään ja on maanviljelijä. Johan jokainen maanviljelijä se ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taasko variksenpojat on suu auki tukiaisia vonkumassa,eikö niitä ole uusia mersuja enää joka vuosi vara vaihtaa veronmaksajain rahoilla vai verohelpotuksiako ootta vailla,niin ettähän te edes maksa veroja vaan ootta ruinaamassa niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sinä et älyä mistään, mutta eikös ruoka ole kiva hakea cittarista kun joku on sitä viljellyt ja tuottanut. Ei ne sipsit ja coca colat paljo lohduta sinuakaan kun jääkaapiss pelkät valot? Haluatko tulla viikoksi maatalousyrittäjäksi edes katsomaan vai huuteletko puskista ääliö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (92)

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
57
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
39
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
22
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image