Oulu

Met­so­kan­kaal­le tuleva Esperi Caren hoivayksikkö ke­hi­tys­vam­mai­sil­le vaihtuikin päih­de­kun­tou­tu­jien hoitokodiksi - ra­ken­nus­val­von­ta ei niele selityksiä

Oulun rakennusvalvonnan mukaan sille toimitetuissa molemmissa lupahakemuksissa Metsokankaalle tulevan yksikön käyttötarkoitukseksi on merkitty hoivayksikkö kehitysvammaisille. Kuvituskuva ei liity tapaukseen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 16.5.2018 9:37
Arja Mikkola

Naapurien kuulemisen perusteella Metsokankaalle piti valmistua ensi vuodenvaihteessa hoivayksikkö kehitysvammaisille.

Myös Oulun rakennusvalvontaan on maaliskuussa tullut lupahakemus hoivayksiköstä kehitysvammaisille ja rakennuslupa on myönnetty tämän mukaisesti. Lainvoimaiseksi se on tullut 28. maaliskuuta.

Esperi Caren verkkosivujen mukaan Leimaajantien alkuun rakennetaan kuitenkin hoitokoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Asukkaat ovat harmissaan.

Kaavassa kyseinen alue on palvelurakennusten korttelialue, joka sallii molemmat mainitut toiminnot. Rakennusvalvonta tekee laillisuusharkintaa, joka perustuu voimassa olevaan kaavaan ja lakiin. Tarkoituksenmukaisuusharkinta tehdään jo kaavoitusvaiheessa, sanoo rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä.

– Jos naapurikuulemisessa ja lupahakemuksessa on ollut väärä käyttötarkoitus, niin kehotamme rakentamiseen ryhtyvää hakemaan muutosluvan ja kuulemaan naapurit uudestaan, Seppälä neuvoo.

– Virhe on tapahtunut meillä, myöntää rakennusyritys Hovakon toimitusjohtaja Lauri Vappula.

Hänen mukaansa Ouluun olisi lähtenyt inhimillisen erehdyksen takia yhtä aikaa kaksi päittäin virheellistä Esperin lupahakemusta. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien yksikön sama lupahakemuksen käsittelijä olisi täpännyt vahingossa osoitteeseen Soittajanlenkki 15 Hiukkavaarassa.

Rakennusvalvonta ei niele meriselitystä.

– Rakennusvalvontaan toimitetuissa molemmissa lupahakemuksissa käyttötarkoitukseksi on merkitty hoivayksikkö kehitysvammaisille, Seppälä toteaa.

Lue lisää 16.05.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Narkkareita varten tarvittaisi ennemminkin masuuni kaukolämpövoimalan naapuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun tulee tukiasuntoja ei haittaa. Tosi hyvä. Minullaki lähellä itseasiassa kehitysvammaisten pienkoti niistä häiriötä enempi huutelua yms. Mutta päihdekuntoutujat tosi asiallisia ikinä ei ole ollu harmia siellä on hoitaja kokoajan paikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonpa näytit tietävän asiasta :) Katsopa kun kehitysvammaisten pienkodissa on myös hoitaja paikalla...joten missä se ongelma?
Kait peilin omistat, siellä se näkyy ongelman syy :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avun tarpeessa olevia ihmisiä kuuluu tulevan asumaan. Voitaisko olla suvaitsevaisia eikä pelkästään omaan napaan tuijottajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeiseti yritys huomasi, että päihdekuntotujilla pystyy tekemään paremman tilin, en keksi muuta selitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko vaikka luvansaanti myöhästynyt mikäli naapurusto ois saanu oikean käsityksen asiasta. Käsittämätöntä koijausta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää valittaa, elämä on monimuotoista ja näillekin pitää antaa mahdollisuus hyvään elämään.
Tuollaisella rauhallisella omakotialueella nämä henkilöt saavat vahvistusta omaan tulevaisuuteen,
katsomalla sitä perheonnea ja idylliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta se on suurpiirteistä tällaisten isompien yritysten kanssa. Pienen yrittäjän "touhua" AVI tarkkaili vainoharhaisen tarkasti mutta kun yritys sitten myytiin suurelle ketjulle loppui vahtaaminen esim. henkilöstimitoitusten osalta. Nykyisin riittää, kun on riittävästi nimiä listalla, vaikka eivät koskaan ole edes yksikössä käyneet. Eli siis, kyllä tämä yrityksen lakimiesten hoitamana päätyy heille edulliseen lopputuokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä jos sen olisi rakentanut valmiiksi, pitänyt loppukatselmuksen ja ilmoittanut käyttötarkoituksen muutoksesta vasta sitten? Olisiko Rakennusvalvonnasta todettu, että koska rakennukseen ei kohdistu luvanvaraisten muutostöiden tarvetta, toiminnot ovat niin lähellä toisiaan, rakennus sopii myös uuteen käyttöönsä eikä kaavamääräyksiä rikota, homma on kaikin puolin ok?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän tämä menee kun kaavoitetaan avokätisesti asutuksen keskelle ties mitä. Pääasia, että rakennusprojektit pyörii ja Kaupunki saa verotuloja. Sitten ihmetellään, kun alkaa tulla ongelmia-. Vastuutonta myydä okt-tontteja eikä kerrota mitä naapurustoon oikeasti tulossa. Nyt Ouka hereillä mitä säädätte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää kuntoutujien saada asua. Hienoa kun pääsevät rauhalliselle alueelle. Niin pääsevät oikeaan elämään kiinni ehkä jopa opiskeluun. Lähiasukkaat menkää juttelee ei tartte pelätä Nimbyillä siis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sote tulee, oletko valmis. Siis yksityisten palvelun tuottajien toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan näkyy aika rajustikin niille, jotka ulkoilee. Lapsia käy sääliksi kun joutuvat näkemään sekoilua näiltä "kuntoutujilta"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sote-yritysten tulevaa arkea. Yritykset vaihtavat omistajaa, omistatajat vaihtavat tilaajila, asiakkaat vaihtuvat, käyttötarkoitukset vaihtuvat. Kukaan ei tiedä mistään mitään muuta kuitn että kustannukset nousevat pilviin.
Kiitos Sipilä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

95
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image