Oulu

Medvedev saapuu tänään Ouluun –  Pennanen ylpeä korkean tason vierailusta

Kaupunginjohtaja Matti Pennanen on tyytyväinen Venäjän pääministerin Oulun-vierailusta. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 9.12.2016 6:08 | Päivitetty 9.12.2016 6:10
Kaleva, STT

Tyytyväisyys siitä, että pääministeri Dmitri Medvedev tulee tänään Ouluun, oli torstaina kaupungin johdossa silminnähtävää.

– Olemme ylpeitä siitä, että tällainen vierailu toteutuu, kaupunginjohtaja Matti Pennanen sanoi avatessaan uusinta oululaistutkimusta, tuotekehitystä ja yrityselämää esittelevän mediatilaisuuden.

Englanninkieliseksi suunniteltu tilaisuus vedettiin läpi suomeksi, sillä ulkomaisia toimittajia ei ollut paikalla. Venäläiset toimittajat, joita on tekninen väki mukaan lukien runsaat kolmekymmentä, tulevat kaupunkiin pääosin vasta tänään.

Pienenä harminaiheena ilmassa oli torstaina tullut tieto, jonka mukaan suunnitellusta vierailuohjelmasta jäisi pois suunniteltu käynti oululaisyrityksessä. Kyseessä olisi ollut ”kohtuullisen suuri” Oulussa toimiva firma.

Taustalla Sipilän kutsu

Medvedev saapuu Ouluun pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Kyseessä on pääministerien toinen kahdenvälinen tapaaminen.

Sipilän mukaan tapaamisessa Medvedevin kanssa keskustellaan taloudesta ja turvallisuudesta. Tarkoitus on käydä läpi muun muassa Syyrian ja Itämeren tilannetta, mutta myös taloutta.

- Olemme nyt rohkeasti ottaneet agendalle myöskin näitä uusia isoja investointeja, Sipilä sanoi torstaina.

Viime kuussa luovutetussa selvityksessä sanottiin, että Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapeli olisi poliittisesti ja teknisesti mahdollista toteuttaa. Selvityksen teki Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen yhdessä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon kanssa.

- Me aiomme määrätietoisesti edetä nyt asian kanssa, jos saamme korkeammalla tasolla myöskin vihreätä valoa kaikilta mailta, Sipilä sanoi tietoliikennekaapelista.

Sipilän mukaan tavoitteena on, että vauhtiin päästäisiin jo tämän hallituskauden aikana.

Medvedevin vierailu sulkee perjantaina teitä Oulussa. Myös joukkoliikenteessä on muutoksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sipilä tyri kun kutsui seurueeseen suomen vastustajan Aleksandr Hudilaisen. Tosiaan alatyylin seurue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapelointi olisi Suomen kannalta aivan erinomainen juttu oletaen tietenkin että se vedettäisiin alueemme läpi. On täysin mahdollista että reitti menee meressä Norjan länsipuolitse. Jos se toteutuu Suomen kautta on silloin vihdoin viimein viimeistään samalla rakennettava jäämerenrata Kirrkkoniemeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä sitä paljoa muita ylpeydenaiheita voi ollakaan kaupunginjohtajalla. Kaupunki on selvitys tilassa ja kaikki palvelut on lopetettu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se kannattaa olla Putinin kaveri jos liikkuu maailmalla.Tämäkin jäbä 150 cm korkokengissä ja herrat rähmällään joka mutkassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva kirjoittaa Pennanen ylpeä, eikö meidän pidä olla ylpeitä pääministeri Sipilän toiminnasta, että tuo tänne kaupunkiimme tälläisia vieraita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän johtajien vierailut täällä perinteisiä ruostevyöhykkeen teolisuudenaloille panostavalla ja perinteisiä patriarkkaalisia arvoja edustavalla venäjämielisellä alueella ei liene sattumaa. Pääministerin puolue molemmissa maissa pyrkii selvästi jakamaan maata kahteen osaan. Suomeen kapeimmalle kohdalle perustetaan pohjolan donbass. Ei itänaapuria kiinnosta mikään paikallinen yritystoiminta, vaan vaikutusvallan betonoiminen tänne ohi demokraattisen kontrollin ydinvoimalan avulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jakamaan maata, luinko oikein. Kaikkea vielä, nämä jos mitkä yhdistävät kaksi erilaista kansakuntaa. Venäjän pitää vakuuttua siitä että Suomi ei ole mukana vieraiden valtioiden suunnitelmista hyökätä Suomen kautta Venäjälle - ja tietysti taas päinvastoin. Näitä hyökkäyksiä, oli ne sitten millä tavalla tai mitä tahansa, on Suomen velvolisuus estää tai poistaa. Ei saa olla epäilyksen häivääkään että olisimme jotenkin vihamielisiä. Suomalaisen ovat hienoa kansaa Trumpinkin mukaan ja niin ovat venäläisetkin.
Yhteiset talouden suunnitelmat yms ovat tärkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin niitä suhteita pitää naapuriin hoitaa. Se ainainen suvakkiräkytys riittää. Suomikin antaa turvapaikkoja venäjän hallituksen vastustajille ja kaikenmaailman homppelirettelöitsijöille. Ei ihme että hävittäjät lentelee rajan pinnassa ja ylikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi alkaa jo aikuistua ja heittää turhanpäivänen suunsoitto pois , ystävällisyys ,arvovaltaisuus ja kaikin puolin hieno käytös pitäisi olla itsestään selvää . Hyvää joulua ja kauniita ajatuksia sinulle ÄMPÄRI.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Sipilä! Suhteita Venäjään on erittäin tärkeä pitää aktiivisesti yllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se mahtavaa että Medvedev vierailee Barentsin alueen pääkaupungissa. Keskusteltiinko kulttuuriyhteistyöstä tai Fennovoimasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin johdon pitää muistaa venytellä hyvin ettei tule kumartelusta selkä kipeäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, toivottavasti on joogattu kunnolla. On hyvä olla rähmällään naapurimaita valloittavan valtion suuntaan.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Kumma kukka.
yks mummeliini

Uusin lukijakuva

Forest

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

98 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Käy koulua alalle, jossa on töitä tarjolla. Valmistu hyvillä papereilla ja pidä jo opiskeluaikana kesätöissä huoli posit... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image