Oulu

Miksi Oulun len­to­kent­tä­bus­si ei pysy aikataulussa?

Linja 9 on ollut lukijoiden mukaan myöhässä. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 14.6.2018 6:26
Pasi Klemettilä

Oulun lentoasemalle kulkevalla lentokenttäbussilla on ollut viime aikoina vaikeuksia pysyä aikataulussa. Linjan 9 onnikka on lukijoiden mukaan ollut myöhässä.

Mistä on kysymys, joukkoliikennesuunnittelija Pasi Puuperä Oulun Joukkoliikenteestä?

– On saatu palautetta, että linja 9 ei ole pysynyt aikataulussa kesän alkuviikkoina. Nyt tutkitaan, onko tarvetta tehdä jonkinlaisia toimenpiteitä, pitääkö ottaa siihen lisää kalustoa.

– Matkamäärät busseissa ovat yleensä ottaen kaikilla linjoilla kasvaneet viime parin vuoden aikana ja valtatie nelosen liikennettä on tietöiden takia siirtynyt muille väylille. Se aiheuttaa viivästystä. Se on aiheuttanut pitempiä matka-aikoja myös viime talvena Kempele–Oulu-välillä. Ja ysilinja on tosi pitkä linja.

Onko hyvää mainosta Oululle, että lentomatkustajat joutuvat odottelemaan myöhässä olevia busseja?

– Ei varmasti ole, asialle pitää jotakin tehdä. Kesäkuun alkupuoli on meille hankalaa aikaa. Kesäaikataulut alkoivat viikko sitten. Kesäkuussa on vielä aika paljon matkustajia ja määrä laskee tosi jyrkästi kesäkuun lopussa.

– Juhannuksen lähellä tilanne paranee joka tapauksessa, kun ihmiset jäävät lomalle ja liikenne hiljenee. Mutta tutkitaan, pitääkö tehdä jonkinlaisia toimenpiteitä vielä ennen sitä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Oulussa ei osata edes yhtä yksinkertaista linja- autoreittiä tehdä toimivaksi. Miksi me emme ota mallia etelän toimivien kaupunkien reiteistä ja kuinka ne tulee suunnitella, sillä me oululaiset kun emme vaan yksinkertaisesti itse tätäkään asiaa osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kysymys "lentokenttäbussista", vaan Oulun paikallisliikenteen bussista n:o 9. "Lentokenttäbussi" tarkoittaa pelkästään lentokenttäliikennettä hoitavaa sukkulayhteyttä, kuten Helsingissä Finnairin operoima "Finski-bussi". Siihen ostetaan lippu erikseen, eikä paikallisliikenteen liput käy. Siellä kulkevat myös HSL:n normaalit vuorobussit (mm. 615), joka ei siis ole varsinainen "lentokenttäbussi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan kannata maksaa menolipusta 6,80€ ja menopaluusta 12,50€, kun junaan saat kertalipun 5€ ja mobiililipun 4,20€.
I- juna/ P- juna on nopea ½h eikä ole ruuhkia jotka hidastaa menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tämä liittyi tähän minun alkuperäiseen kommenttiin? En ottanut kantaa siihen, MITÄ kulkuvaihtoehdoista kannattaa käyttää, vaan mitä on tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi ei kannata sitä parhainta kulkuvaihtoehtoa koskaan jättää kertomatta, että ihan siten liittyy. Ymmärrätkö nyt?
Mutta osui näköjään osoitteeseen, kun noin napsahti ihosi alle ja sehän olikin tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset kuljettajat pärjää paremmin kun ovat sukkelampia lipun myynnissä ja uskaltavat liikenne ympyrässä paremmin sukeltaa sekaan eivätkä jää odottelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se niin on että linja jonka aikataulussa ei kummassakaan päässä ole ns. "särkkymävaraa" ei voi pysyä aikataulussa.... tietyöt ja työ tie, siellä ku on muitaki liikkeellä ei liikenne aina vedä sujuvasti. Kesä aikataulut ja ajo-listat ku tuli, ei ollu epäilystäkään siitä mitkä pysyy aikataulussa ja mitä ei, eikä ollu vaikia päätellä että aikatauluja oli jälleen kerran sorvaillu joku joka tuskin on ajanu metriäkään, ainakaan onnikkaa... Mitä aikatauluun tulee lentokettäbussin aikatauluhan ei tosiaaankaan passaa ainakaan illasta mitenkään niille jotka tulee kentälle koneesta. +siellä on vuoroja molempiin suuntiin jotka ei ole missään kirjoissa tai kansissa, mutta ei niilläkään kentältä pois pääse, koska kone tulee vähän sen jälkeen ku bussi on jo menny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selitystä ja selitystä. Muissa kaupungeissa toimii vaikka on kuinka rakennustöitä. Oulu ei tahdo joukkoliikenteen toimivan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja parastahan on se että bussi lähtee aina varttia vaille iltaisin lentoaseman pysäkiltä.
Helsingin kone laskeutuu kymmentä vaille, siinä sitten saa odottaa melkein tunteroisen seuraavaa bussia.
#suurkaupunki #kaikkitoimii

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungilta on vastattu, kun tästä ongelmasta on valitettu, että ei kaupunkia kiinnosta tehdä asialle mitään, koska linja 9 lakkautetaan syksyllä.

Siitä niitä ongelmia vasta seuraakin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tutkitaan pitäisikö tehdä jotain". Kovin oululainen kommentti, kun valitetaan jonkin palvelun huonosta toimivuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuon Oulunsalon joutavanpäiväisen kiertelyn voi skipata kokonaan, siinä säästyy hurjasti ajoaikaa. Oulunsalolaiset voivat kokoontua yhteen keskuspysäkkiin vaikka Shellin lähelle Lentokentäntien varteen odottamaan, ja siitä sitten hypätä kyytiin kohti suurkaupungin loistetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisille olisi töitä lentokentäntiellä,sakottaisivat niitä Sunnuntaiajelijoita jotka ovat joka aamu ja ilta tientukkona alinopeutta ajamassa,ovat soveltaneet omat nopeusrajoitukset kun heillä itsellään ei ole kiire,esim. lentokoneeseen tai johonkin muualle.Ihmisiä on töissä liikenteen parissakin ja he yrittävät tehdä parhaansa,että asiakkaat ehtisivät kentälle tai johonkin muualle kohteeseen mihin pitäisi ehtiä,niin nämä hidastelijat ovat kaikista pahimpia tientukkoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta jos ajaa koko Lentokentäntien 10 km/h alle nopeusrajoituksen niin on lentokentällä n. 1 min ja 40 sek myöhemmin. Jos aikataulu on näin tiukka niin onko silloin jo vika omissa aikatauluissa.?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Olisi syytä jokaisen laskea, paljonko ylinopeutta pitäisi ajaa että siitä olisi yhtään mitään hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo nyt ei pidä paikkaansa millään matematiikalla, kun joudut hiljentään liikenneympyröissä esim 😉

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

se ei saisi antaa "etua "suurituloisille? Me tämä maa elätetään. 10%, eli suurituloiset maksaa pitkästi yli puolet vero... Lue lisää...
MIksi?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image