Oulu

Mielenilmaus pysäyttää ra­ken­nus­työ­maat Oulussa, jouk­ko­lii­ken­tees­sä muutoksia - kaupungin toiminnot pyörivät pääosin normaalisti

Kaupungin palvelut toimivat mielenilmauksen aikaan pääosin normaaliin tapaan, Oulun kaupunki tiedotti keskiviikkona. KUVA: Janne-Pekka Manninen
Oulu 31.1.2018 14:32 | Päivitetty 31.1.2018 16:19
Liisa Laine

Myös kaikkien Oulun rakennustyömaiden pitäisi Rakennusliiton ilmoituksen mukaan seisoa perjantaina, kertoo SAK:n Oulun alueosaston alue- ja järjestöasiantuntija Vesa Saarinen.

Auto- ja kuljetusalan ammattijärjestö AKT ja Rakennusliitto järjestävät työnseisauksen aktiivimallin vastustamiseksi perjantaina.

Mielenilmauksella ei näytä olevan suuria vaikutuksia Oulun kaupungin palvelutuotantoon, kaupunki tiedotti keskiviikkona.

Mahdollista on, että osa tiettyjen ammattiryhmien työntekijöistä poistuu työpaikoilta kello 11-13, mutta kaupungin palvelut toimivat siitä huolimatta pääosin normaaliin tapaan, kertoo henkilöstöjohtaja Ville Urponen.

Oulun joukkoliikenteessä muutoksia

Myös linja-autoala osallistuu poliittiseen mielenilmaukseen. Kaikkia Oulun joukkoliikenteen vuoroja ei liikennöidä perjantaina kello 03.00–18.00 välisenä aikana.

On odotettavissa, että bussiliikenne käynnistyy mielenilmauksen jälkeen kello 18 alkaen vaiheittain. Myöhäisillan vuorot ja yövuorot ajetaan todennäköisesti jo normaalin aikataulun mukaisesti.

Jakelutoiminnoissakin on päivän katkos, mikä näkynee kauppojen tarjonnassa, kun esimerkiksi elintarvikkeita ei jaeta.

– AKT:n lakosta on rajattu ulos matkustajalaivaliikenne ja tilausliikenne. Myös junaliikenne toimii normaalisti. Linja-autoliikenteestä koululaisliikenne pyritään ajamaan normaalisti, mutta ei normilinjoja, kertoo Saarinen.

Bussiliikenteessä muutoksia, pakettien kulku hidastuu

Matkahuolto ilmoitti keskiviikkona omilla nettisivuillaan, että osa linjoista ajetaan perjantaina, vaikka mielenilmaus vaikuttaakin matkustamiseen ja pakettien kuljettamiseen koko maassa.

Kaukoliikenteen vuoroista ajetaan yli 60 prosenttia. Kaikkien mielenilmauksen aikana liikennöitävien vuorojen tiedot löytyvät Matkahuollon verkkosivujen aikatauluhausta, kun haun tekee kyseisellä päivämäärällä 2. helmikuuta. Matkahuollon sivuilta voi myös ostaa nettilippuja vuoroille, jotka kulkevat mielenilmauksen aikana.

Aikataulujärjestelmään ja linkkilistaan päivitetään jatkuvasti uutta tietoa.

Mielenilmaus hidastuttaa myös pakettien kulkua, kun osa bussivuoroista ja runkokuljetuksista keskeytyy useiden tuntien ajaksi. Kaikkien lähetysten kuljetuksia jatketaan normaalisti heti mielenilmauksen päätyttyä, tiedottaa Matkahuolto.

Mielenilmauksen on ilmoitettu alkavan perjantaina aamuyöllä kello 3 ja päättyvän illansuussa klo 18.

Aikataulutettujen pikapakettien kuljetus hoidetaan lähetyshetkellä tehdyn aikataulutuksen mukaisesti.

Matkahuollon toimipaikat ovat perjantaina avoinna normaalisti. Tarkat aukioloaikatiedot voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivujen toimipistehausta.

Oulun seudun joukkoliikenne kertoo keskiviikkona päivällä, että seuraavat linjat liikennöidään normaalin aikataulun mukaan myös perjantaina kello 03-18:

Citybussit A, B ja C
Linja 15
Linja 36
Linjat 40 ja 41
Linjat 48 ja 49
Linjat 50 ja 51
Linjat 52, 52K, 53, 53K, 54 ja 56
Linjat 58 ja 59

Todennäköisesti normaalin aikataulun mukaan:
Linjat 17, 25, 29, 38 ja 39
Linja 26, lähtö Asemakylältä klo 14:05
Palveluliikenne

Poikkeusaikataulun mukaan liikennöitävät linjat:
Linja 7

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Hyvä! Minäkin menen lakkoon.
Vieläkö pääsisi mieltä osoittamaan ihan Oulussa. Ei ole mahdollisuutta lähteä Helsinkiin. :/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä menisi sanomaan ketään fiksuksi olin ruotsissa töissä ja olin suomessa töissä että kummastakin maasta on kokemusta ja kummassakin maassa sai painaa töitä ja toiset oli työntekijötä .toist työnantajia niissäkin monen kirjavaa sakkia ja kateus oikei kukoisti kummassakin maassa ja nyt olen oikein perehtynyt kun olen ilman mitään heidän määräämisiään niin siinäpähän minunpuolesta ovat mitä mielipuolta haluavat minulla on omakohtainen kokemus heistäkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä Akava? Oi miksi emme saa valita liittoa? Valintani nykyisenä akavalaisena olisi ehdottomasti AKT. Uskon, että pitäisi paremmin huolta omistaan kuin surkea Akava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa kaikki lähteä joukolla mukaan Helsinkiin, kenellä vaan ikinä on siihen mahdollisuus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä aktiivimalli on aika huono monelle työnantajalle , jotka toimivat kausiluontoisilla aloilla .
Esim. Matkailu-, rakennus-,kalastus-,jne. aloilla. Tähän asti esim. Maanrakennushommissa painetaan töitä sulanmaanaika ,joululta pidetään lomat , parikuukautta päivärahalla ja aloitellaan samalla ammattiporukalla uutta kautta, no uudessa mallissa ei työnantajalla ole enää vakiporukkaa käytössä kun lyhyen lomautuksen aikana on pakko hakea avoinna olevia hommia . Lisäksi vanhassa systeemissä yhteiskunta osallistui työnantajan apuna muodostamaan sellaisen vuosiansion jolla tuli toimeen. Vähänkin kausiluontoisille aloille ei nuorten kannata missään tapauksessa kouluttautua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse on lakkolaisten henkisestä tilasta. Osa ei ymmärrä koko asian tarkoitusta ja suuruusluokkaa. Vielä pahempi, jos ymmärtää, mutta lähtee vihaansa toteuttamaan muuten vaan.
Tallinnasta on tulossa tyttöjä "SAK:n puuhastelupäivään" joukolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bussikuljetukset helsingin mielenilmaukseen lähtevät myös oulusta.
Eli sinne siis. Joukkovoimalla hallituksen kyykytystä vastaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka hallitusta vastaa. Kyseessä on laki, jonka presidentti on hyväksynyt.

Koskeee kaikkia Suomessa!

Pitäisi ottaa asioista selvää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus ei edusta Suomen kansaa vaan hallitus on muuttunut enemmän etujärjestöksi, jolla aikanaan oli yhteinen agenda, mutta nyt jäljellä on pinnan alla lymyävät ristiriidat. Sipilän hallitus ja tapa johtaa on vahingoittanut kansalaisten käsitystä demokratiasta joka voi johtaa suuriin muutoksiin äänestyskäyttäytymisessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Väyrynen saa uuden puolueen käyntiin joka on Alkion oppien mukainen. Keskusta on ajautunut pois puolueen ajamalta linjalta samalle viivalle Kokoomuksen kanssa ja yhteistyössä Sinisten, jotka edustavat täysin äärioikeistoa ja työntekijöiden vastaisutta. Suomessa on nyt äärioikeistolaiset voimat vallassa. Elinkeinoelämän keskusliiton pitää irrottautua siitä äärioikeiston linjasta joka valitettavasti hallitsee Suomessa ja on vaarallista työmarkkinajärjestöjen yhteistyölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole selvää jokaiselle, että Porvarihallitus teki tämän lain.

Kiky sopimuksessa sovittiin ettei työttömyysturvaan kosketa!

Kiky sopimus piti olla riittävä, vaikka se oli jo erittäin epäonnistunut.

Toivottavasti epäoikeuden mukainen esitys kaadetaan vaikka yleislakolla ja näytetään todellinen voima joka on kansalla!!!

Tanskan malli tai Saksan malli olisi hyvä, mutta Porvareiden laatima ei ole muuta kuin piruilua!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahdatko edes tietää mikä on Tanskan malli? Mulle sopii hyvin Tanskan malli, mutta miten laiska suomalainen työtön voi sen hyväksyä, kun ei kykene edes aktiivimalliin osallistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etpä taida itsekkään tietää tanskan mallista mitään? Suosittelen sinullekkin sen tutkimista, Tanskan mallista on otettu vain se piiskaosa työttömiä kurittamaan ja jätetty esim parempi sosiaaliturva vastikkeella pois, irtisanomisuojan huonontaminen (siinä sinä sitten ulvot EI EI) ja se että TE-keskuksen työntekijätkin joutuisivat töihin oikeasti kohtaamaan työttömia mutta sehän nyt konttorotan kahvitaukoon ei sovi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole alkuperäinen kommentoija, mutta halusin vastata tähän silti. Minä tiedän sen tasan tarkkaan asun tällä hetkellä Tanskassa ja satun olemaan työssä joka käsittelee työttömyyttä todella läheltä. Todellakin hiukan naurattaa teidän Tanskan mallin ihannointi, kun tuo aktiivimallinne on todella kevyt versio Tanskan mallista kokonaisuutena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, bussifirmojen kannattaisi palkata AKT:hen kuulumattomia kuskeja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaupungilla on liiton jäseniä jotka ovat lakossa
Ne laitetaan Rikkuri listalle ens viikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunistit yrittää jyrätä. Onneksi heitä on niin vähän, taisi jäädä kannatus kuuteen prosenttiin pressanvaaleissa. No vähän suurempi, kun lasketaan vihertävät mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on tavalliset ihmiset onneksi vääryyttä vastaan mielenodoituksessa, mikä on laillista.
Valitettavasti äärioikeistoa edustava maan hallitus tekee 5 prosentin leikkauksen 3 kk välein työttömiltä.
Aktivoinnin eteen ei tehdä mitään muuta kuin leikataan rahat pois.

Tämä on Suomen malli jota ei missään nimessä saa hyväksyä yksikään Suomalainen.
Tanskan mallista kopioitu ainoastaan se osa joka koskee 2 vuotta työttömänä Tanskassa olleita ja siellä ovat syrjäytyneet ja vain käytössä pitkäaikaistyöttömien aktivoinnin takia.

En ole työtön vaan ansaitulla eläkkeellä ylipalveluksen jälkeen, ettei aleta haukkua täällä kommunistiksi!

Olin Keskustan kannattaja viime vaaleissa, mutta ikinä en äänestä sitä puoluetta, enkä Kokoomusta, Sinisistä puhumattakaan joka on palkansaaja- ja pakolaisvastaisin puolue, mikä mahdollistaa äärioikeistoa hyökkäämään tavallisia palkansaajia ja heidän edustamaan voimia vastaan.
Eduskunta vaalit ovat mielenkiintoiset, kuka ottaa vastuun 40 miljardin lisävelan otosta tällä vaalikaudella.
Kuka ottaa vastuun hallituksessa Euroopassa olleen nousukauden myöhästymisestä kahdella vuodella Suomen osalta ja jää nyt sen verran lyhyeksi ja on kohta ohi, jäi Suomessa lyhyeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image