Oulu

Myllytullin puukotuksessa kuullaan kymmeniä, iskut lyötiin rintakehään

KUVA: Venla Tornberg
Oulu 11.10.2013 18:11
Anna Leinonen

Oulun poliisi kuulee Myllytullin puukotusten vuoksi kymmeniä ihmisiä. "Kaveripiiri, lähiomaiset, todistajat", luettelee tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela.

Myös puukotuksista epäillyn 16-vuotiaan oululaisopiskelijan kuulusteluja jatketaan. Poliisin mukaan hän on ollut kuulusteluissa harvasanainen mutta "kohtuudella mukana".

"Motiivi on edelleen hämärän peitossa. Se on semmoinen seikka, joka halutaan selvittää ja siihen paneudutaan", Savela sanoo. Hän toivoo, että myös muiden ihmisten kuulemiset auttavat motiivin selvittämisessä.

Kuulusteluissa nuori mies on sanonut, että teolle on useita syitä. "Tekijä ei ole vielä avannut meille näitä syitä", Savela kertoo.

Opiskelija puukotti yhteensä neljää ihmistä Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä torstaina aamupäivällä.

Julkisuudessa on ollut esillä, että puukottaja olisi ollut koulukiusattu. Savelan mukaan asia ei ole tullut esille kuulusteluissa, mutta asiaa selvitellään.

Epäilty vangittiin Oulun käräjäoikeudessa perjantaina iltapäivällä. Poliisin lisäksi nuoren miehen kanssa on jutellut myös moni muu viranomainen. Heiltä saatujen tietojen perusteella nuorukainen on katunut tekojaan.

Tekoon valmistautumista
tutkitaan

Opiskelijaa epäillään neljästä murhan yrityksestä. Hänellä oli koulussa mukana kolme puukkoa sekä kommandopipo ja hanskat. Pipo ja hanskat löytyivät pojan repusta.

Poliisi selvittää myös sitä, oliko poika tehnyt suunnitelmia torstain tapahtumista. "Jotakin suunnitelmia täytyy olla, jos tällä näin valmistaudutaan ja mennään koululle tekemään tällainen teko", Savela toteaa.

Myös uhrien vammat tukevat sitä, että poliisi tutkii tapausta murhana. Puukottaja löi uhrejaan pääasiassa rintakehään.

Uhrien vammat ovat vakavia, mutta uhrien vointi on vakaa. Yksi heistä on vielä tehostetussa tarkkailussa, mutta muut on jo siirretty pois tehohoidosta.

Poliisi kertoo, että puukottaja saatiin nopeasti kiinni sivullisen tehokkaan toiminnan ansiosta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Tätä ei voi täysin ymmärtää muut kun saman kohtalon kokeneet. Kommenteista huomaa kuinka kylmä ja suoraviivainen tuomio on yleistä. Joku syy täytyy teolle olla. Normaali terve ihminen ei tällaista tee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos alettaisiin laittamaan nämä koulukiusaajat jonkinlaiseeen psykiatriseen hoitoon. Nehän sitä apua tarvitsevat Tämäkin tapaus kertoo siitä. Kiusaajat saavat jatkaa niin pitkälle että kiusattu ei kestä enää vaan tekee jotain tällaista ja sitten vaan puhutaan että no voi voi kun olisi saatu aikaaan tämä kiusattu hoitoon,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika usein haetaan syytä koulukiusaamisesta. Liian helppoa, ei tarvitse niitä todellisia taustoja miettiä.

Nykyään pienenkin rähinän jälkeen tekijä on "koulukiusattu". Pitäis ottaa vastuu omista mokistaan, eikä hakea syytä sivullisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelliset kouluampujat olivat kärsineet koulukiusaamisesta vuosia. Olisiko sun mielesta parempi tekosyy vaikka tietokonepelit, hevimusiikki tai leffat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkkaillaan lapsiamme, kysellään kuulumisia ja eletään lastemme kanssa. Kyllä se omakin aika sitten koittaa, mutta antakaamme aikaa, syliä ja sydäntä lapsillemme. " Leikki-ikäinen polkee syliä, mutta murrosikäinen sydäntä."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

16-vuotias poika on vielä lapsi, ei aikuinen mies. Pojat muutenkin kehittyvät myöhemmin kuin tytöt. Tässä tapauksessa pojan psyykkisiin ongelmiin ei ole haettu tai saatu apua. Poika itse sitä ei ole osannut hakea, omaisten tai koulun olisi pitänyt puuttua.
Toivottavasti nyt poika ja hänen perheensä saavat kaiken mahdollisen tuen, muuten on taas yhden nuoren tulevaisuus menetetty.
Syrjäytyneitä on tarpeeksi jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä sitä taas ollaan!
Oulun kaupunki ja PPSHP ovat paraikaa supistamassa nuorten psykiatrisia hoitopaikkoja-tarvetta kyllä nuorten "oikeaan hoitoon" on!!! Pakkohoitoon pääsee tahtomattaan, mutta oikea hoito oikeaan aikaan on nuoruusikäiselle elinehto!
Tämä nuorten hoitoasia tuntuu kiinnostavan esim. poliitikoita juuri vaalien alla-ystäviä on tuolloin enemmän kuin tarpeeksi!
Nämä jatkuvat säästöt ja supistukset käyvät yhteiskunnalle kalliiksi-paikallinen taso ei kykene pitkäjänteiseen tulevaisuuden suunnitteluun-ei ole asiantuntemusta!!!
Nuorten/lasten psyk hoidosta säästetään hyvin mielellään. Aikuisten hoitoon on vaikempi puuttua-voivat vaikka "älähtää"!!! Aikuisille löytyy palvelua joka lähtöön, mutta esim. hoitoa tarvitseva nuori aiotaan surutta sijoittaa tulevaisuudessa vastaanotto-osastolle , mikä on tarkoitettu aivan toisenlaisen tilanteen hoitamiseen!!!!!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia pojan omaisille ja läheisille sekä myöskin uhreille ja heidän omaisille ja läheisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö joku on jo kuollut, kun poliisi tutkii murhana? Pikkasen vois toimittajat olla tarkempia työssään, taas ihan juosten kustu teksti koko jutussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karumaa, paljastit niskaräälläsi oman hölmöytesi.

Rikosnimikkeen määrittelee poliisi, ei media.

Ei murhan yrityksen tarvitse johtaa kuolemaan.

Murhan ja tapon erottaa suunnitelmallisuus.
Jos tuikkaa lähipöydältä ottamallasi puukolla jotain, mennee homma tapon yrityksenä. Jos haet puukon naapurista lainaan, olet yrittänyt murhaa: harkinnut vakaasti ja suunnitellut.
Kun teräaseen kanto yleisillä paikoilla on kiellettyä, et voi viedä puukkoja kotoa kouluun pelkällä tapon yritys -nimikkeellä.

Joten tässä on kaikki mennyt ihan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä, kyllä 16 vuotiaan pitää ymmärtää ettei ketään saa puukolla lyödä. En käsitä tämän kaltaista puolustelua ja selittelyä. Tällä puukottajalla on pahasti naksahtanut päässä, ei se nuoresta iästä johdu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi aina pitää etsiä motiivia ja pitäisi ymmärtää, että siihen olisi joku oikeutus. Mikään järkisyy tai omat ongelmat eivät anna oikeutta tällaisiin järkyttäviin tekoihin jossa täysin sivulliset joutuvat kärsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei teon syiden ymmärtäminen tarkoita sitä, että teolle annettaisiin oikeutus.

Esimerkki: sinulla on kiire ostamaan lapsille maitoa ennenkuin kauppa menee kiinni. Poliisi pysäyttää sinut ja antaa sakot koska ajoit ylinopeutta. Selität poliisille em. syyt ja he nyökyttelevät ymmärtäväisesti päitään mutta kirjoittavat sinulle silti sakon: he ymmärtävät tekosi syyt mutta eivät silti oikeuta sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää kuulla kymmeniä? Miksi pitää kuulla yhtään ketään? Eikö kaveri pidä pistää pois yhteiskunnasta vaikka kuuntelisi Kylli-tädin satuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeusvaltioiden (ihmisoikeuksien) perusperiaatteisiin kuuluu että tutkitaan ennen kuin hutkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

19:32
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 17 tapauksessa, jotka liittyivät alatie- tai imukuppisynnytyksiin
19:00
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
18:48
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta
18:32
Oulun Raitotiellä kolmen ajoneuvon onnettomuus – neljä henkilöä sairaalaan tarkistettaviksi
18:25
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
18:07
Intiimi ravintolapiha vaiko kongressi- ja konserttipaikka? Ajatuksia Oulun historiallisessa ydiskeskustassa sijaisevan tyhjän tontinosan jalostamisesta Tilaajille
18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
44
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
41
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
29
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
24
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
15
Ilveksen jälkiä löytyi Karjasillalta Oulussa – petoyhdyshenkilö: "Ei aikaisempia havaintoja noin läheltä keskustaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

269 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image