Oulu

Merivartiosto varoittaa petollisista jääpeitteistä Oulun seudulla: "Pilkkijän tekisi jo kovasti mieli kohti merta ja maukkaita ahvenparvia, mutta vielä ei kannata kiirehtiä"

Rantojen läheisyydessä jäätä on paikoin muutamia senttejä, mutta vieressä voi Merivartioston mukaan olla sulia paikkoja. KUVA: Merivartiosto
Oulu 8.11.2019 12:57
Greta Virranniemi

Pilkkijän tekisi jo kovasti mieli kohti merta ja maukkaita ahvenparvia. Alkutalven pakkasjakso on muodostanut teräsjäätä jo paikoin kohtalaisesti, mutta vielä ei kannata jääpeitteelle kiirehtiä. Jääpeitteet ovat vielä petollisia Oulun seudulla. Näin varoittaa Merivartiosto tiedotteessaan. 

Talvi on lähtenyt vuodenaikaan nähden räväkästi käyntiin Oulun seudulla. Lumipeitteen lisäksi pakkasjakso on edesauttanut talven tuloa vauhdilla. 

Samalla talviset harrastukset vetävät kansalaisia. Hiihtolatujen päitä on tutkittu kiivaasti ja somen pilkkiryhmissä käy hälinä jäätilanteesta, Merivartioston tiedotteessa kerrotaan.

Merivartiosto varoittaa vielä paikoin heikoista jäistä. Jäänmuodostus on ollut kohtalaisen hyvää, mutta tilanne voisi olla parempikin. Jääpeite ei ole kasvanut paksuutta veden lämpötilan takia.

Rantojen läheisyydessä jäätä on paikoin muutamia senttejä, mutta vieressä voi Merivartioston mukaan olla sulia paikkoja. Normaalia lämpimämpi merivesi hidastaa jäänmuodostusta ja voi syövyttää jääkantta alhaaltapäin.

Viiden sentin teräsjää kannattelee ihmisen painon. Jos kyseessä on vedestä ja lumesta muodostunut hauraampi kohvajää, paksuutta tulisi Merivartioston mukaan olla puolet lisää.

 Merivartiosto antaa myös vinkkejä jäällä liikkujille. Jos toteat jääpeitteen olevan riittävän paksu, ota mukaan jotain kelluvaa ja naskalit. Ilmoita läheisille, millä aikataululla liikut, ja pakkaa matkapuhelin vedenpitävään pakkaukseen.

MAINOS

Kommentoi

Tätä se ilmaston lämpeneminen teettää, Perämerikin jäätyy normaalia aikaisemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto lämpenee vielä 50 00 vuotta, kunnes käännymme kohti uutta jääkautta.
Sitä ne tammien fossiilit pohjoisimmassa Norjassa tietää.
Mutta viherpiiperöt haluavat rahastaa ja käyttävät hyväksi jopa ruotsalaista lapsityövoimaa.
Joidenkin on täytynyt pumpata se tieto tähän ruotsalaiseen.
On jäänyt nuoruus elämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kaloja saa pyytää kalat haluavat elää, joku sanoi ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai saa pyytää ja ottaakin jos luvat kunnossa ja mitat täyttävä kala. Älä usko kaikkea mitä isot pojat kylillä puhuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se vielä jää taija ihimistä kestää, mutta kyllä se pilikkijän kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin mittaamassa jään paksuutta ympäri oulua, ja joka paikassa oli yli kymmenen senttiä paksu jää. Eli hyvin kestää jo autoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image