Oulu

Mies puukotti isäänsä vatsaan Oulussa – syyttäjä vaatii kolmen vuoden van­keus­ran­gais­tus­ta

Oulu 17.10.2019 10:07
Heidi Peltonen

Oulun käräjäoikeudessa käsitellään tänään tapausta, jossa miestä syytetään isänsä tapon yrityksestä. Teko tapahtui Oulussa elokuun alussa. 

Syyttäjän mukaan mies puukotti isäänsä Mora-tyyppisellä puukolla alavatsaan. Iskusta aiheutui uhrille noin kuuden sentin mittainen haava vatsaan. Isku läpäisi myös ohutsuolen ja aiheutti vatsaontelon sisäistä verenvuotoa.

Syyttäjä toteaa, että vatsan alueelle osunut isku oli potentiaalisesti hengenvaarallinen ja teko jäi yrityksen asteelle satunnaisista syistä.

Syyttäjän mukaan asiassa on riidatonta se, että mies on tunnustanut lyöneensä isäänsä puukolla. Syyttäjä vaatii tälle ensisijaisesti rangaistusta tapon yrityksestä. Toissijaisesti hän vaatii rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä.

Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin. 

MAINOS

Kommentoi

Jos todetaan lopulta syylliseksi, se käy myös perusteeksi perinnöttömäksi jättämiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämänkin jutun tuomio tule pahoinpitelystä. Jostain kummasta nuo puukottajat ovat aina kirurgian ammattilaisia, jolloin he voivat puukottaa toista ilman että tarkoituksena olisi tappaa. Itse maallikkona kuvittelen, että jos toista tuikkaa puukolla, toisen kuolema on se todennäköisin tulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image