Oulu

Mies löi toista miestä puukolla kaulaan Oulussa, syyttäjä vaatii van­keus­ran­gais­tus­ta tapon yrityksestä

Oulu 12.2.2019 18:22
Anna Leinonen

Oulun käräjäoikeudessa on luettu syytteet tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt toista miestä puukolla kaulaan Oulussa viime vuoden lokakuussa.

Uhrille oli tullut kaulaan kaksi senttimetriä leveä ja 6,5 senttimetriä syvä haava. Lyönnin seurauksena uhrin nikamavaltimon haara oli mennyt poikki ja kolme laskimohaaraa oli vuotanut verta. Lisäksi lyönti oli aiheuttanut pehmytkudosvaurioita sekä pintamurtuman.

Uhri oli saatu nopeasti hoitoon, mikä oli ollut tärkeää hengissä säilymisen kannalta. Syyttäjän mukaan uhria puukolla lyöneen miehen oli pitänyt tajuta, että voimakkaasta puukoniskusta kaulan alueelle saattaa varsin todennäköisesti seurata uhrin kuolema.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta. Toissijaisena syytteenä tapauksessa on törkeä pahoinpitely, josta syyttäjä vaatii vähintään kahden vuoden vankeustuomiota.

Samassa yhteydessä luettiin syyte myös tapon yrityksen uhrina olleelle miehelle. Syyttäjä vaatii hänelle tuomiota pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan mies oli lyönyt tapon yrityksestä epäiltyä miestä nyrkillä kasvoihin Oulussa samana päivänä kuin puukotus oli tapahtunut.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image