Oulu

Musliminaiset saamassa oman uimakoulun

Musliminaisille suunnitellaan omaa uimavuoroa ja -koulua Oulussa. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 26.11.2010 15:57
Kaleva
Ouluun suunnitellaan musliminaisille tarkoitettua uimakoulua. Kaupunki aikoo tarjota ensi keväänä musliminaisille oman uintivuoron ja mahdollisesti myös naisohjaajan vetämää vesijumppaa Oulun kaupunginsairaalassa, josta löytyy pieni uima-allas.

"Aivan 100 prosenttisen varmaa sen toteutuminen ei ole, mutta pidän sitä todennäköisenä", Oulun liikuntaviraston liikunnanohjauspalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kuvailee.

Musliminaiset eivät kulttuuritaustansa ja vakaumuksensa vuoksi halua uida tilassa, jossa on yhtä aikaa miehiä. Tämän vuoksi he ovat toivoneet omaa uintivuoroa.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on järjestetty jo hyvän aikaa maahanmuuttajille suunnattuja uintivuoroja. Turun suunnalla on pidetty myös esimerkiksi vain naisille tarkoitettuja kuntosalivuoroja, jumppatunteja ja lajikokeilutunteja muun muassa keilauksesta ja luistelusta.

Oulun liikuntavirastolta kysytään jatkuvasti omia maahanmuuttajille tarkoitettuja liikuntapalveluita. Toiveisiin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaan. Lähtökohta ja päätavoite on kuitenkin se, että maahanmuuttajat ovat samanlainen liikkujaryhmä kuin muutkin kaupunkilaiset: Heille tarjotaan samoja palveluita samaan hintaan.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
8:00
Mannerheim halusi itsenäistyneen Suomen hyökkäävän heti Pietariin – vastusti jyrkästi demokratiaa Tilaajille
8:00
Analyysi: Ihmeiden aika Slovakiassa ei ole vielä ohi – Suomi on todennäköisesti maailman paras maa pelaamaan Venäjän supertähtiä vastaan Tilaajille
7:00
Ilmastonmuutos tappaa jo ihmisiä – Suomalainen Sonia Luokkala seuraa kauhua Alaskassa: Vauvoja kannetaan evakkoon hukkuvista kylistä, ikijää pettää alta Tilaajille
7:00
Värikkäät peikot voittavat Viisutkin – musiikin tuotti Justin Tiberlake
7:00
Jos biokaasu on hyvä, miksi siitä rangaistaan? Kaasuautoilijat vaativat isoja veromuutoksia, jotka lisäisivät päästötöntä autoilua Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image