Oulu

Miesnelikko pahoinpiteli kaksi miestä Limingassa syksyllä 2018 – yhden tuomio lieveni ja toisen koveni hovissa

Oulu 29.1.2020 12:24
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on lieventänyt yhden miehen tuomiota ja koventanut toisen miehen tuomiota Limingassa vuonna 2018 tapahtuneista törkeistä väkivallanteoista. Kahden muun kokonaisuudessa tuomitun miehen tuomiot pysyivät ennallaan. 

Vuonna 1974 syntynyt mies tuomittiin Oulun käräjäoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen yhteensä kymmenestä rikoksesta. Rovaniemen hovioikeus hylkäsi syytteet kahdesta pahoinpitelystä ja lievensi vankeustuomiota. Hovioikeus tuomitsi Tuukka Heikki Johannes Puhakan kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen.

Puhakka oli mukana kahdessa törkeässä pahoinpitelyssä, jotka tapahtuivat Limingassa vuoden 2018 syyskuussa. Pahoinpitelyissä oli kyse kostoista.

Kummassakin tapauksessa autossa kuljettajan paikalla olevaa miestä oli pahoinpidelty muun muassa lyömällä nyrkillä päähän ja kuristamalla. Lisäksi uhreja oli lyöty puukolla ja putkella tai pampulla. Toista uhria oli myös potkittu, kun tämä makasi maassa. 

Pahoinpitelyissä mukana ollut vuonna 1995 syntynyt Harri Henrik Hietamäki sai Oulun käräjäoikeudesta rangaistukseksi kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Hänen tuomionsa piti hovissa. 

Samassa pahoinpitelykokonaisuudessa mukana ollut vuonna 1997 syntynyt mies tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kiristyksestä. 

Törkeässä kiristyksessä oli kyse siitä, että Hietamäki, Puhakka ja kaksi muuta tuomittua olivat vaatineet neljää muuta miestä maksamaan heille 2500 euroa kadonneen korun vuoksi tai muuten heiltä katkotaan sormia. Kaksi kiristyksen kohteena olleista miehistä oli pahoinpitelyjen uhreja.

Kiristetty nelikko keräsi rahat ja luovutti ne eteenpäin, sen jälkeen kiristäjät olivat vaatineet 7500 euroa lisää.

Vuonna 2000 syntynyt mies sai käräjäoikeudessa tuomion kahden törkeän pahoinpitelyn avunannosta sekä törkeästä kiristyksestä. Käräjäoikeus tuomitsi hänet vuodeksi ehdolliseen vankeuteen, mutta Rovaniemen hovioikeus kiristi tuomiota. Hovioikeus katsoi sopivaksi rangaistukseksi vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Lisäksi hänet määrättiin valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi. 

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden määrittämiä korvauksia. Oulun käräjäoikeus määräsi päätöksessään vankeustuomioiden lisäksi tuomitut maksamaan toiselle pahoinpitelyn uhrille kivusta, särystä ja kärsimyksestä yhteensä 5800 euroa ja toiselle uhrille 5000 euroa. Lisäksi tuomittujen piti maksaa kahdelle kiristyksen uhrille 500 euroa kummallekin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

21:18
Kysyimme, miten opettajien kohtaamista vaaratilanteista ilmoitetaan – "Suurin osa ilmoituksista on oppilaiden aiheuttamista väkivaltatilanteista"
20:41
Äänestysinto on nousussa Yhdysvaltojen demokraattimielisillä alueilla – lupaa hyvää Trumpin kaatoa yrittäville
20:31
Mercedeksen marssijärjestys ennallaan – Hamilton oli nopein ja Bottas ykköshaastaja formula 1:n MM-kauden ensimmäisenä harjoituspäivänä
20:30
Valtteri Bottas ajaa Mercedeksen uudella F1-autolla
20:28
Verkkomedia MustReadin Oulun-kirjeenvaihtaja sai jatkoa – Kaupungin vuosipanos 27 000 euroa, myös Oulun yliopisto ja Arina rahoittavat toimintaa
20:07
Kommentti: Maassa maan tavalla – Viron tiedustelupalvelu puhuu uhkista nimillä, Supo ohjaa lukemaan rivien välit
19:59
Kaksi henkilöautoa kolaroi Kolarin Kolarinsaaressa – autot lunastuskuntoon, ei henkilövahinkoja
88
Ulkoministeri poliisikuulusteluihin: Pekka Haaviston toimista konsulipäällikön siirtämiseksi pois tehtävistä suoritetaan esitutkinta
76
Vaaranpihan kortteli nostaa uudet talot uusiin huikeisiin korkeuksiin – rakentaminen alkanee jo kesän jälkeen Tilaajille
75
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
71
Pekka Haavisto kommentoi esitutkintapyyntöä – aikoo jatkaa ulkoministerinä rikosepäilyistä huolimatta
42
Suomalaisten velkataakkaa suitsitaan lähivuosina – Eduskunta evästää keskiviikkona hallitusta, joka miettii vielä keinoja ylivelkaantumisen estämiseksi
21
Myös Shaun Heshka Kärppien ykköspakkiparista sairastuvalle – Manner vaihtoi keskushyökkääjien paikkoja Sport-peliin: ”Haemme suoraviivaisuutta kakkosketjuun”
19
Oulunsalon Salonpään kouluhankkeessa päästiin eteenpäin – Uuden koulun ja päiväkodin rakentaminen voi alkaa kesällä, ja valmista voisi olla tammikuussa 2022

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

309 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tekeekö juttutuvan keskustelu hyvää sinulle?

Tämä ei ole elämäni. Pelkkä huvittelupalsta aina silloin tällöin. Härnään pääosin vain silloin tällöin kateellisia ammat... Lue lisää...
ÄLYKÄSKIN NAUTISKELI...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image