Oulu

Muovinkeräys päättyy tänään

Muovi pistetään jatkossa polttokelpoisen jätteen joukkoon. KUVA: Teija Soini
Oulu 31.8.2012 12:29
Kaleva

Muovin erilliskeräys päättyy tänään. Huomisesta alkaen muovia ei kerätä maksutta enää Oivapisteellä eikä ekopisteillä.

Sen sijaan muovi pistetään polttokelpoisen jätteen joukkoon. Polttokelpoinen jäte eli sekajäte kuljetetaan poltettavaksi Laanilan ekovoimalaitokseen.

Isot muovijätteet tuodaan syyskuun alusta lähtien maksullisena jätteenä Ruskon jätekeskukseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hassulta vaan tuntuu laittaa muovit roskikseen kun monta vuotta on ne erotellut, vähän tuntuu "väärältä" näin ens alkuun :O

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laanilan ekovoimalaitos. Päivän paras, heh! Poltetaan vain kaikki tarpeeton krääsä mitä kodeista löytyy ja ostetaan sitten lisää, niin kyllä se meno tästä ekoksi muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kematorio juntille tiedoksi, että jokaisen talouden on KUULUTTAVA jätehuollon piiriin. Se kelle firmalle roinasi annat on oma asiasi, mutta lain mukaan se on oltava jätehuollon piirissä. Uskomatonta piittaamattomuutta, vaikka selkeä provo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankin tontilleni terästynnyrin, jossa kätevästi kärvähtää kaikki palava jäte. Loput menee kierrätyspisteelle. Laanilaan ei mene mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin keräämisen lopettaminenhan on järkevintä mitä voi tehdä. Meillä on oma polttolaitos joka sen voi hyödyntää muun polttokelpoisen jätteen kanssa. Aiemmin muovi rahdattiin muihin polttolaitoksiin ja sekajäte meni Ruskon penkkaan. Koska sekajätettä ei viety muaalle polttoon, oli energiasiltöisen muovin erottaminen penkkaan kaadettavista jätteistä järkevää. Ei voi ymmärtää tämän tyhmän oululaisen sakin joka aisiasta valittamista. Pitäskö ottaa järki käteen...tiedän kyllä, että järkeä ei näillä narisijoilla ole mitä käteen laittaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, koko aikuisiän kaiken kierrättänyt oon, mutta lopetan sitten kaiken muunkin kuskaamisen tähän. Menkööt sekajätteeseen kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lajitteluohjeet tiukkenee koko ajan. Kohta ei saa seka- eli polttokelpoisiin jätteisiin laittaa muuta kuin ympärihöylättyä lankkua. Tuokoon kaupunki kompostorin biojätteille tontilleni, itse en sitä hanki ja ala rottia ruokkimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa törkeää toimintaa lopettaa tuo muovinkeräys, siirtää kulj.kustannukset kuluttajalle ja velottaa sen energiana takaisin. Ketkä kunnalisvaltuutetut on ollut mukanassa hyväksymässä tätä? Nimet esille. Vaalit lähestyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin voi polttaa myös omassa takassa pienissä erissä. Kun puu palaa hyvin, niin muovia vaan sekaan niin maailma pelastuu. Muista tarkistaa muovin merkintä eli vain polttokelpoinen takkaan.
Lähes kaikki pakkausjäte voidaan hävittää polttamalla mutta muistakaa vain puun polton yhteydessä korkeassa lämpötilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovi toimii polttoaineena jotta "eko"voimalaitos edes toimii... Parempi olisi kierrättää ja uusiokäyttää nuo muovit. Juuri on alkanut kaupoissa näkyä tuotteita joissa on uusiokäytettyä muovia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muovin kierrätys on ihan hullua hommaa! Sen kuljetus ja jälleenkäsittely kuluttaa enemmän öljyä ja energiaa kuin uuden muovin valmistaminen. Muovin kierrätys on ekoterroria!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muovia ole aiemminkaan kierrätetty vaan poltettu. Tai siis kuskattu muualle poltettavaksi, nyt poltetaan Oulussa, siinä ero.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinään tulee työpaikkoja ku aletaan poimiin muovit sieltä sun täältä. Olis kunnille halvempaa jos sais viedä ilmaiseksi kaatopaikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetin kierratyksen, lajittelun ja keräyksen tähän päivään, kaikki menee samaan tuuttiin, mitäs sen väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin, kun sekajätteestä maksan, astiaan menee kaikki biojätteestä metalliin.Tähän saakka kierrätin aivan kaikki.Ei tullut säiliö täyteen edes kuukaudessa, nyt varmaankin 2 viikon välein saapi tyhjentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljon on väliä, säiliön tyhjennysvälin joutuu tihentämään useilla viikoilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image