Oulu

Motonet rantautuu Ritaharjuun ehkä jo puolentoista vuoden pääs­tä – ­Kaup­pa­kes­kus­kort­te­li nousee metsikön tilalle Nelostien kupeeseen

Oulussa on entuudestaan Motonet Vasaraperän alueella. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 14.1.2020 20:02 | Päivitetty 15.1.2020 10:12
Antti Ervasti

Ritaharjuun Ideaparkin pohjoispuolelle rakennetaan uusi kauppakeskuskorttelialue, johon tulee muun muassa Motonet.

Ritaharjun Ritaväylälle on vireillä parin korttelin verran uutta ostoskeskusrakentamista, johon on muun muassa Motonet rakentamassa uuden liikkeen. Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta asetti tiistaina asemakaavan muutoksen nähtäville ja hyväksyi suunnitteluvaraukset tulossa oleville toimijoille.

Ritaväylän, Pyydystien ja Raitotien rajaamalle alueelle tulee kauppakeskuskortteleita, joista eteläisimmän on varannut Motonet tulevalle myymälälleen. Kaksi seuraavaa pohjoisen suuntaan on varattu Terwa Kiinteistökehitys Oy:lle ja EF-Training Oy:lle.

Motonetin myymälä tulee olemaan 5 500 neliön kokoinen eli vähän isompi kuin Oulun Vasaraperällä nyt toimiva liike. Yhtiö toivoo, että kaava saisi lainvoiman ensi heinäkuuhun mennessä, jolloin rakentaminen voisi heti alkaa.

– Suunnitelmia työstetään paraikaa. Kauppa voisi olla auki seuraavana vuonna alkukesästä. Se tulee työllistämään noin 50 ihmistä. Motonetin myymälän lisäksi siihen tulee korjaamo, rengashotelli ja itsepalveluautopesula, sanoo kiinteistöjohtaja Ari Laamanen Broman Yhtiöt Oy:stä.

Terwa Kiinteistökehityksen tonttivarauksessa on rakennusoikeutta 7 000 neliötä palvelujen ja kaupankäynnin toiminnoille sekä polttoaineenjakelupisteelle. EF-trainingin suunnitelmissa on rakentaa noin 2 000 neliön kokoinen kuntosali ryhmäliikuntatiloineen. EF-Training operoi ja omistaa Ritaharjun EasyFit-liikuntakeskuksen.

Asemakaavalla tavoitellaan alueesta nykyistä paremmin kysyntää vastaavaksi, jotta Ritaharjun keskuksen palveluista tulisi nykyistä monipuolisempia. Ritaharjun keskus kouluineen sijaitsee lähellä, Ritaväylän ja Ritaharjuntien kiertoliittymän itäpuolella. Vastapäätä Raitotien eteläpuolella on kauppakeskus Ideapark.

Alue on tällä hetkellä rakentamatonta metsikköä lukuun ottamatta pyydystien kupeessa olevaa pohjoista kulmausta, jossa on omakotitalo, vanha navetta ja piharakennuksia. Ne kaupunki on hankkinut omistukseensa jo aikaisemmin, ja rakennukset tullaan purkamaan uusien tieltä aikanaan.

Ritaväylän itäpuolella on valmiita asuinkortteleita. Alueen liikenneratkaisut tulevat pysymään pääosin entisellään.

Juttua korjattu 15.1.2020 kello 10.10: EF-training omistaa Ritaharjun EasyFit-liikuntakeskuksen, ei EasyFit-ketjua kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (106)

Ihan turhaa tuonne pohjois puolelle mitään rakentaa, kyllä se on etelä mikä vetää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ettei ole pelkästään etelä puolelle painottuvaa liikerakentamista. Asukkaita ja asiakkaita on myös pohjoispuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä,kyllä täällä joen pohjoispuolella ostovoimaa riittaa ja sijainti hyvä moottoritien varressa.Ideaparkissakin kävijää riittää,koska ohikulkevat matkailijat usein pysähtyvät syömään ja shoppailemaan.Outlet myymälöitä (Iittala,Vallila) jos saatais tähän uuteen,niin olispa hieno juttu.Tervetuloa vain Motonet ja kaikki muutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän se tulevaisuus tarvitsee: uuden motonet myymälän joen toiselle puolelle. On hienoa, että työllistäisi, mutt eikö ahneudella ole mitään rajaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän oli jo kauppakeskus Auroralle valmis kaava ja suunnitelmat! Siis siinä rautatien ja motarin välissä. Talot jo lunastettu ja purettu, mm. kotitaloni Eeralantieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta ennää polttomoottori varaosia varsinkaan niitä kiinalaisia halvimpia tai muuta kiinalaista jota ko. firma pullollaan? Kun hallitus runttaa kohta väkisin lisäveroa polttoaineisiin ja autoiluun yleensä. Miksei sitten nohin kiinasta laiva ja rekkarahdattuihin tavaroihin lisäveroja, on hallituksella vielä lisäveroja tulossa...Sähköautoja ti-miehellä tympiä korjata ku ei voi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä motonetistä saa muutkin kuin kiinan romua mutta siitä pitää maksaa vähän enemmän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava paikka motonetille! Ja myös noin isolle kuntosalille. Motonetin asiakkaat tulee kaikki Oulujoen eteläpuolelta iitä myöden sinne ostoksille ja siihen mahtuu muutama asukas! no ehkä joku nillittäjä pysyy vanhassa. Toivottavasti myös kuntosali on semmoinen missä saa treenata kovaa ei nikään pelkkä fitness sali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi eteläpuolelta tultaisiin Motonetiin Ritaharjuun, kun eteläpuolella on jo Motonet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sali vain siirtyy toiselta puolen tietä uusiin tiloihin= eli mikään ei tule muuttumaan. Ammattitaidoton henkilökunta pitää salin samanlaisena sekasikiönä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni on itsekin todennut, että keskusta näivettyy eikä vetovoimaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki on niin hidas liikkeissään, että tästä ei tarvitse enää keskustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, vetovoima näivettyy.
No, minä en ainakaan mene keskustaan keskustan vuoksi tai vain velvollisuudesta edistää keskustan elinvoimaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ritaharju on väärä paikka ei tule toimimaan käy samoin kuin ruskon liikkeille onneksi on muitakin liikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärä paikka? Alueella ei ole vastaavia palveluita, alueen muu liiketoiminta tukee äärimmäisen hyvin suunnitelmia, asuinalueen ostovoima hyvä ja liikenneyhteydet erinomaiset moottoritieltä, joten mielestäni parempaa paikkaa ei voisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiku katsos kun sitäkään ei tehty Ylikiimingin keskustaan tai joloksemtien varteen, nii se noiden mielestä on väärä paikka olla siellä missä isoin osa asiakkaista kun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (106)

Uutisvirta

10:24
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa
10:14
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli kahdeksaankymmeneen – Aasian pörssit ja matkailuosakkeet laskivat
9:36
Aurinko innosti Nallikarin edustalla ja muuallakin jäällä - lukijat kuvasivat valoisten pakkaspäivien touhuja
9:15
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
9:09
NBA-koripallotähti Kobe Bryantin ja hänen tyttärensä kuolemaa on surtu ympäri maailman – tämä helikopteriturmasta tiedetään
9:00
Auton lämmitysjohdosta lähtenyt palo tuhosi henkilöauton ja uhkasi sytyttää katoksen Muhoksella
8:24
Suunniteltu tehtaan laajennus vetää jo yrityksiä Kemiin – "Kaupungille tulevien erilaisten kyselyiden määrä on moninkertaistunut" Tilaajille
45
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
40
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
8
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
6
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Keihäsmatkat-sarja on humalainen pätkä suomalaista matkailuhistoriaa – ensin ollaan kivassa kännissä ja sitten iskee krapula

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Minulla on omakotitalossani jopa kaksi vessaa. Voin ihan huvikseni käydä kummassa vaan sen mukaan miten huvittaa. En ymm... Lue lisää...
Äly hoi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image