Oulu

Muhoksen perhekodin edustaja kiistää väitteet hen­ki­lös­tö­va­jees­ta

Perhekoti Metsolassa surmattiin perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilökuntaan kuulunut miesohjaaja.
Oulu 26.7.2015 17:32
Kaleva

Väitteet, joiden mukaan Muhoksen perhekoti Metsolassa podettiin henkilöstövajeesta, eivät pidä paikkaansa Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n lastensuojelupalveluiden johtajan Kati Lehtolan mukaan.

– Ihmettelen, mistä väitteet ovat saaneet alkunsa. Meillä on sen verran haastavia tapauksia täällä, että alimiehitys ei tule ikinä kuulonkaan, kiistää Lehtola tiukasti.

– Vaikka työntekijä olisi omassa yksikössään ainoa, ei kukaan työntekijä koskaan ole täysin yksin töissä. Muissa yksiköissä on myös aina samanaikaisesti työntekijöitä, selventää Lehtola.

– Työhömme kuuluu, että tarkastelemme jatkuvasti miehityksen riittävyyttä. Jos erityinen huolenaihe (nuoren ongelmat) korostuu, lisäämme aina siinä vaiheessa henkilöstöä.

Perhekoti Metsolassa surmattiin perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilökuntaan kuulunut miesohjaaja. Alaikäiset tekijät pakenivat paikalta, mutta poliisi sai heidät kiinni myöhemmin Kuopiossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Vaikka työntekijä olisi omassa yksikössään ainoa, ei kukaan työntekijä koskaan ole täysin yksin töissä. Muissa yksiköissä on myös aina samanaikaisesti työntekijöitä"

Jos=kun siellä muissakin yksiköissä ollaan yksin niin miten sieltä mihinkään lähtee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuollaisessa tilanteessa ole mitään apua siitä jos toisessakin yksikössä on joku yksin päivystämässä. Kyllä se on yksin töissä, varsinkin jos se toinen yksikkö ei ole edes samassa rakennuksessa. Eihän se yksinäinen päivystäjä edes pystyisi lähtemään avuksi muutenkaan, oma paikkahan siinä jäisi sitten kokonaan hoitamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun siellä on ollut vain yksi työntekijä paikalla niin hän on ollut yksin. Oleellisempaa kuin minimimitoitus henkilöstömäärästä olisi se, minkä verran on läsnä. Kirjoissa ja kansissa voi olla vaikka viisitoista mutta jos läsnä on yksi niin ei siitä pääse mihinkään.

Ehkä näitä järjettömiä tekoja ei voi kokonaan estää mutta kyllä se turvallisuutta lisäisi jos ei yksin kenenkään tarvitsisi olla. Toisaalta se hillitsisi yrittämästä kaikkea mikä mieleen juolahtaa.

Käsi sydämelle, johtajat ja muut asioista vastaavat, onko todella näin että henkilökuntaa kuullaan jos he tuovat esille huolensa esim. työntekijöiden riittävyydestä. Ja jos kuullaankin niin tapahtuuko mitään asian parantamiseksi. Tätä sopisi myös AVI:n ja Valviran tutkia. Kuulla henkilöstöä, heitä jotka ovat lähinnä näit "haasteellisia" asiakkaita.

Yksikin tällä tavalla menetetty henki on liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on pitkät matkat laitosten välillä jos oikeasti apua tarvii ei saa. Ostetut vartijat joka tilaan missä nuoret oleilevat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka hoitopaikka on vailla työntekijää oikeasti, alimitoituksilla mennään ja koitetaan säästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös aikaisemmin sanonut että lain vaatima minimihenkilömäärä on aina. On se ihme ku aina pitää ollu minimi mitä laki antaa periksi. Voisiko ollu joskus tarpeen vaatima henkilömäärä. Se nyt sattuu monesti olemeen enemmän kun se minimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopiiko liian ankara , tiukka alistamis ja nöyryyttämis kasvatus nykynuorelle joka ongelmiensa tai perheensä vuoksi on joutunut laitokseen,se voi tuntua rangaistukselta tilanteessa jossa perhe on mahdollisesti hajonnut ja seinät kaatuu päälle ,niin onko ohjaajien koulutus ajan tasalla onko henkilökuntaa riittävästi nyt kun kaikesta kilpailutetaan niin tottakai yritetään selvitä vaikka vajavallakin, ja jos se kerran onnistuu niin siitä tulee käytäntö sillä muu on tuhlausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

harvoin enään pääsee toisista yksiköistä apuun kun sielläkin ollaan yksin ja jos hälynappia painat niin vartija voi olla useiden kymmenien kilometrien päässä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17.7.
Leo-Pekka Tähti laittoi ärhäkkään viestin maailmalle Lapinlahden GP-kisoissa – Satasen kärkiajassa 13,83 riittää vastustajille miettimistä
17.7.
Koira juuttui traktorin jättämään uraan Muoniossa – pelastuslaitos sai eläimen irrotettua
17.7.
Ohijuoksutusta padolla
17.7.
Viileä kesä on heikentänyt hunajasatoa, mutta Oulun kasvitieteellisessä puutarhassa mehiläisiä voi nähdä työn touhussa
17.7.
Liikenne pysäytetään jälleen ajoittain Pohjantiellä Lintulan liittymän kohdalla, haittaa Kemiin päin ajaessa
17.7.
Pika-aituri Annimari Korte kohensi ennätystään ja hinasi Reetta Hurskeen alle MM-rajan yleisurheilun Lapinlahden GP-kisoissa
17.7.
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image