Oulu

Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin ke­hit­tä­mi­si­deois­ta

Yksi mukana olevista kehittämisideoista on kaupunkitanssien järjestäminen Rotuaarilla. KUVA: Valtteri Pöyhtäri
Oulu 22.7.2019 10:07
Antti Karvonen

Oulun kaupunki tukee tänä vuonna 35 000 eurolla kuntalaisten tekemien kehittämisehdotusten toteuttamista osallistuvan budjetoinnin muodossa.

Ideoita kuntalaisilta on kerätty Otankantaa.fi-palvelussa. Tuiran koululla 19. kesäkuuta järjestetyssä jatkojalostamotyöpajassa äänestettiin ehdotuksista jatkoon 24 vaihtoehtoa. 

Vaihtoehtoja ovat muun muassa hävikkiruokajääkaapit, Rotuaarin kaupunkitanssit ja siirtolapuutarha Varjakassa. Ehdotuksiin voi tutustua Oulun kaupungin verkkosivuilla.

Kaikki oululaiset voivat nyt äänestää ehdotuksia toteuttamisvaiheeseen Electorate-mobiilisovelluksella. Äänestysaikaa on 7. elokuuta saakka.

Yhteistoiminnan kehittämisverkosto kokoontuu elokuussa päättämään osallistuvan budjetoinnin määrärahan kohdentamisesta äänestystulos huomioiden ja vaikuttamaan toteutukseen etenevien suunnitelmien toteuttamisvaihtoehtoihin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Maahanmuuttajille parempaa sopeutumiskoulutusta. Näin saataisiin heille ryhdikkäämpi käytös ja varmasti kelpo kansalaisia Ouluunkin. Ei paljon vaatisi. Samoja ihmisiä kuin mekin. Asenneongelma vain ihmisillä näitä kansainvälisiä hätää kärsiviä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tukisin asukastupia joista tulisi yhteisöllisä paikkoja, jossa voitaisiin ruokailla ja juoda päiväkahvit, jossa työllistettäisiin työttömiä. Sinne voisi laittaa ip kerhoja,vanhoille ja kaikenikäisille kerhoja koulutuksia elokuvia ja kursseja. Sieltä voisi ostaa palveluja kotiin. Oulussa Riaharjuun, joka puolelle Ouluun, jossa tarvetta on yhteisöruokailuun jolloin ihmiset voisi asua mahdollisimman pitkään kotona ja joka olisi kaiken ikäisiä. Lapset oppisi olemaan vanhojen ihmisten kanssa sekä nyky ajan nuoret jotka harvoin näkee vanhempia ihmisiä. Ouluun pitäisi saada enemmän kaveria ei jätetä pulaan paikkoja vaikka Oulun henki ei sitä suokaan jossa vain rikkaat pärjää. Kaikilla ihmisillä on ihmis arvo varallisuuteen tai sairauksiin katsomatta. Kaikista pitää pitää huoli ja tukea omaishoitoa enemmän kuin mitä Oulu tällä hetkellä tekee. Omaihoitajilla ei ole mitään arvoa kohdellaan kuin kolmannen luokan kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on idea jolla tienataan ainakin 500 000 euroa. Lopetetaan heti se kulttuuripääkaupunkihaihattelu. Mitä nopeammin, se parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomatkaa, että tuo 35000e ei mene vain yhdelle idealle. Nyt ei näy nuo summat tuolla. Mutta esimerkiksi nro13 podcast-tapahtuman budjetti on 6000e (kouluttajat, välineet, kuljetuskustannukset, mainostaminen, kahvitarjoilu tapahtumassa). Ja äänestämään pääsee lataamalla electorate-sovelluksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten jos pantaisiin stoppi noille pyörävarkauksille, hyödyntäisi kovasti autottomia ja vähävaraisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ja kun äänestetään niin lopputuloksesta tulee päättää kun kaikki halukkaat kaupunkilaiset ovat kuulemassa.
En luota pätkääkään siihen "kehittämisporukkaan" joka olisi tarjolla kaupungilta päätöksenteossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja äänestys on tehty mahdollisimman vaikeaksi. Meidänkin alueelta tulisi varmasti paljon ääniä, mutta tuskin on mahdollisuutta äänestää, tuolla järjestelmällä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juopoille ja narkkareille työkaluja korpeen oman kuntoutumisleirin rakentamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi sanoo, että ulkoilupaikkojen huoltoon ei ole rahaa. Pari viikkoa myöhemmin huuellaan torilla, että rahaa on 35.000 euroa johonkin sijoittaa. Miten olisi sanginjoen ulkoilupaikkojen huolto? Laavut mätänee, katot vuotaa, tiet kasvaa umpeen ja routii montuille, polttopuut loppuu, pitkoset sortuu alta. Tuolla rahalla pääsisi alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan rahat Vilikkumaan Maijalle. Ja samalla porttikielto rääkkymiselle Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä nämä ehdotukset tyyliin ”rajakylän alakoulun pyöräily-yhdistyksen liivien uuslminen”....

Kannatan pop-up tilaa keskustaan, eniten yleistä hyötyä kaikille! Tai luontopolku lapsille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image