Oulu

Myllytullin kou­lu­puu­kot­ta­ja valitsi uhrinsa sat­tu­man­va­rai­ses­ti

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotus on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä. KUVA: Venla Tornberg
Oulu 8.1.2014 10:35 | Päivitetty 8.1.2014 14:08
STT, Kaleva

Myllytullin ammattiopiston koulupuukotuksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan koulun oppilasta epäillään neljästä murhan yrityksestä.

Oululaisnuorukainen puukotti yhteensä neljää ihmistä lounasaikaan Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin yksikössä lokakuussa. Epäilty on kuulusteluissa myöntänyt teon.

Tekoaikaan 16-vuotias poika valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti eikä tuntenut heitä entuudestaan, kertoo rikoskomisario Seppo Leinonen. Poika suunnitteli tekoaan noin kuukauden. Hän ei kuitenkaan kertonut aikeistaan kenellekään.

Puukotukset tapahtuivat kaikki muutaman kymmenen sekunnin sisällä.

Poliisi vaitonainen
tapahtumien syistä

Poliisi kertoo, että teolle ei ole löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia, mutta tapahtumiin johtaneita syitä on useita. Poliisi ei paljasta, mitä nämä syyt ovat.

Asiassa on kuultu kaikkiaan 45 henkilöä.

Tekoaikaan 16-vuotias oululaisnuorukainen meni aamupäivällä koululle mukanaan kolme eri veistä, jotka hän oli ottanut kotoaan. Hän vaihtoi mukanaan olleet housut koulun vessassa, minkä jälkeen hän meni koulun ruokalaan, jossa oli oppilaita syömässä.

Puukottaja löi varoittamatta ensimmäisessä pöydässä selin istunutta, vuonna 1998 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään. Tämän jälkeen hän meni toisen pöydän luo ja löi selin istunutta vuonna 1997 syntynyttä oululaisnaista useita kertoja yläselkään.

Nuorukainen puukotti koulun aulassa vuonna 1994 syntynyttä oululaisnaista ylävartaloon ja vuonna 1992 syntynyttä oululaismiestä selkään.

Vakavimmat vammat sai mies, joka olisi menehtynyt ilman välittömiä hoitotoimenpiteitä. Myös muiden uhrien vammat olivat vakavia ja olisivat olleet hoitamattomina hengenvaarallisia.

Puukottaja on edelleen vangittuna ja hänelle tehdään mielentilatutkimus syyttäjän pyynnöstä Oulun käräjäoikeuden päätöksellä ennen asian oikeuskäsittelyä. Asiassa on nostettava syyte 15.5.2014 mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

65
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
64
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
26
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
26
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
19
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
13
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
12
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image