Oulu

Muumi-mukista maksettiin 1 820 euroa net­ti­huu­to­kau­pas­sa

Hurja summa maksettiin jouluaiheisesta Muumi-mukista.
Oulu 27.2.2012 6:09
Pekka Rahko
Nettihuutokauppa Huuto.netissä tehtiin hiljattain kaupat arvokkaasta Muumi-mukista. Oululaisen myyjän asettama lähtöhinta oli 800 euroa ja vilkkaan huutamisen jälkeen kauppasumma nousi 1 820 euroon.

Kyseessä oli jouluaiheinen muki, joita on tehty vain 400 kappaletta Fazer Café Kluuvikadun erikoistilauksena vuonna 2004. Kuva-aihe oli Tove Janssonin Fazerille piirtämästä julisteesta.

Huuto.netissä kaupattu muki on ainoa erikoistilauksena valmistettu Muumi-muki, eikä se ole ollut vähittäismyynnissä, kertoo Arabian tiedottaja Nina Colliander.

Keräilymarkkinoilla maksettavista ennätyshinnoista Arabialla ei ole tietoa. "Emme seuraa huutokaupoissa tehtyjä kauppoja", Colliander sanoo.

Vähittäismyynnissä olleista mukeista harvinaisimpia ovat Collianderin mukaan ne Muumi-mukit, joita on valmistettu rajalliset määrät, eli Millenium-, Iltapurjehdus-, Hurraa!- ja Muumipeikko unelmoi -mukit.

"Hurraa!--mukia valmistetaan designpääkaupunkivuoden ajan kysynnän mukaan", Colliander lisää.

Muumi-mukien valmistusmääriä Arabiasta ei kerrota, ne ovat Collianderin mukaan yrityssalaisuuksia.

Muumi-mukeista pyydetään hurjia summia, vahvistaa Minna Mattila tamperelaisesta Wanhat Arabia-Astiat -liikkeestä, joka on Arabian astioihin erikoistunut osto-, myynti- ja antiikkiliike.

Esimerkiksi Muumipeikko unelmoi -mukin hinta nousee Mattilan mukaan satoihin euroihin. "Meillä ovat kalleimmat Muumi-mukit olleet satasen pintaan", Mattila muistelee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

kannattaakait se ostaa jos parin vuoden päästä voi myydä 3000€:lla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

16 kpl lämpimiä talviautoja Lada Samaroita ois tuolla rahalla saanu ja vähän bensaakin vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kommenttiketju on oikein hyvä esimerkki suomalaisten kateuden täyttämästä asenteesta. Sen sijaan että mietittäisiin kuinka itse voisi ansaita rahaa uutisessa kuvatulla asialla, taivastellaan vain kuin "jollakin on rahaa noin paljon laittaa tuollaiseen". Ostakaa halvalla, ja myykää kallillla. Kauppa se on joka kannattaa. Jolla on köyhän asenne, se köyhäksi jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on noin 50 erilaista Muumimukia, suurimmalle osalle kulhotkin, mutta ihan noin paljoa en maksaisi vaikka kuinka harvinainen olisi. Enkä yhtään möisikään kyllä, säästän lapsenlapsille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi typeryksillä on eniten rahaa tässä maassa? Ite en ois kyseistä kippoo ottanu vaikka olisin ilman saanut! Pirun ruma!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotapa muutama vuosi, niin tämä nykyinen "pölijä" ostaja myy samaisen mukin vielä pölijämmälle kymppitonnila..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sulle raha kelpaa? Itse olisin taatusti ottanut ilmaiseksi, ja myynyt sen sitten tonnilla tai parilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostetaan kurjuutta lissää. Maksan hyvän hinnan. Tarjouksia vaikkapa em. uutisen mainostamalle foorumile. Jos vanha ruosteinen Samara kävis ainaski osaksi välirahana, vielä parempi niin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elää, Suomessa hyvinki. Se on pakko pärjätä ja pienemmälläkin summalla pitäisi pärjätä. Sinä et varmaan ole koskaan ollut vähävarainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On joillakin rahaa heittää turhuuteen. Tuolla summalla vähävarainen olisi elänyt melkein vuoden. Tasan ei käy onnen lahjat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan ne postimerkitkin "pelkkiä teollisia painotuotteita", mutta erityisesti harvinaisemmista tai virheellisistä maksetaan omaisuuksia. Tämä nyt ehkä Suomessa harvinaisempi esimerkki. Mutta eikö se näin ole, että ei se oo pölijä, joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä omistamilleen tavaroille hinnan laittaa,tyhmää vaan on maksaa liikaa,vai onko sittenkään???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen itsekin keräilijä, mutta en ole oppinut ymmärtämään lainkaan näiden nykyaikana teollisesti tuotettujen erikoissarjojen kohteiden hintoja. Tietysti jos kerää jotain tiettyä tuotesarjaa niin puuttuvan kohteen saaminen kokoelmiin on keräilyn suola. Mutta tuollainen hinta teollisesti tuotetusta kupista, jonka kylkeen on vain satuttu painamaan harvinaisempi kuva-aihe? No, joillakin on liikaa rahaa, mutta en silti maksaisi tuollaisesta tuotteesta tuollaisia hintoja. Ehkä 50 vuoden kuluttua tuo hinta voisi olla paikallaan. Toinen keräilyälyttömyys on Monetan mitallit, jotka on puhtaasti valmistettu keräilykohteiksi ja joilla ei käytännössä ole mitään käytännön tai historiallista arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuolla ois puolenkytä komeeta tojotaa saanut alle , ja niihin vielä lailliset kesärenkaat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

21:42
Alaselkäkipu on valtavan yleinen piina, mutta usein sitä ei osata hoitaa oikein, sanoo oululaisprofessori – Liike ja myönteinen asenne ovat tärkeitä lääkkeitä Tilaajille
21:22
Tuomas Pakkanen tuplavoittoon Äimäraution lumituiskuisissa raveissa
20:20
"Isoja budjettiylityksiä ei ollut" – Business Finland epäilee entistä työntekijää lähes viiden miljoonan dollarin väärinkäytöksestä
20:09
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
19:58
Kaupunginhallitus nuiji päätöksiä: Lipon junioreille 15 000 euroa suurleiriin, nuorten edustaja pääsee lautakuntien kokouksiin
19:51
Autonkuljetusauton kuljettajan sairaskohtaus johti ulosajoon Kemijärvellä – ensihoito totesi kuljettajan kuolleeksi
19:44
Kesken töiden tuleen roihahtanut metsätyökone tuhoutui Tornion Karungissa vaikeapääsyisellä metsäalueella
103
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
91
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
71
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
67
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
49
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
49
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
38
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän hallitus jää historiaan palkansaajien etuuksien heikennysyrityksillään!

Siksihän tuo vaihtoon pitää saadakkin. Tärkein polittiinen tavoite on pudottaa ihmisten palkat ja tempputyöllistää tyött... Lue lisää...
Kikytetty

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image