Oulu

Muhoksen kunta kannustaa kouluja ja päiväkoteja säästämään energiaa, puolet ener­gian­sääs­töl­lä säästetystä rahasta palautetaan

Oulu 20.1.2020 11:21
Heidi Peltonen

Muhoksen kunnan koulut ja päiväkodit ovat ottaneet vuoden alussa käyttöön uuden menetelmän, jolla kunta osallistuu ilmastotalkoisiin. 

Koulut ja päiväkodit pyrkivät vähentämään energiankulutusta niin sanotulla 50/50-menetelmällä.

Menetelmän periaatteiden mukaisesti kunta palauttaa kouluille ja päiväkodeille puolet energiansäästöllä aikaansaadulla rahallisesta säästöstä. Koulut ja päiväkodit saavat itse päättää, mihin käyttävät rahan. 

Tänä vuonna mallissa ovat mukana Laitasaaren koulu ja Koivulehdon päiväkoti. 

Muhoksen kunnan mukaan ohjelmassa keskitytään ensisijaisesti tietoisuuden lisäämiseen sekä asenteiden ja kulutustottumusten muuttamiseen, ja tavoitteena on integroida toiminta päivittäiseen työhön. Sähkön, veden ja lämmityksen käyttöä tarkkaillaan yksikössä ja kulutukseen pyritään vaikuttamaan arjen käyttäytymistä muuttamalla.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa että rahan säästöön kannustetaan, toivottavasti säästetyt rahat käytettäisiin viisaasti. Kuten esim. rahoilla voitaisiin palkata uusia sairaanhoitajia kempeleen kunnan vanahainkoteihin, ja näin parantaa vanhusten asumisen laatua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen miksi Muhoksen kunta antaisi omat säästönsä meidän kunnan käyttöön?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se ois parempi semmosilta säästää jotka on jo "finaalissa" ? Ei lapsilta ja nuorilta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähkölaitos tilittänee tietyn summan kunnan budjettiin, se on sinne budjettiin jo kirjattu varmaankin. Kun kulutus laskee eikä budjettisummaa saada kokoon niin sitten nostetaan joko sähkön hintaa tai siirtomaksua. Säästö hupeni siinä.
Ideahan on vallan mainio mutta sähkö on bisnes ja bisnes menee ohi ilmaston muutoksenkin. Muutoinhan ongelmat olisi maailmassa jo ratkaistu mutta kun bisnes kärsii niin ongelmaa ei ole ratkaistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee nämä Muhoslaisten säästötalkoot hintoihinsa kun pysäytellään iv-koneet kouluista joista valtaosa on homekouluja ja tällä menolla loputkin hyvin pian. Lapsilta menee terveys ja opettajilta.. Voihan turvenuija!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, lopetetaan vielä vedensäästötalkoissa käsienpesu ja lopetetaan lämpimän veden käyttö. Säädetään vesitankin maksimilämpötila 40 asteeseen. Säästöä tulee kyllä lyhyellä tähtäimellä mutta sitten tuleekin kalliiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästetään nyt, maksetaan myöhemmin. Tämä tolloilu on niin nähty. Lapsilla menee terveys, kun rakennukset homehtuvat, mutta mitäpä sitä hölmölässä ei tehtäisi kun on taas hölmöilyssä alkuun päästy. Suorastaan pistää moinen ilmastofanaatikoiden lapsille haitallinen puuhailu vihaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyslukukaudella Laitasaaressa oltiin jo päivä ilman valoja ja ilmastointia. Laitasaari on jo valmiiksi homekoulu vaikkakin remontoitu. Käsittämätöntä toimintaa aikuisilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jipii, lisää homekouluja tiedossa kun rakennuksia tiivistetään ja ilmanvaihtoa ei käytetä oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee kyllä -70 luku, kun öljyn hinta nousi reippaasti. Ilmanvaihdossa säästettiin, poltettiin märkiä puita takassa ja uunissa, vaihdettiin 60w lampun tilalle vaikka 40w. Näitä säästökonsteja tulee heti mieleen. Parhaat konstit taisi olla niksi-pirkassa, että kaasupolikimen alle laittaa pesusieni, ei tule kaasua niin polettua. Muistaako muut hulluja säästö-niksejä siltä ajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se pöytäkirjan mukaan yksimielisesti päätös on tehty. Eli ei oo kukaan ollut toista viisaampi - tai tyhmempi. Yhtä päättäväisiä kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin virhe mitä voidaan tehdä sammuttaa tai pienentää ilmastoa. Perukaa päätös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image