Oulu

Mat­ka­kes­kuk­sen päärahoittaja vetäytyi, vaatekaupat edelleen sitoutuneita

Oulu 3.1.2013 12:54 | Päivitetty 3.1.2013 13:04
Kaleva

Oulun matkakeskuksen rahoitus on avoinna. Päärahoittajaksi ehdolla olleen sijoittajan kerrotaan vetäytyneen. Asiasta uutisoi tänään Yle.

Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Marko Palonen vahvistaa tapahtuneen, mutta ei paljasta vetäytynyttä rahoittajaa.

Marko Palonen vakuuttaa, että sijoittajien kanssa tehdään jatkuvasti töitä.

”Olemme herkässä tilanteessa. Neuvottelut jatkuvat. Käyttäjäpuolella meillä on hyvä tilanne. Pohjoismaiset vaatekaupat ovat tulossa. VR:n puolella muutoksia ei ole tapahtunut”, Palonen kertoo Kalevalle.

Kauppakeskukseen on kerrottu olevan tulossa muun muassa H&M, Cubus, Carlings, Dressmann, Bik Bok ja KappAhl.

”Yrittäjät uskovat Ouluun ja alueeseen. Osa yrityksistä on uusia Oulussa ja osa laajentaa toimintaansa. Ne täydentävät Oulun puutteellista erikoistavarakauppaa”, Palonen sanoo.

Lue lisää 04.01.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (64)

Kauniit puualotkin piti purkaa vaikka rakennustöistä ei ole mitään tietoa. Siinä se ruma tyhjä purkualue on nyt ihmisten ihailtavana kenties vuosikymmeniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetikö ne uudet oululaiset intoutuu hurjasti matkustelemaan vai tartteeko "iso" kaupunki vallan uuden monumentin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko ratapiha pitää kattaa.

Linja-autoasemasta voi aloittaa. Kerroksia voisi olla 5-6, rakennuksella voisi olla pituutta vaikka 2 km ja leveyttä 300-400 m.

Tuohon kompleksiin voisi tulla sitten junalla, linja-autolla taikka henkilöautolla. Parkkipaikkoja olisi kerroksissa. Liikepinta-alaa saataisiin helposti 360 hehtaaria !!! Tässä parkkipaikat jo mukana.

Alkaisi olla Euroopan suurin ostoskeskus. Kallioparkin rakentamisen voisi keskeyttää jo huomenna. Ensi viikolla vaan sitten kattamaan ratapihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR:n kannattaisi pysytellä ydinosaamisessaan eikä lähteä rönsyilemään kiinteistökeinotteluun jossa voi menttää helpolla paljon rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vuosia on vakuuteltu, että Oulussa on huutava pula liiketiloista ja vika on kaavoittajissa. Tässä näkee mikä on todellinen kysyntä uusille liiketiloille täällä "Turkua suuremmassa" kaupungissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyntä vaihtelee taloudellisten näkymien ja rahoituksen saatavuuden mukaan tottakai. Matkakeskuksen alue ei muutenkaan ole aivan kaikkein halutuinta aluetta keskustan kaiupoille, koska se ei ole Rotuaarin varrella. Ei se ihme ole, jos suurimman riskin ottajaa ei tila nyt kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirretään Raksilan marketit linja-autoaseman puolelle ja asuntoja päälle. Näin saamme vahvan kauppakeskuksen joka tukee myös toispuolell rataa olevaa matkakeskusta. Yhdistetty päivittäistavarakauppa, linja-auto asema ja juna-asema kiinostavat varmasti myös muita kaupanalan toimijoita sekä rahoittaijia. Lisäksi koko kantakaupungin palvelut paranevat ja ydinkeskusta kasvaa reippaasti Hallituskatua pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KOKONAISRATKAISUN kanssa. Nyt kaupungissa olevat muutamat Venäläisturistitkin saataisiin pidemmäksi aikaa ja jopa kesälläkin j o s, kaupungissa päättäjät eivät "joisi vain yhden merkkistä viiniä" Raksila juuri tuollaiseksi. Se että Rotuaari on sula ei kesää tee. Ne henkilöt jotka jarruttavat kaupungin kehitystä muualla kuin Rotuaarilla pitää saada selville ja vaikka häpeäpaaluun
Ps. Kävin postissa Hallituskadulla ja sitte kävelin keskustaa kohti 2.2 m korkeaa aidanviertä. Siellähän on kahvila. Poikkesin. Jututin omistaja/myyjää. Sanoi että on vaikuttanut kovasti tuo roopinteko. Kaupunki ei ole vähääkään välittänyt yrittäjien yhteydenotoista. ROOPPI ON TÄRKEÄMPI KUIN YRITTÄJÄT ROTUAARI ULKOPUOLELLA.( No meni vähä laajemmaksi kirjoitus ko ajattelin. No en kirjoita sitte enää,, tuntiin.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan. Ehkä kolmea markettia ei tarvita enää keskustan kupeeseen. Raksilan markettien alueelle voisi miettiä sitten pari korttelia kaupunkimaista asutusta huippupaikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällähän on jo vähintään viisi vaatekauppaa jokaisessa korttelissa. Montako niitä tarvitaan? Eihän tässä eletä edes napapiirillä, joten luulisi vähemmilläkin vaatteilla tarkenevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs vika on entisessä asemassa? Tarviiko sitä kaikkea saada. Kohtahan junat liikkuvat niin nopeasti, että Oulussa ei voi jarruttaakaan ollenkaan. Onhan noita kauppoja jo ihan tarpeeksi siellä. Ja Tupokseen tulee vielä lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tästäkin asiasta pitää jahkata vuosikaudet? Tämä Oulun touhu on jotenkin kummallista kun sitä vertaa muiden suomalaisten kaupunkien kehitykseen. Oulun keskustaan ei ikään tulla rakentamaan mitään, onhan tämä jo moneen kertaan nähty. Pelkästään katteettomia lupauksia ja suunnitelmia olemme me asukkaat saaneet kuulla vuosikaudet.

Kokkolassa tai Vaasassa tuollainen matkakeskus oltaisiin rakennettu alle vuodessa. Siellä ei jahkailla vaan laitetaan heti toimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysy sitä sijoittajilta. Matkakeskuksen kaava on ollut voimassa jo yli kuusi vuotta eli kaupungilla ei ole osaa eikä arpaa näihin yksityisten liikehankkeiden toteuttamatta jättämisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän kaikki muuttuu, kun saatiin kallioparkkityömaa käyntiin. Rakentaminen keskustassa on jo aivan huimaavaa! MOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (64)

Uutisvirta

80
Lähes 200 metriä pitkä risteilyalus Amadea saapui Ouluun – aluksen lähdön voi nähdä Nallikarista
64
Hallikainen haluaa Oulun kaupungilta lievempiä ukaaseja torihotellin rakentamiselle – esittää vakuuden pienentämistä puoleen miljoonaan ja rakennusajan ehdollista pidentämistä
56
Nelostielle saadaan kauan kaivatut liikennevalot Iihin – sivutieltä liittyminen helpottuu kahdessa risteyksessä
53
Kolumni: Huono omatunto kalvaa lihansyöjää, mutta kasvisravintoon siirtyminen ei onnistu sormia napsauttamalla
32
Maria Ohisalo: "Jos pelkäisin, en olisi lähtenyt politiikkaan"
31
Ukko-Pekka sytytti kolme maastopaloa reitillään Ylä-Savossa  –  samanlaisia tilanteita on ollut aiemminkin
22
Suomen HX-hävittäjähankinnasta kilpailevat korottavat panoksia – Boeing löi pöytään Growlerin ja kolme miljardia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupaan kirjoittajat ovat ikävää porukkaa

Jos kirjoittajat ovat ikävää porukkaa niin on se källi homma että näitä kuiten luetaan. Mielipiteitä on niin monta kuin ... Lue lisää...
Ratiriti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image