Oulu

Miksi Oulun bus­si­py­sä­keil­lä on vielä tal­viai­ka­tau­lu­ja?

Kesäaikataulut astuivat voimaan Oulun joukkoliikenteessä tämän viikon maanantaina. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 10.6.2016 15:22
Silja Aitoaho

Kesäaikataulut astuivat voimaan Oulun joukkoliikenteessä tämän viikon maanantaina. Osalla bussipysäkeistä on näkynyt tämänkin jälkeen talviaikatauluja. Lisäksi Oulun joukkoliikenteen sivuilta asiakas ohjataan hakemaan oikeaa reittiä Googlen reittihaun avulla, mutta siellä näkyy kesäliikenteen lisäksi myös talviliikenteen linjoja ja vuoroja, eli asiakas saa väärää tietoa.

Miksi joillakin pysäkeillä on edelleen talviaikataulut, Oulun joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen?

– Siksi, että kaikkia aikatauluja ei ole vielä ehditty vaihtaa. Oulun alueella on noin 200 katoksellista pysäkkiä, joihin kaikkiin täytyy vaihtaa aikataulut. Meillä ei ole käytettävissä niin paljon resursseja, että se onnistuisi yhdessä yössä.

Miksi aikataulujen vaihtoa ei ole ajoitettu niin, että kesäaikataulut olisivat pysäkillä silloin, kun ne astuvat voimaan joukkoliikenteessä?

– Talviaikataulujen vaihtaminen kesäaikatauluihin on sen verran iso projekti, että se vie aikaa kahdesta kolmeen viikkoa. Jos aikatauluja alettaisiin vaihtaa viikkoja aikaisemmin, niin sitten tilanne olisi se, että pysäkillä ei olisi talviaikatauluja, vaikka ne olisivat vielä voimassa.

– Olemme myös jakaneet koteihin ajoissa kesäaikataulut ja ne ovat lisäksi nähtävillä netissä.

Missä vaiheessa aikataulujen vaihto on nyt?

Olemme parhaillaan loppusuoralla. Vilkkaimmille pysäkeille aikataulut on vaihdettu ensin. Kiimingin ja Jäälin suunnalla on vielä pysäkkejä, joille kesäaikatauluja ei ole ehditty vaihtaa.

Miksi Googlen reittihaussa näkyy myös talviliikenteen vuoroja?

– Googlen reittihaku ei ole meidän ylläpitämämme palvelu. Olemme ilmoittaneet häiriöstä Googlelle, mutta emme osaa sanoa, mistä häiriö johtuu tai millä aikataululla se saadaan korjattua. Kehotamme toistaiseksi käyttämään muita reitinhakupalveluita, kuten oulunliikenne.fi -palvelua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käväsin yhden syrjäsemmän kunnan linja-autoasemalla kysäsemässä että saisiko semmosen painetun version aikatauluista kun en mobiilidataa käytä että vois aikatauluja katella, mutta julkisia kulkupelejä käytän toistaseksi. Tyttö sanoin että kyselyistä huolimatta eivät ole vihkosia saaneet jaettavaksi. Ennen ne tuli suoraa postilaatikkoon eikä niitä tarttenu ravata pitkin kyliä kyselemässä. Tämä koko Oulun seutu o kyllä melkonen takahikiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten harmittaa se, että aiemmin niin kovasti mainostettu www.oulunjoukkoliikenne.fi, josta mm. ladataan bussikortit, jakaa väärää tietoa aikatauluista. Sen tietojen perusteella menin pysäkille ja myöhästyin todella tärkeästä tapaamisesta. Tulevaisuudensuunnitelmani kaatuivat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tapaaminen oli noin tärkeä, niin miksi et soittanut taksia mennyt sillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ei halavata keh kahdesta kolmeen viikkoon menee aikataulujen vaihto??? salli mun nauraa ihan oikeasti. Ei aikatauluja ei linjoja, eikä voi maksaa kuin käteisellä. Ei lippu automaatteja ei kunnollista mobiililippu palvelua ei noin niinkuin mitään järkevää Oulun joukkoliikenteessä. Pysäkilläkin lukee vain korkeintaan OULUUN eikä mitään linjojen numeroita. Ei tarttis Oululaisen virkamiehen kovin kaukaa mennä oppia hakemaan noin 600km etelään riittää. siellä on yksi toimivimmista systeemeistä eikä varmaan maksaisi juuri mitään hiukan vain kopioida perusideat tänne Ouluunkin. Ehkäpä siellä joku ystävällismielinen kollega mielellään auttaski. kulkee se onnikkaki kahdesta kolmen viikon väliä eiks juu. noin niinkuin suurinpiirtein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltä 600:n kilometrin takaahan ne konsultit kävi hämmentämässä koko systeemin sekaisin. Kopio kaikkine sääntöineen suoraan pääkaupunkiseudulta. :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä vielä vanhoja linjamerkkejä kuten 12 linja ja Oulunsalon kunnantalon edessä Haukipudas numero 9

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no, jossakin pysäkilä on jopa vuosien vanhoja aikatauluja näkyvillä. Ja voisihan olla niin, että joka pysäkillä olisi yksi tai kaksi ihmistä vaihtamassa aikataulut yhtäaikaa, ettei sitten menisi niin kauaa niiden vaihtamiseen, kun vain muutama ihminen tekee sen. Eiks näin voisi toimia paremmin ja nopeammin, eikä tulisi kenellekään mitään stressiä yms asiasta....? helpompaa se olisi kaikille......ja parempi ! Ja ne, missä ne aikataulut ovat, ne on yleensä sotkettu jossakin pysäkillä niin, ettei siitä näe MITÄÄN ! hävytöntä tihutyötä, takuulla se on toi nuorisorikolliset a- sialla ! eikö niitä voisi yrittää siivota ainakin vähän ? vaikkapa SYYLLISET ? Ja miksi yleensäkin pysäkeillä on roskik- set melkein aina hajotettu ennemmin tai myöhemmin ? koska ne pussit niihin vaihdetaan ? eikö se pitäisi tehdä min. kerran viikossa ? tai ainakin tarkistaa ne, et onks ne täynnä roskaa vai ei........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai se ole sen vaikeampaa kuin ostaa palvelu joltain ulkopuoliselta, kyllä kai muutama "partio" kiertää pysäkit päivän aikana. Muutama tyhjänpäiväinen suunnittelija pois joukkoliikenteestä, niin riittää rahaa oikeisiin asioihin eikä piirrustuslaudan ääreen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi noita aikatauluja pitää vaihtaa ollenkaan? Kun tulee talvi, pysäkeillä on sitten viikkojen ajan kesäaikataulut. Kuten aina Oulusa, onnikka tullee, kun on tullakseen, ja aijaa milloin mitäkin reittiä. Ei niistä ota selvää oululainen Erkkikään. Ehkä se on tarkoituskin. Kun matkustajamäärä vähenee, voidaan linjoja harventaa ja lopettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huttukylän th. (Koitelinkoskentie) pysäkillä on aikataulut vuodelta 2010. Saattaa pientä heittoa olla nykyisiin aikatauluihin verrattuna. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tämänkaltaiset tekijät heijastuvat mielikuviin Osaamattomasta Oulusta, joka väittää olevansa Pohjois-Skandinavian pääkaupunki, eikä kuitenkaan edes sijaitse Skandinaviassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Talviaikataulujen vaihtaminen kesäaikatauluihin on sen verran iso projekti, että se vie aikaa kahdesta kolmeen viikkoa. Jos aikatauluja alettaisiin vaihtaa viikkoja aikaisemmin, niin sitten tilanne olisi se, että pysäkillä ei olisi talviaikatauluja, vaikka ne olisivat vielä voimassa."

Niin että pysäkillä ei voi olla yhtä aikaa sekä talvi- että kesäaikatauluja, joiden voimassolopäivämääristä näkyisi se, kummat ovat käytössä??? Voisivat noukkia talviaikataulut sitten pois pikkuhiljaa, jos nyt tosiaan ihan kahdesta kolmeen VIIKKOA kestää vaihtaminen. Satunnaiskäyttäjä ei kuljeta aikataulua mukanaan, eikä voida olettaa, että jokaisella on älyluuri mukana (tai että siinä on virtaa).

Ei hyvää päivää, että on aivotonta toimintaa. Voisi olla väen vaihdon paikka, kun vaan näemmä ei kerta kaikkiaan osata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

95
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
74
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
56
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
43
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
28
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Onko USAssa lapsilisää? Minä olen siinä käsityksessä, ettei todellakaan ole. Kertomuksesi kuulostaa uskomattomalta. Ver... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image