Oulu

Museo- ja tiedekeskus Luuppi on nimetty alueelliseksi vas­tuu­museok­si – rahoitus neljän uuden työntekijän palkkaamiseen

Oulun taidemuseo kuuluu Oulun museo- ja tiedekeskus Luuppiin. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 6.11.2019 12:33
Kaleva

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt Museo- ja tiedekeskus Luupin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelliseksi vastuumuseoksi. Nimityksen myötä Luuppi saa muun muassa valtion rahoituksen neljän uuden työntekijän palkkaamiseen.

Vastuumuseon aseman ja rahoituksen myötä Luupissa on nyt avoinna uusia virkoja. Haettavana ovat arkeologin ja korjausrakentamisen asiantuntijan virat sekä kaksi konservaattorin tehtävää. 

Alueelliset vastuumuseot korvaavat aiemmat maakuntamuseo- ja aluetaidemuseotehtävät.

Alueellisten vastuumuseoiden tehtäviin kuuluvat alueellisen museotoiminnan edistämistehtävät, alueelliset kulttuuriympäristötehtävät ja alueelliset taidemuseotehtävät. Toimintaan kuuluu myös muun muassa kulttuuriympäristön suojelu ja hoito Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Kuvataiteen kentällä alueellista taidemuseotehtävää hoidetaan Pohjois-Pohjanmaalla ja nyt uutena myös Kainuun maakunnissa. Kainuun mukaantulo vastuumuseon alueisiin vaatii myös työpanoksen lisäämistä toimialueen laajetessa.  Oulun taidemuseo kokoaa muun muassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteilijoiden kiertonäyttelyitä.  Alueella on taidekokoelmia, jotka vaativat runsaasti konservointia.

Aiempaan aluemuseotoimintaan verrattuna esimerkiksi arkeologisen kulttuuriperinnön hoidon kokonaisuus kasvaa 14 kunnalla, jotka saavat asiantuntija-apua ja neuvontaa esimerkiksi rakennusten korjaushankkeiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Alueellisiksi vastuumuseoiksi on Suomessa nimetty 31 museota. Luupissa vastuumuseoiden tehtäviä hoitavat käytännössä Pohjois-Pohjanmaan museo ja Oulun taidemuseo. 

MAINOS

Kommentoi

Tämä on hyvä uutinen. Olen seurannut asian kehittymistä jo aikaisempien uutisten perusteella. Esitys ja suunnitelma meni siis läpi. Se merkitsee Oulun kaupungin kulttuuritoimelle lisää vastuuta laajemmalla maantieteellisellä alueella kuin aikaisemmin.

Uusia toimijoita saadaan 4, joten sillä on merkitystä. Se on myös osoitus luottamuksesta Oulun kaupunkia kohtaan asiasta päättäneiden toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image