Oulu

Me­ri­kos­ken­ka­dun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"

KUVA: Taneli Kärki
Oulu 24.7.2019 6:53
Taina Virolainen

Pelastuslaitos sai keskiviikon vastaisena yönä tehtävän Oulun Merikoskenkadulle Tuiraan. Kadun kolmikaistaiselle osuudelle oli ilmestynyt suuri kuoppa Alppilaan päin menevän liikenteen kohdalla. 

– Asfalttiin oli syöpynyt 30 senttiä halkaisijaltaan oleva monttu. Näkyi, että ajolinjaa oli korjattu. Joku putki oli alkanut vuotaa ja maata oli poistunut alta, kertoo ylipalomies Jaakko Pellikka

Pelastuslaitos laittoi Merikoskenkadulle liikenteenohjauspoijuja, kaupungin katupäivystys ryhtyy korjaamaan tietä keskiviikkoaamusta.

– Monttu oli aivan tien keskiviivan vieressä. Siinä olisi jollekin ajoneuvolle voinut käydä huonosti, Pellikka selittää. 

Ohilkukija oli huomannut tien kunnon ja tehnyt ilmoituksen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Voisi olla tarve liikennepoliiseille, jotka tarkkailevat tiekunnostamisia ja laatua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueen infra on rakennettu samaan aikaan kuin talot, 60-luvun alussa. Kaukolämpö- Ja viemäriputkia korjataan Merikoskenkadulla koko ajan. Kunhan Toppila ja asuntomessualue valmistuu, pitää remontoida kaikki linjat + kaikki Merikosken sillat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaava tapaus Tuirasta jokin aika sitten, Valtatien ja Hartaantien risteyksessä kansisiiviläviemärin putkissa tai muissa viemäri tai käyttövesiputkissa oli häikkää. Viemärin kansi vähän tulvi ja asfaltti painui montulle. Kuorma-auto soralastissa työmaille ennen Lipporannan nykytyömaata ajoi parin metrin päästä vuodosta ja asfaltti petti ja auto upposi käyttövesi- ja viemäri sekä mahdollisesti jo rakennuttujen kaukolämmön tulo ja menoputkien vuotoon. Kuorma-autosta jäi vain peräpää näkyviin. Muistaakseni ja lehti- ja valokuvien paikalla on sattunut vastaavaa useammin. Luonnonvesi suonen tekemää maavesimonttua kutsutaan horstiksi saksalaisen perinteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvaukset tiukassa jos ajaa monttuun! Äkkiä korjataan kuoppa, jota ei ole sen jälkeen ollut edes! Ottakaa kuva jos niin käy!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä monttuja tulee olemaan vielä jatkossa paljonkin, koska paikat peitetään asfalteilla ja muilla tiiviillä aineilla, maa ei pääse hengittämään jos sillä sattuu olemaan vaikeuksia löytää paikkaa se puhaltaa läpi. Kai se on lääke maan astmalle, että henkireijät aukeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli tähänkin ongelmaan olisi ratkaisu hengittävät ja ympäristöystävälliset luonnonmateriaalit? Päällyste tehtäisiin hamppupärehevosenp€rskarvamassasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nastarenkaat pilaavat kadut,jos ei olis nastarenkaita vois käyttää samaa ainetta kuin saksassa tielle
eli hienorakeista öljysoraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue juttu ennen kuin alat pätemään. "Joku putki oli alkanut vuotaa ja maata oli poistunut alta, kertoo ylipalomies Jaakko Pellikka."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katujen kunnossapitäjillä on kiirettä talvivalmistelujen vuoksi, kaupunki aikoo säästää kunnolla aurauskuluissa ja työntekijät rakentavat nyt urakalla pitkospuita jotka tuodaan ensilumien aikaan kevyenliikenteenväylille.. Tai en ole varma mutta ainakin viimetalvena niitä pitkoksia olisi Tuirassa(kin) tarvittu kun ei aurauskalustoa paljon näkynyt tai jos näkyi niin vauhdilla kahvitauolle menossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvä etten Lambolla osunut tuohon. Olisi tullut kaupungille kallis lasku. Ei oo nimittäin halpoja nuo Lambon vanteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on jo kolmas ellei neljäs kesä peräjälkeen kun noilla samoilla paikoin on kaivettu ja paikattu. Eikö löydy ammattimiehiä tekemään kerralla kuntoon vihdoinkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan siihen reikää tulee kun valitaan tekemään ja korjaamaan se halvin urakoitsija. Halpaa ja hyvää ei ole vieläkään olemassa.
Kiertelin tuossa polkupyörällä katuja katsellen ja aikamoista tilkkutäkkiä ja paikaaa paikan vieressä on nykyään Oulun kadunpinnat...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin muuten on. Mutta eipä nuo pyötäteiden tilkkutäkit ja tärinäviivat päättäjiä kiinnosta kun pitää saada pätkä uutta pyöräbaanaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen aletaan rakentamaan uutta kallioparkkia, Tuiraparkkia. Herätys kaikenvastustajat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tolokun miehe on nyt asialle pantava. Rahvaallekin joskus liikenee heiltä ehkä jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuirassa myös on kerrostalolle vievällä tiellä, jolla myös pyöräillään paljon, ollut ainakin kuukauden päivät keskellä iso monttu. Mutta eipä kukaan ole ottanut asiakseen korjata sitä. Vaikka joku saattaisi loukata koipensa tai kallonsa pahoin jos siihen kulkisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset pitää ilmoittaa Oulun kaupungin katualueiden kunnossapitoon, vaikkapa netissä. Tänne kirjoittaminen vaaranpaikasta ei auta vian korjaamista.
Ja kohteen voisi ilmoittaa sinne tarkemmin kuin sanomalla "Tuirassa kerrostalolle vievällä tiellä" - niitä kun on aluellaa melko monta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ilmoitettu kyllä on, mutta kun ei ole kaupungin alueella eikä kiinteistönhuoltoa tunnu kiinnostavan niin eihän asia etene. välillä jotkut käyvät siihen lautoja pystyttämässä, mutta joku toinen niitä vie , niin mitä sitä pienet ihmiset sille voi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

6:58
Kiinan koronaviruskuolemien määrä kiipesi yli sadan, vahvistettujen tartuntojen määrä pomppasi yli 4 000:een
6:38
Tieliikennekeskus varoittaa: Satava ja pöllyävä lumi vaikeuttaa ajamista Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa
6:00
Ammatillinen koulutus tarvitsee nyt työrauhaa,  taloudellista turvaa antaisi ammatillisen koulutuksen valtakunnallisen perusrahoituksen nosto Lukijalta
6:00
"Viime vuosi oli karmea" – Lehto Groupin kova kasvu sai johdon euforiaan ja teki ylimieliseksi, eikä varoittavia ääniä kuunneltu, myöntää toimitusjohtaja Hannu Lehto Tilaajille
0:01
Näin Tara Koivukoski selvisi vuosikausia kestäneestä väkivallasta
0:01
Liivijengeissä pyörivän Tara Koivukosken esikoiskirja kertoo selviytymisestä väkivallan syöksykierteessä – "Hyvien riveissä on pahoja ja pahojen riveissä hyviä" Tilaajille
27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio ja Enontekiö pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

188 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image