Oulu

Myllytullin kou­lu­puu­kot­ta­ja valitsi uhrinsa sat­tu­man­va­rai­ses­ti

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotus on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä. KUVA: Venla Tornberg
Oulu 8.1.2014 10:35 | Päivitetty 8.1.2014 14:08
STT, Kaleva

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotuksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä.

Oululaisnuorukainen puukotti yhteensä neljää ihmistä lounasaikaan Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä lokakuussa. Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt teon.

Tekoaikaan 16-vuotias poika valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti eikä tuntenut heitä entuudestaan, kertoo rikoskomisario Seppo Leinonen. Poika suunnitteli tekoaan noin kuukauden. Hän ei kuitenkaan kertonut aikeistaan kenellekään.

Puukotukset tapahtuivat kaikki muutaman kymmenen sekunnin sisällä.

Poliisi vaitonainen
tapahtumien syistä

Poliisi kertoo, että teolle ei ole löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia, mutta tapahtumiin johtaneita syitä on useita. Poliisi ei paljasta, mitä nämä syyt ovat.

Asiassa on kuultu kaikkiaan 45 henkilöä.

Tekoaikaan 16-vuotias oululaisnuorukainen meni aamupäivällä koululle mukanaan kolme eri veistä, jotka hän oli ottanut kotoaan. Hän vaihtoi mukanaan olleet housut koulun vessassa, minkä jälkeen hän meni koulun ruokalaan, jossa oli oppilaita syömässä.

Puukottaja löi varoittamatta ensimmäisessä pöydässä selin istunutta, vuonna 1998 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään. Tämän jälkeen hän meni toisen pöydän luo ja löi selin istunutta vuonna 1997 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään.

Nuorukainen puukotti koulun aulassa vuonna 1994 syntynyttä oululaisnaista ylävartaloon ja vuonna 1992 syntynyttä oululaismiestä selkään.

Vakavimmat vammat sai mies, joka olisi menehtynyt ilman välittömiä hoitotoimenpiteitä. Myös muiden uhrien vammat olivat vakavia ja olisivat olleet hoitamattomina hengenvaarallisia.

Puukottaja on edelleen vangittuna ja hänelle tehdään mielentilatutkimus syyttäjän pyynnöstä Oulun käräjäoikeuden päätöksellä ennen asian oikeuskäsittelyä. Asiassa on nostettava syyte 15.5.2014 mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

21:42
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
20:57
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
19:51
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
19:48
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
19:40
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"
19:32
Ivalossa olevien kiinalaisturistien näytteissä ei ole koronavirustartuntaa – THL: Yksittäiset tartuntatapaukset Suomessakin mahdollisia
19:00
Kommentti: Pudasjärvi ponnisti kuilun partaalta kohti hyvää oloa – nähtäväksi jää, kykeneekö Oulu samaan Tilaajille
117
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
82
Oulun teatterissa huolestuttiin kaupungille konsulttiselvityksessä ehdotetuista satojen tuhansien eurojen leikkauksista – säästöt johtaisivat kurjistumisen kierteeseen, teatterin johto varoittaa
45
Kahden kiinalaisen turistin epäillään kantavan koronavirusta Ivalossa – ylilääkäri: "Voi olla ihan tavallinen tauti"
43
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
35
Oulun yliopistoon tulee itseohjautuva Toyota, jota hyödynnetään ohjelmistojen kehittämisessä – autossa voi olla jopa 200 miljoonaa riviä koodia
31
Iltalehti: Hallitus valmistelee korotusta lapsilisiin
25
Seitsenkertainen Suomen mestari ja Sotkamon Jymyn pelaajalegenda Jimi Heikkinen liittyy ensi kaudeksi Lipon joukkueeseen ja heti taustaorganisaatioon – "Olen nöyrän innoissani"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono aluksi seuraavissa Lapin kunnissa: Inari ja Utsjoki lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mika Niikon yhteyksistä useat kysymykset yhä auki – Orpo väläyttää MTV:llä jo kovia toimia!!

Asetelma on herkullinen. Persut vaati ulkoministeri Haavistoa tilille toiminnastaan. Nyt kieltävät kolmesti omiensa rötö... Lue lisää...
Mielenkiintoista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image