Oulu

Mäntylään nousee uusi ker­ros­ta­loa­lue ja lähikauppa – alle jää nykyinen Salen rakennus

Oulu 10.12.2019 20:18
Antti Ervasti

Mäntylään nousee uusi pieni kerrostaloalue ja uusi lähikaupparakennus.

Mäntylään rakennetaan uusi asuinkerrostalojen kortteli ja lähikauppa-liikerakennus. Alue sijaitsee Postipojankujan ja Snellmannintien kulmilla, jossa nykyään on vanha, huonokuntoinen Sale-kaupan rakennus ja rakentamatonta tonttialuetta.

Kaksi kerrostaloa tulevat olemaan viisikerroksisia, ja kaupalle on varattu yhden kerroksen verran rakennusoikeutta. Lisäksi asemakaava-alueelle tulee kerrostalojen käyttöön autopaikkojen korttelialue.

Kauppakorttelilla on rakennusoikeutta 800 kerrosalaneliötä. Kauppana jatkaa Arina-ketjun Sale-myymälä uudella tekniikalla varustettuna. Asuinkerrostaloja tulee kaksi, joille on osoitettu rakennusalaa kummallekin 1 900 kerrosalaneliötä. Talojen huoltotiloilla tulee olemaan tilaa yhteensä 400 kerrosalaneliötä.

KUVA: Ella Jokinen

Alueen rakentaminen tulee olemaan pintamateriaaliltaan pääosin poltettua punatiiltä. Korttelialueen kävely- ja pyöräily- sekä auto- ja huoltoliikenne erotetaan toisistaan siten, että kaikki korttelin autoliikenne tulee alueelle Postipojankujalta. Puustoa kortteleissa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon.

Lisäksi liikennejärjestelyjä tehdään siten, että Postipojankujaa jatketaan menemään Mäntylänpuistossa sijaitsevalle pallokentälle saakka.

Nykyisen kaupan piha-alue toimii tällä hetkellä kirjastoauton pysäkkinä. Postipojankujan päähän tehdään kääntöpaikka, jota voidaan käyttää muun muassa uutena kirjastoauton pysähtymispaikkana.

Alue on Oulun kaupungin omistama, ja kaavamuutoksen aloite tulee Tauno Tönningin säätiöltä. Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina hankkeen yhteistoimintasopimuksen ja päätti asettaa asemakaavan luonnoksen nähtäville. Rakentaminen alkaa kaavan valmistuttua todennäköisesti ensi kesän jälkeen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Mäntylän asutusalue paranee. Palveluja toivotaan lisää ja K-kauppa olisi hyvä olla myös, sillä asukkaita tulee alueelle paljon enemmän, valinnanvaraa toivotaan. Toivotaan, että alue pysyy rauhallisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisko vanhan kiskan takas? Muuten hyvä. Joukkoliikennevuoroja tulee enemmän ja kauppakin uudistuu. Vois kai tuohon tietty rakentaa S-marketinkin, niin ois vähän isommat valikoimat ja joku liiketila vielä kylkeen, niin ois vieläkin parempi. Pubinkin ottasin mielelläni, mutta tiedän että siitä tulee sanomista porukalta. Ei ne halua juottolaa näin rauhalliselle alueella ja kyllä minä sen ymmärrän. Jos sitten vaikka edes Sonnisaaren ihan pienen pieni kuppila. Sellainen jossa vois sivistyneesti maistella. Kerma Comppanyn vaatekauppakin ois kiva. Jos vielä pizzeriakin, niin aijai että...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kioski joutui lopettamaan kun möi kaljaa alaikäisille velaksi. Minä kaipaan K-kauppaa koska Arina valtaa muuten joka kolkan ja olutta voi mennä litkimään Höyhtyän ostarille jos jano tulee.
Ahtaaksi menee kun kaikki puistoiksi luokiteltavat halutaan rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

A rina pilasi Kaukovainion "kauppakeskuksen" toimillaan.
Nyt ei A rinaa saa päästää lähellekeään tuota rakennushanketta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä uutinen Mäntyläläistenkin kannalta. Tontti on yllättävän iso, siihen mahtuu kyllä. Tuo kulma tulee piristymään selvästi. Nykymallin ankeudesta ei voi huonommaksi mennä. Kohta tulee myös Mäntybaana I ja II. Jees!. Asuntojen arvot senkun nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin Välivainiolla. Ostoskeskus on jo pantu sileäksi ja kohta sen tilalle paremmalle ainekselle rakennetaan muutama kerrostalollinen sijoitusasuntoja. Mutta onko se paha monikinko aprikoi? Ei suinkaan sillä ilman että parempi aines haluaa omistaa sijoitusasuntoja köyhät päätyisivät asumaan kaikenmailman rojusta kyhättyihin hökkeleihin kuten 1970-luvulla rakennettuihin kerrostaloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos kaupunki viitsis ajatella ensin mäntylän asukkaita ,,vanhuksia.. joille sale on ainut henki reikä ja tekis uuden kaupan ensin sitten vasta kerros hirmuja vai onko taas päättäjillä omat edut tärkeys järjestyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi kauppa siihen tulee myös. Tiivistämällä asutusta tulee paremmat edellytykset toimivalle joukkoliikenteelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sopiva" - siis mille ja kenelle tarkoitat? Autoille sopiva varmaankin. Sopivan kokoinen? Talojen asukkaille? Jos ei pelkästään talojen asukkaille, niin miten ratkaistaan? Vai meinaatko pelkästään kaupan parkkipaikan tilavuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajalle tiedoksi, että "tulee olemaan" ei ole hyvää suomen kieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tulee olemaan" ja "tullennee" ilmaisee aivan erilaisia tyyppisiä asioita, eka varmuutta, toinen ehdollisuutta. Ja jos tuo toinen edes on oikea sana..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image