Oulu

MTV: Yrittäjä on rekisteröinyt sotkun munkki -aputoiminimen – ”Tässä on ehkä tehty kärpäsestä härkänen”

Yrittäjä on rekisteröinyt sotkun munkki -aputoiminimen Patentti- ja rekisterihallitukseen aiemmin tänä vuonna. Hänen mukaansa asiassa ei ole toimittu väärin, koska rekisteriviranomainenkin on aputoiminimen hänen mukaansa tutkinut ja hyväksynyt. KUVA: Matti Räty
Oulu 18.7.2019 13:45 | Päivitetty 18.7.2019 15:48
Henriikka Uusitalo

Sotkun munkkeja myyvän yrittäjän mukaan nimen käyttö ei haittaa sotilaskotien munkkien myyntiä, koska munkkeja ei myydä samoissa tapahtumissa, kertoo MTV.

Yrittäjä ei halunnut torstaina kommentoida asiaa Kalevalle.

Lue myös: Yrittäjä myy "sotkun munkkeja", joita ei ole leivottu missään so­ti­las­ko­dis­sa – So­ti­las­ko­tiyh­dis­tys pitää toimintaa mo­raa­lit­to­ma­na

Yrittäjä on rekisteröinyt sotkun munkki -aputoiminimen Patentti- ja rekisterihallitukseen aiemmin tänä vuonna. Hänen mukaansa asiassa ei ole toimittu väärin, koska rekisteriviranomainenkin on aputoiminimen hänen mukaansa tutkinut ja hyväksynyt.

Hän kertoo myös, etteivät myyjät ole väittäneet asiakkaille, että munkit on valmistettu sotilaskodissa.

Sotilaskotiliiton puheenjohtajan Kirsi Patrikaisen mukaan liitto on aiemmin yrittänyt rekisteröidä nimen tavaramerkkinä, mutta silloin viranomaiset totesivat käsitteen liian yleiseksi.

Yrittäjä kommentoi MTV:lle, ettei ollut ajatellut nimen olevan Sotilaskotiliitolle niin tärkeä.

– Ennen tätä emme edes ajatelleet, että tämä nimi olisi heille niin tärkeä asia. Emme me halua missään nimessä vaikeuttaa sotilaskotiyhdistyksen toimintaa, vaan tässä on ehkä tehty kärpäsestä härkänen, yrittäjä toteaa uutisessa.

Oulun kauppatorilla myydään sotkun munkki -nimellä munkkeja, joita ei ole leivottu sotilaskodissa. Oulun sotilaskotiyhdistyksen mukaan yrittäjä oli ottanut yhdistykseen yhteyttä viime talvena ja kysynyt lupaa nimen käyttöön.

Yhdistys ei ollut hyväksynyt nimen käyttöä, koska heidän mukaansa se on harhaanjohtavaa mainontaa. Yhdistyksen mukaan on myös moraalitonta, että heidän nimeään käytetään kaupallisiin tarkoituksiin, koska he itse tekevät vapaaehtoistyötä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (114)

Kalevan toimittajien kirjoittelusta ja juttujen teosta voidaan muutenkin olla monta mieltä, onko se asianmukaista ja järkevää. Nostattaa ihmisissä aggressioita joitakin tahoja kohtaan julkaisemalla juttuja, joiden tietää olevan provosoituneiden ihmisten heiteltävissä. Ihmetyttää armeijan ja aseistetun organisaation jäsenten taantumuksellinen näkökulma ja hyökkäily yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä vastaan, tarkoituksena tuhota ihmisten elinkeino ja toimeentulo. Koko armeijan voisi lopettaa. vaikka miesten mielessä se onkin joku nostalginen ja ihana instituutio yhteiskunnassa, jota kaiholla muistellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen syönyt karjalanpiirakoita, eikä niitä ole tehty Karjalassa. Mihinkähän tästä voisi valittaa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotta nykyiset itsekkäät ihmiset ymmärtäisivät Sotilaskotien ja Sisarten todella pyyteettömän ja jopa uhrautuvaisen työn luonteen, on kerrottava ei niinkään kaukainen kuvaus Hiukkavaaran ampumaradan Sotilaskodista. Siitä vanhasta puuparakista missä oli kamiinalämmitys. Sähkövalot oli, ja siihen ne ylellisyydet loppuivatkin. Tiskin takana palveli iäkkäämpiäkin Sisaria (lottia) rintamalakin palvelleita, nuorempien Sisarien kavereina ja opastajina. Todellista isänmaallista ja pyyteetöntä arjen sankaruutta. Harmittaa ja hävettää vieläkin, että "pakon edessä" lakkautettiin Suojeluskunnat ja Lotta-Svärd järjestö. Siitä huolimatta Vihreät Sisaret kantavat ryhdikkäästi "virka-asuaan" palvellessaan jälleen uutta varusmies-sukupolvea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreille Sisarille kiitos arvokkaasta työstä asevelvollisten hyväksi tehdystä ja tehtävästä esimerkillisestä työstä Suomen Lottien jalanjälkiä seuraten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa sotilaskotisisaret seuraavat rintamasisarten jalan jälkiä, eivät lottien, sillä sotilaskoteja oli jo sota-aikana. Sotilaskotijärjestö on oma, Lotta Svärdistä erillinen järjestönsä, joka on toiminut yhtäjaksoisesti jo 100 vuotta asevelvollisten hyväksi. Kunnia toki sekä sotilaskotisisarille että lotille, molemmille omista ansioistaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marketissa myydään tuon "sotkun munkkien" tekijän munkkeja. Jää tästä lähtien ostamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika jännä juttu että yrittäjä kysynyt itse lupaa sotkusta eikä lupaa myönnetty, silti hän otti sen käyttöön. Kertoo yrittäjän moraalista.
ja patenttia ei myönnetty sotkulle mutta yrittäjälle myönnettiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se oo patentti vaan aputoiminimi. Suomi nousuun kerrostalokyttääjien avulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minä ainakin heti torilla kojun nähtyäni ajattelin, että kerää rahaa johonkin Sotkuun liittyvään. Onneksi oli kiinni, ei mennyt rahaa hukkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajat eivät ymmärrä mistä on kyse ja tämä ketjukaan ei tule ymmärtämään....Jutussahan lukee että yrityksen aputoiminimi on Sotkun Munkki..
Sotku sana lienee jotakin slangia...Toiminimeä ei pidä sekoittaa tavaramerkkiin kuten esim. Adidas, Nike yms...En tiedä ymmärtääkö tämä ns. perussuomalaiskansa sitäkään mikä on EU, WTO, yms...eli kaiken on takana on vapaa yrittäminen. Yrittäminen ja kilpailu on kaiken perusta kaikessa..
Mutta me taidamme ollakin suojatyökansaa joka ei menesty kilpailussa ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotku on lyhenne Sotilaskodista, sitä se on ollut aina, on nyt ja myös on aina tulevaisuudessa. Sotku-nimitystä ei voi laillisesti ottaa käyttöön "tuotemerkkinä", se on harhaanjohtava. Kysy asiasta pätevältä juristilta, Helsingin yliopistosta valmistuneelta, heillä ymmärrys ei petä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kyllä nyt on menty mettään tään munkkiasian kanssa.
Yritetään ratsastaa Sotilaskodin munkkien varjolla.
Selitellään olemattomilla jutuilla.
Vaihda äkisti nimeä, ennen kuin alkaa kaupankäyti leimautua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoikankankaalla oli Sotkussa superhyviö possumunkkeja -77,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (114)

Uutisvirta

10:57
VTT löysi ratkaisun olutpullojen räjähtämisen estämiseksi – tutkijat kehittivät aikaa ja rahaa säästävän geenitestin, joka tunnistaa pilaantuneen hiivan
10:55
Islanti paljasti muistolaatan menetetylle jäätikölle
10:45
Fortum: Päätöstä Loviisan ydinvoimaloiden jatkohakemuksesta ei ole tehty – Hallitusohjelmassa luvalle näytetään jo valmiiksi vihreää, kunhan Stuk puoltaa
10:44
Vihiluodossa tavoitellaan viikonloppuna letkajenkan ennätystä – Vihiluoto Weekend on venetsialaisten tapainen loppukesän tapahtuma
10:43
Ruotsa­lai­syhtiö uskoo Vihannissa olevan edelleen malmivarantoja – "Et­sim­me pää­a­si­as­sa ku­pa­ria ja sink­kiä"
10:17
Vahvaa tulkintaa ja vapisuttavaa musiikkia – Taiteilijaparin kotikonsertti oli Muusajuhlien piilotettu helmi
10:07
Gibraltarin takavarikoima iranilainen öljytankkeri pääsi lähtemään merelle – suunta kohti Kreikkaa
55
Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ole mielissään puoluetuen miljoonakorotuksista – Kysyimme puolueilta, miten lisäraha aiotaan käyttää
47
Työttömyys ei alene haastattelemalla Lukijalta
34
Ministeri Kiuru torjuu lääkäreiden pakkotyön – kunnille luvassa lisää rahaa hoitojonojen purkuun
32
Pappi, toimittaja ja kansanedustaja – kotihoidon tuen puolustaminen sai Pekka Aittakummun toimimaan
18
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
17
Vuokrasopimus päättyy: Areena Oulu voi joutua lopettamaan toimintansa nykymuodossa
16
Suomeen saapuva Iranin ulkoministeri on sulava puhuja ja ydinsopimuksen arkkitehti – nyt hän haluaa kertoa maailmalle, mitä Iranin mielestä tapahtui

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Joo, ja kaikkien muidenkin, jotka omistavat asunnon, kesämökin, auton, astianpesukoneen, polkupyörän, skootterin, ompelu... Lue lisää...
Erkka Pee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image