Oulu

Merivartiosto varoittaa petollisista jääpeitteistä Oulun seudulla: "Pilkkijän tekisi jo kovasti mieli kohti merta ja maukkaita ahvenparvia, mutta vielä ei kannata kiirehtiä"

Rantojen läheisyydessä jäätä on paikoin muutamia senttejä, mutta vieressä voi Merivartioston mukaan olla sulia paikkoja. KUVA: Merivartiosto
Oulu 8.11.2019 12:57
Greta Virranniemi

Pilkkijän tekisi jo kovasti mieli kohti merta ja maukkaita ahvenparvia. Alkutalven pakkasjakso on muodostanut teräsjäätä jo paikoin kohtalaisesti, mutta vielä ei kannata jääpeitteelle kiirehtiä. Jääpeitteet ovat vielä petollisia Oulun seudulla. Näin varoittaa Merivartiosto tiedotteessaan. 

Talvi on lähtenyt vuodenaikaan nähden räväkästi käyntiin Oulun seudulla. Lumipeitteen lisäksi pakkasjakso on edesauttanut talven tuloa vauhdilla. 

Samalla talviset harrastukset vetävät kansalaisia. Hiihtolatujen päitä on tutkittu kiivaasti ja somen pilkkiryhmissä käy hälinä jäätilanteesta, Merivartioston tiedotteessa kerrotaan.

Merivartiosto varoittaa vielä paikoin heikoista jäistä. Jäänmuodostus on ollut kohtalaisen hyvää, mutta tilanne voisi olla parempikin. Jääpeite ei ole kasvanut paksuutta veden lämpötilan takia.

Rantojen läheisyydessä jäätä on paikoin muutamia senttejä, mutta vieressä voi Merivartioston mukaan olla sulia paikkoja. Normaalia lämpimämpi merivesi hidastaa jäänmuodostusta ja voi syövyttää jääkantta alhaaltapäin.

Viiden sentin teräsjää kannattelee ihmisen painon. Jos kyseessä on vedestä ja lumesta muodostunut hauraampi kohvajää, paksuutta tulisi Merivartioston mukaan olla puolet lisää.

 Merivartiosto antaa myös vinkkejä jäällä liikkujille. Jos toteat jääpeitteen olevan riittävän paksu, ota mukaan jotain kelluvaa ja naskalit. Ilmoita läheisille, millä aikataululla liikut, ja pakkaa matkapuhelin vedenpitävään pakkaukseen.

MAINOS

Kommentoi

Tätä se ilmaston lämpeneminen teettää, Perämerikin jäätyy normaalia aikaisemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto lämpenee vielä 50 00 vuotta, kunnes käännymme kohti uutta jääkautta.
Sitä ne tammien fossiilit pohjoisimmassa Norjassa tietää.
Mutta viherpiiperöt haluavat rahastaa ja käyttävät hyväksi jopa ruotsalaista lapsityövoimaa.
Joidenkin on täytynyt pumpata se tieto tähän ruotsalaiseen.
On jäänyt nuoruus elämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kaloja saa pyytää kalat haluavat elää, joku sanoi ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai saa pyytää ja ottaakin jos luvat kunnossa ja mitat täyttävä kala. Älä usko kaikkea mitä isot pojat kylillä puhuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se vielä jää taija ihimistä kestää, mutta kyllä se pilikkijän kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin mittaamassa jään paksuutta ympäri oulua, ja joka paikassa oli yli kymmenen senttiä paksu jää. Eli hyvin kestää jo autoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.11.
Luonnonvoimat purkautuvat ulos Oulun kaupungintalon seinien sisältä ja valtamerien meduusat heräävät eloon Ainolan puistossa – valotaideteokset syttyvät Lumo-festivaalin kävelyreitillä perjantaina kello 16 Tilaajille
19.11.
Estejuoksija jäi kiinni epo-hormonista – Ranskassa taas dopingtapaus
19.11.
Hradecky ja Kanerva huudattivat yleisöä Huuhkajien kansanjuhlassa Helsingissä: "Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit"
19.11.
"Oli presidentiltä asiatonta vaatia tutkintaa poliittisesta vastustajastaan" – Trumpin Ukraina-puhelua kuunnelleet todistivat
19.11.
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
19.11.
Näyttelijän poika siirtyi kameran toiselle puolelle – "Ikä tuo kypsyyttä", sanoo 50 vuotta täyttävä elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä
19.11.
Uusi nelinpelipari Struff oli Kontisen ykkösvaihtoehto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image