Oulu

Myllytullin puukotuksesta epäilty suunnitteli tekoaan

Jatkossa poliisi kartoittaa puukotuksesta epäillyn kaveripiiriä ja taustoittaa tapahtumia. KUVA: Venla Tornberg
Oulu 14.10.2013 15:37
Kaleva

Poliisi on kuulustellut maanantaina Myllytullin puukotuksesta epäiltyä 16-vuotiasta miestä. "Hän on kertonut vähän enemmän tarinaansa",  kommentoi rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista.

Oululaisnuorukainen oli suunnitellut tekoaan jo aikaisemmin, poliisille on selvinnyt muutaman lähiviikon tapahtumat.

Puukottajan motiivia poliisi ei ryhdy vielä avaamaan. "Nyt selvitellään taustoja. Tämä on sen verran iso kokonaisuus", Savela kertoo.

Poliisi pääsee pian kuulustelemaan myös puukottajan uhreja. Heistä kolme on jo päässyt sairaalasta kotiin. Uhreista osaa on puhuteltu aikaisemmin, mutta varsinaiset kuulustelut pääsevät nyt alkamaan.

Poliisi kertoo, että nuorukainen valitsi uhrinsa sattumalta.

Jatkossa poliisi kartoittaa puukotuksesta epäillyn kaveripiiriä ja taustoittaa tapahtumia.

Poliisi kuulustelee kymmeniä ihmisiä, joista suuri osa on nuoria. Heidän kuulustelunsa vaativat Savelan mukaan enemmän työtä kuin aikuisten kuulustelu, sillä paikalla nuorten puhevaltaa voivat käyttää myös vanhemmat ja sosiaalihuolto.

"Tässä menee viikkoja", Savela arvioi.

Nuorukaista epäillään neljästä murhan yrityksestä. Hänellä oli koulussa mukana kolme puukkoa sekä kommandopipo ja hanskat.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kirjoituksia on koulukiusattujen vanhemmilta. Hyvä se. Mutta ei milloinkaan ainuttakaan kirjoitusta kiusaajan vanhemmilta. Siten esim. perheen aikuinen huomasi tyttären tai poikansa kiusaavan koulukaveriaan. Hän valaisisi pojalleen, että miten ikävää hän tekee luokkakaverilleen - koko elämä hänellä voi mennä sekaisin. Ja raskasta olla koulussa. Missä välinpitämättömyydessä siellä perheessä ollaan. Tai eivätkö huomaa, että perheenjäsenensä tarvitsee myös keskusteluapua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa nyt sattuu olemaan vaan niin, että syytön kunnes toisin todistetaan, siksi käytetään sanaa epäilty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lähiviikkoina" viittaa tulevaan. Poliisi siis lienee selvittänyt "viime viikkojen" tapahtumia. Vai näkeekö poliisi tulevaisuuteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että on oikein "epäilty pukotuksesta"...

Vaikka on saatu kiinni heti rysän päältä. Mitä ihmettä!

Opettelisiko toimittajat ilmaisemaan asiat oikein!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, oikein on epäilty, ja toimittaja ilmaisi asian aivan oikein. YK:n ihmisoikeusjulistuksesta: "Jokaisen rikollisesta teosta syytteessä olevan henkilön edellytetään olevan syytön siihen asti kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti todistettu julkisessa oikeudenkäynnissä, jossa hänelle turvataan kaikki hänen puolustustaan varten tarpeelliset takeet."

Eli: siihen saakka kunnes syytetty on todistettu syylliseksi oikeudenkäynnissä, hän on vasta epäilty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina on ensin epäiltynä jostain, vaikka esimerkiksi rattiijuopumuksesta, ennenkuin oikeus on todennut epäillyn syylliseksi. Yleinen käytäntö ja pätee aina, vaikka tekijä olisi selvä ja jäänyt rysänpäältä kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilty on epäilty kunnes tuomio annetaan: vapauttava tai langettava.
On hyvä, että tiedotusvälineet käyttävät oikeita termejä loppuun asti, vaikka tapaus näyttäisi vesiselvältä. Se kuuluu länsimaiseen demokratiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedotusvälineissä toitotetaan aina kuinka poliisit sitä tai palomiehet tätä. Voitaisiinko yleisesti antaa kiitokset Oulun ensihoidolle? Iltalehdessä mainittiin vain sivulauseessa, että uhrien selviäminen oli nopean hoitoon saattamisen ansiota. Tästä suuri kiitos ja isoa kättä Oululaisille ensihoidon ammattilaisille. Ilman heitä uutiset voisivat olla mustemmat. Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä menee herne nenään pienestä asiasta jos poliisin tai palomiesten kehut ovat pahasta.

Kiitos vahtimestarille, kiitos opettajille jotka vaikuttivat asioiden sujumiseen, kiitos oppilaille, kiitos ensihoitajille, kiitos poliiseille, kiitos palomiehille (en tiennyt että palomiehet ovat tässä osallisena mutta menköön varmuuden vuoksi), kiitos kriisityöntekijöille, kiitos hätäkeskuksen työntekijöille ja kiitos uutisten kommentoijille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kansalle ja lainsäätäjille että nämä kunnan- ja valtion työtekijät tekivät työnsä, joka heille on määrätty laissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kiitos. Taitaa olla kirjoittaneella (ensihoitaja itse ilmeisesti)kommentoijalla ongelma ammattiylpeytensö suhteen kun oikein kiitosta kaipaa. Ei kiitos sinulle. Kiitis ei käskemällä tuu ja työstö ei muillakaan aloilla aina kiitosta heru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

46
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
42
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
11
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
10
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu yöllä pakoin huonoksi maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image