Oulu

Myllytullin uuden asuin­kort­te­lin rakentaminen alkamassa lokakuussa – tältä ensimmäisenä valmistuva talo näyttää

Oulun Ainolanpihan tummanpuhuvaa julkisivua elävöittää lämpimän oranssi tehosteväri. KUVA: PAVE Arkkitehdit Oy.
Oulu 19.8.2019 11:19
Heikki Uusitalo

Skanska toteuttaa uuden asuinkorttelin Oulun keskustan tuntumaan Myllytulliin.

Kortteli sijoittuu Myllytullin kulttuuriympäristöön Oulun tuomiokirkon, vanhan Myllytullin koulun, Tiedekeskus Tietomaan korkean punatiilisen tornin ja Oulun taidemuseon naapurustoon osoitteeseen Uusikatu 1.

Ensimmäisen asunto-osakeyhtiön (Ainolanpiha) rakentaminen alkaa näillä näkymin lokakuussa. Asunnot valmistuvat arviolta maaliskuussa 2021.

Talon kerroskorkeus vaihtelee viiden ja kuuden välillä. Asuntoja Ainolanpihassa on 39. Koot vaihtelevat yksiöstä neljän huoneen kotiin.

Kun kortteli valmistuu, talojen väliin muodostuu sisäpiha, jonka puolella rakennusten julkisivujen väritys on vaalea. Muutamien asuntojen parvekkeet aukeavat puistomaiselle sisäpihalle, jossa on oleskelualueita, leikkipaikka ja istutuksia.

Useimmilta parvekkeilta kuitenkin avautuvat näkymät korttelin ulkopuolelle. Talon eteläisen kulmauksen asuntojen erikoisuutena ovat kulmaparvekkeet, jotka avautuvat kahteen eri suuntaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Kuka tulee asumaan näihin satoihin uusiin asuntoihin, kun satoja entisiäkin on tyhjillään. Hullua hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tyyliä. Ei sellaisia merisimpun näköisiä joissa ikkunatki eri korkeuksilla . Niissei oo mitään harmoniaa jota pitää olla.
Limingantullissa jo noita sekasikiöitä.
Mikä piru noita suunnittelijoita vaivaa.
Onko ne jatkuvati humalassa.
Mutta kaupunki vois pikkusen ohjeistaa että äläkää ny sentään noin rumia tehkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha tulee ekp:sta pienpankkiin 10,000 €. Siitä muutetaan lainaksi 150,000€. Kuluttaja nostaa sen asuntolainana 1 prosentin korolla ja summa onkin näytöllä muutettu 250,000€ jota kuolevainen maksaa noin 25 vuotta. Raha on halpaa mutta kenelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntoja vain rakenetaan lisää vaikka pula on työpaikoista. Milloinhan niitä aiotaan rakentaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityiset firmathan näitä (pääsääntöisesti) rakentavat, eli uskovat siihen että menevät kaupaksi tai vuokralaisia riittää.

Eli älä huolehdi asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varaamme yläkerrasta heti huoneuston yliopistoon päässelle tyttärellemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkoisesti talo näyttää ihan hyvältä. Mietin vaan noita akvaario parvekkeita, jos niihin asennetaan valmiiksi jonkinlaiset säleverhot, niin lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunista katseltavaa. Asukkaat pitävät säleitä näköesteenä, näitä rumia virityksiä joutuu sitten ulkopuoliset tahtomattakin katselemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei kannata katsella tai pitää kulkea jotain muuta reittiä jos kaihtimet häiritsevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä johtuu, että Suomessa uusien asuntojen hinnat ovat karanneet tavallisen ihmisen ulottumattomiin? 400 kiloeuroa kerrostalokolmiosta on jotain aivan käsittämätöntä. Kuka tähän on syypää - asuntosijoittajat, ahneet rakennuttajat vai mikä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi etsiä kaukaa, ihan kotoinen verottajammehan se. Ja kunnat jotka laskuttavat kaavoitetusta rakennusoikeudesta liki tonnin per asuinneliö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallista on, mutta nähtävästi ostajia toistaiseksi riittää. Lähes olemattomat korot vaikuttavat myös.

Rakennusliikkeiden katteista löytyy kyllä dataa kun taloustiedot ovat julkisia. Hieman arvelen, että katteet eivät ole juuri muuttuneet viime vuosina, eli rakennuttajien ahneus on tuskin syynä.

Toimivan kilpailun pitäisi pitää katteet kurissa.

Asuntosijoittajia on Oulussa niin vähän, että he eivät hintatasoon vaikuta. Eri juttu jos puolet uuden talon asunnoista menisi suoraan AirBnb-käyttöön, mutta Oulu ei taida kovin kuuma AirBnb-kohde olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö! Kyllä rakentaminen on kallistunut ja tonttien hinnat nousseet, pienet tontit niin joudutaan autopaikat rakentaan maanalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitkään hinnat itsekseen nouse vaan joku niitä aina nostaa. Ei tonttikaan itse osaa hintaansa nostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole hullu, joka pyytää vaan se joka maksaa. Syypäitä on ostajat. Markkinatalous nääs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää neliöitä saa rahalla.

Tai sitten kannattaa tehdä omakotitalo jonnekin, mutta varautua siihen että siitä ei välttämättä pääse yhtä helposti eroon jos tulee tarve myydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
148
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image