Oulu

Mies löi toista miestä saksilla oululaisessa vas­taa­not­to­kes­kuk­ses­sa – hovioikeus lievensi rangaistusta

Oulu 19.9.2016 13:22
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on alentanut parikymppisen miehen saamaa vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Teko tapahtui Heikinharjun vastaanottokeskuksessa tammikuussa.

Tilanne sai alkunsa, kun kahden vastaanottokeskuksen asukkaan välille tuli riitaa pelivuoroista biljardipelin yhteydessä. Miesten välille syntyi ensin sanaharkkaa, minkä seurauksena syytetty löi uhria noin kymmenen kertaa lankasaksilla pään, kaulan ja yläselän alueelle.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa miehen törkeästä pahoinpitelystä 2 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä liki 4800 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä törkeän pahoinpitelyn sijaan pahoinpitelyyn ja vaati myös korvausten kumoamista. Lisäksi hän vaati joka tapauksessa rangaistuksen alentamista.

Miehen mukaan uhri sai vain vähäisiä vammoja, eivätkä lyhytteräiset lankasakset ole hänen mukaansa rinnastettavissa lain tarkoittamaan hengenvaaralliseen teräaseeseen. Tapahtumia myös edelsi molemminpuolinen riitely ja fyysinen kiinnikäyminen.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tuomion törkeästä pahoinpitelystä oikeaksi, mutta rangaistuksen liian ankaraksi. Hovioikeuden mukaan vammat olivat jääneet pinnallisiksi, eikä lankasaksilla tehty teko ole verrattavissa tyypillisiin veitsellä tehtyihin törkeisiin pahoinpitelyihin. Syyllisyyden astetta alensi myös tilannetta edeltänyt molemminpuolinen yhteenotto. Teko ei myöskään ollut harkittu ja suunnitelmallinen.

Hovioikeus määräsi miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen. Korvauksia ei muutettu.

MAINOS

Kommentoi

Kaverin tuomio pudotettiin alle 2 vuoteen ei siis tule karkoitusta, mutta tullepahan suuri lasku veronmaksajille. Tuskin hänelle ainakaan töitä löytyy, mutta yhteiskunta kyllä hyysää jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ollaanko sitä kieltämässä äärijärjestöön kuulumista ja rikokseksi määriteltäväksi ? No,tuomiot ainakin tulevat olemaan lieviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo hovioikeuksien tapa lieventää tuomioita on ihan järjetön. Jos hovi päinvastoin aina koventaisi rangaistuksia, niin säästyttäs turhilta valituksilta ja säästettäs yhteiskunnan varoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkuhupaisaa lukea näistä tuomioista. Suomessa kun ei enää ole lakia, rikollisia suojellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos teet rikokset , tee se pohjoisessa Rovaniemen hovioikeus puolittaa lähes aina rangaistuksen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen oikeuslaitos ja rikoslaki tarvitsevat mittavan uudistuksen. Nykyisellään se on naurettavasti jäljessä yhä väkivaltaisemmaksi käyvästä yhteiskunnastamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image