Oulu

Medvedev saapuu Ouluun perjantaina puo­lil­ta­päi­vin – katuja suljetaan keskustassa jo torstaina

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev saapuu Ouluun perjantaina. Arkistokuva Oulun lentokentältä viime vuoden lokakuulta, jolloin Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vieraili Oulussa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 7.12.2016 18:28
Kaleva

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin perjantainen Oulun-vierailu näkyy keskustassa jo torstai-iltana, kun osa kaupungintalon läheisistä kaduista suljetaan moottoriajoneuvoilta. 

Medvedevin delegaatio saapuu Oulun lentoasemalle perjantaina puolenpäivän aikaan. Lentoasemalta he siirtyvät saattueessa kaupungintalolle.

Saattueen reitillä on aika ajoin liikennevalot pois toiminnasta, jolloin poliisit ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä.

Vierailun päätyttyä iltapäivällä saattue palaa lentoasemalle.

Poliisi kehottaa varautumaan hetkellisiin liikenneruuhkiin poikkeuksellisten liikennejärjestelyjen vuoksi. 

Suurimmat liikennevaikutukset Oulun keskustassa sijoittuvat kaupungintalon ympäristöön. Katujen sulkemiset kestävät vierailun päättymiseen saakka.

Liikkumiseen vaikuttavat rajoitukset keskustassa on merkitty liikennemerkeillä, aidoilla ja keiloilla. Kaupungintalon ympäristössä on poliiseja varmistamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä ohjaamassa liikennettä.

Poliisin tiedotteen mukaan katujen sulkemiset vaikuttavat merkittävästi myös Torikadun kautta kulkevaan joukkoliikenteeseen. Muutoksista luvataan ilmoittaa Oulun joukkoliikenteen nettisivuilla.

Oulun poliisi kertoo tapahtumien kulusta Twitter-tilillään hashtageilla #valtiovierailu #oulunpoliisi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Toivottavasti oululaiset kunnioittavat riittävästi näinkin korkean tason vierailua ja ottavat Herra Pääministerin asiaan kuuluvalla arvokkuudella vastaan. Tapahtumaan sopiva vastaanotto voisi olla esimerkiksi sankka Ukrainan lippujen meri yleisössä, jotta herra Medvejev tuntisi olonsa mahdollisimman tervetulleeksi ja kotoisaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nämä autokulkueet ole enää nykypäivää, vieraat tulisi siirtää kaupunkiin helikopterilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaako niitä silloin sulkea, kun vieraita tulee, joutuvat vaan kävelemään pitkiä matkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ettäkö osaa lukea selvästi sanotaan että kaupunginn talon ympärillä olevat kadut suljetaan muut kadut siksi aikaa kun saattue menee ohi joten elekää menkö keskustaan jos se on noi vaikiaa se ajattelu ja lukemisen ymmärtäminen menkää muhokselle opetteleen ajaan siellä on kahet liikenne valot ja pari ympyrää kiertäkää niitä nii ei oo ruuhkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan mielensäpahoittajat ja kateelliset on taas vauhdissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sano muuta. Sekö sinun mielesi pahoittaja ja kateuden sytytti, että jollakin oli asiasta mielipide?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vierailu selittääkin sen Oulunsalon lentoaseman parkissa olevan venäläisen Antonov -kuljetuskoneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kentän reunalla metsikössä kyttää pullonpohjaisilla silmälaseilla suomea puolustava mies.Eikä naurun hymyäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

reilu vuosi sitten Lavrov vieraili oulussa. ei pitäs olla epäselvää,että oulu on venäjämielistä seutua. pohjolan donbass.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja kannattaa ollakkin venäjällä mielettömät markkinat.sinne menee tavaraa ja maatalous tuotteita vaikka kuinka paljon ja ovat valmiita maksaan laadusta toisin kun eurossa rypevä eurooppa joka on menossa täydelliseen hajoamis tilaan.kaikki venäjä pakotteet pois koska eu ei ole valmis korvaamaan niistä aiheutuneita vahinkoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

venäläinen syö meidän maksamilla tukiaisilla tuotettua ruokaa...sitäpaitsi esim. atria ja valio ovat vieneet tuottajien rahoja venäjän investointeihin ja sieltä on tullut raakasti tappioita. Kansantaloudellisesti tässä ei ole mitään järkeä eikä edes liiketaloudellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on Italian kokoinen talous jota riivaa kehitysmaan korruptio. Pelkästään about 60% Suomen kaupasta on EU-maiden kanssa ja puolet ulkomaisista sijoituksista tulee Ruotsista. Jatkossankin Suomen hyvinvointi tulee pohjautumaan länsikauppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrityksemme ei lähde viemään yhtäkään tuotettamme noin epävakaaseen ja arvaamattomaan maahan, joka saattaa ykskaks muuttaa "lakejaan" ja ajaa länsimaiset yritykset konkurssiin ja pois maasta. Suomalaiset yritykset ovat jo poistumassa Venäjältä, Kesko viimeisimpänä. Markkinat ja rahat ovat lännessä. Pitäkää ruplanne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiiä vaikka Medvedev palauttaa Karjalan, Sallan, Petsamon ja Suomenlahden saaret Suomen 100 vuotisjuhlan kunniaksi ensi vuonna. Tämä liittyy siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi turhan kallista veronmaksajille ottaa ne alueet haltuun. Siellä infra alkaa olla nykyään aika heikossa hapessa. Pitäisi tekohengittää miljardeilla. Eikö valtiolla ole jo liikaa vuosittaista velkaa? :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän tulee maksaa myötäjäiset Karjalan palauttamisesta, niin ovat huonoon kuntoon saattaneet ikiaikaisen suomalaisen maakunnan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
53
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image