Oulu

Muhoksen Suviseurojen paluuliikenne täytti tiet sunnuntaina, vilkas liikenne jatkuu vielä maanantaina

Suviseuroille osallistuu kymmeniätuhansia ihmisiä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 30.6.2019 17:03 | Päivitetty 30.6.2019 19:51
Heidi Peltonen, Eevi Heikkinen

Suviseurojen paluuliikenne saattaa painottua sunnuntaille maanantaiksi ennustettujen sateiden vuoksi, tiedottaa Suviseurojen mediakeskus.

Muhoksen Matokorvessa järjestettävät Suviseurat päättyvät maanantaina iltapäivällä, mutta paluuliikenne alkaa jo sunnuntaina. Liikennetoimikunta arvioi, että paluuliikenne saattaa painottua sunnuntai-iltapäivään ja sunnuntai-iltaan, sillä maanantaiksi Oulun seudulle on ennustettu vesisateita.

– Paluuliikenne on alkanut nyt iltapäivällä ja näyttää siltä, että se kiihtyy illan aikana: nyt lähtee väkeä joka suuntaan. Heitä lähtee Ouluun päin, mutta ehkä erityisesti nyt etelään, arvioi Suviseurojen liikennetoimikunnan puheenjohtaja Timo Lehto hieman iltaseitsemän jälkeen sunnuntaina.

– Paluuliikenne kestää tuonne puolille öin, mutta ruuhkahuippu on luultavasti kello kahdeksan ja kymmenen välillä.

Paluuliikenne vilkastuttaa liikennettä sunnuntain ja maanantain aikana lukuisilla teillä. Eritoten valtatie 22:lle Oulun ja Muhoksen välille sekä Muhoksen ja Utajärven välille odotetaan vilkasta liikennettä.

Suviseuraliikenteen odotetaan näkyvän myös tiellä 827 Muhoksen ja Tyrnävän välisellä osuudella. Paluuliikenteen ennustetaan näkyvän myös Nelostiellä ja valtatiellä 8.

– Esimerkiksi tiellä 827 on laskettu nopeusrajoituksia. Mikäli siellä ei tapahdu esimerkiksi kolareita, uskoisin, että liikenne soljuu siellä kuitenkin, toteaa Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Kirsi Salokanto.

– Alueella on tietysti valtavasti ihmisiä, mutta se hiukan helpottaa, että osa paluuliikenteestä jää huomiselle ennustetuista sateista huolimatta.

Jo alkuviikosta ITM Finland tiedotti, että paluuliikenteen ruuhkahuiput ajoittuvat sunnuntai-iltaan ja koko maanantaille. Liikennehaittojen vähentämiseksi etelään suuntautuva paluuliikenne ohjataan valtateille 4 ja 8 ensisijaisesti Tupoksen eritasoliittymän kautta.

Juttua päivitetty kello 19.52: Lisätty Timo Lehdon ja Kirsi Salokannon kommentit. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Ehdottomasti Guinnessin ennätysten kirjaan tämän tapahtuman pitäisi hakea. "Eniten raskaana olevia naisia samassa jonossa"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä puheita ja virsilaulantaa olen kuunnellut radiosta.
Hyvä on ollut viikonloppu.
Taitavat olla aivan tavallisia ihmisiä,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

valitatteko ruuhkista näissä musiikkifestareilla,tuskimpa,niitä lie useampia ympäri suomen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän vuoden Suviseurat Matokorvessa on sujunut tuulenvireen tuoman viileyden ja poutasään merkeissä. Seurat päättyvät sadesään vallatessa alaa mutta ilma vain puhdistuu. Haikeutta tuntee moni taas seuraaväen lähtiessä kotimatkalle mutta ensi vuonna taas nähdään ja silloinkin Pohjois-Pohjanmaalla. Turvallista kotimatkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi suorastaan onni muille liikenteessä oleville, jos suviseurojen parille viimeiselle päivälle povattaisiin sadetta. Näin liikenne saataisiin porrastumaan mukavasti ja useiden kilometrien jonot väheneisivät ja sivuteiltä päätielle pääsisi liittymään alle varttitunnin odotusajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ite jouduin muuttaan viikonloppusuunnitelmia, ettei jää nuihin vaunuletkoihin jumiin. Nuo pitäs päästää portaittain alueelta pois ja nekin jaoteltas lähtemään eri suuntiin. Ei se toimi, että tuhansia lähtee suunnilleen samaan aikaan ja tiet on tukossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran vuodessa paikkakunnallasi ruuhkaa? Noin parin illan verran? Mitä väliä? KaikkiMulleHetiNyt elämää on nykyihmisen elämä. Ajattele kerrankin naapuriasi eikä omaa napaa. Iloitse toisten puolesta. Heillä on tod. näk. ollu rentouttava viikonloppu. Festari kuin festari niin Ihmiset menee nauttimaan niistä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En asu muhoksella vaan ajan siitä läpi. Mähän juuri ajattelenkin muita ja en ollut aiheuttamassa lisää ruuhkaa vaihtamalla korvaaviin reitteihin. Ehkäpä olisi ollut hyvä laittaa vaikka lehteen, kuinka pohjoipuoleltakin pääsee ohittamaan muhoksen, jos vaikka on ajamassa oulusta kajaanin suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suviseurakansa kyllä selviää ja pärjää, kun te muut vaan selviätte omista hommistanne. On selvinneet jo "sata" vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika äskettäin keksitty uskomus kuitenkin tosiasiassa. 100 vuotta sitten keksityt säännöt ;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sata vuotta, aika kevyttä usko vielä on.
Perässä tulette, ja kaukana.
Ehtii vielä muoti muuttua, toisin kuin muilla.
Hyvät jatkot jos/kun oma ei riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sata vuotta on järjestetty suviseuroja. Raamatun mukainen, ainoa usko joka Jumalan edessä kelpaa, on kulkenut läpi ihmiskunnan historian. Se on vielä tänäänkin tarjolla kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, taivaskin alkaa itkemään kun suvikset jo loppuu, sukulaislapsemme kommentoi, kun ajattelimme lähtä sadetta ennen kotimatkalle päivää aikaisemmin suunnitellusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alennettu nopeusrajoituksia? Se on juurikin tuo hidastelu ja matalat nopeudet jotka niitä ongelmia aiheuttavat. Kun nopeuksia nostetaan, niin ruuhkat vähenevät. Kun nopeuksia lasketaan, niin ruuhkat kasvavat. Pahimpia sääntöjä ovat sellaiset, että autot jotka vetävät kuormaa, kuten asuntovaunua, eivät saa ajaa kuin 80kmh. Järkyttävin sääntö ikinä. Kaikkien on ajettava 100kmh ja alinopeudesta tulee antaa varoitus tai jopa sakko

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

13:48
Poliisi pysäytti Meri-Lapissa viikonlopun aikana seitsemän rattijuoppoa – Kemissä huumekuski jäi kiinni kortitta ajosta 22. kerran vuoden sisään
12:29
Syksyinen suo Suomussalmella, Oulujoen rannat ja aava meri – katso kuvia lukijoiden suosikkimaisemista
11:31
Turkki: Kurdijoukot tappoivat turkkilaissotilaan Pohjois-Syyriassa tulitauosta huolimatta – Erdogan luvannut ”murskata terroristien päät”, jos taukoa ei noudateta
11:22
Tänään vietetään kansainvälistä maisemapäivää – lähetä kuva suosikkimaisemastasi
10:52
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
9:45
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
9:26
Vanhat kuvat: Syksy Oulussa 20 vuotta sitten – kaupunkilaiset kauhistelivat parkkitalon harkkoseinää ja Tuiran kiertotie avattiin
88
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
32
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
26
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
23
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
14
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
13
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin
12
Britannian superlauantaista tulikin jälleen päivä, joka pitkittää EU-eroa – Mielenosoittaja: "Suututtaa, kun meitä ei kuunnella"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Kerrohan mitä olet maksanut moneen kertaan. Suomessa myydään maataloustuotteet alle tuottaja hinnoin. Kokeilehan kasvatt... Lue lisää...
Seppo Jokikokko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image