Oulu

Man­ner­hei­min­puis­to on myllätty täysin – remontissa puisto saa kokonaan uuden ilmeen

Mannerheimin puisto on tällä hetkellä rakennustöiden kourissa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.9.2018 12:23
Kaleva

Oulun keskustassa sijaitseva Mannerheiminpuisto on melkoisen myllerryksen kohteena.

Peruskorjauksessa puisto muutetaan ympärivuotiseksi tapahtumapuistoksi.

Remontin yhteydessä uusitaan puiston istutuksia ja avarretaan sen näkymiä. Lisäksi kulkureittejä, pyöräpysäköintiä ja valaistusta parannetaan.

Puistoon asennetaan erikoisvalaistusta, tapahtumien tarvitsemaa tekniikkaa sekä kiinteä WC.

Elokuun alussa alkaneen peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2019 elokuussa. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Yleensä aloitan motkottamisen "eikö kukaan muista". Mannerheimin puiston isossa altaassa aloitin minäkin esiuimakoulun. Sopivan syvä ja lämmin vesi. Siellä porukalla polskittiin ja käytiin vesisotaa. Sitten uinti kiellettiin "terveys syistä", kun vesi ei pysynyt puhtaana. Pakkomuutto Uimalaitokselle Linnansaareen. Siellä oli vain paljon likaisempi vesi, kun kakat ja paperit kelluivat Pikivirrassa. Eipä tainnut kukaan sen kummemmin sairastua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ette tee samanlaista oleskelu- ja maleskelupaikkaa kuin Valkean edusta Isokadulla. Suunitelmat on aina hienoja paperilla, mutta realiteetit pitää ottaa huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kehuista, lisään vielä että Oulu ottaa velkaa tätäkin tyhjänpäiväisyyttä varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Avarretaan näkymiä" eli suomeksi rumennetaan. Laittaisivat vielä muoviset kasvit oikeiden tilalle, mieluiten harmaat, niin olisi viihtyisä ja "fresh" puisto! Hyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kaupungilla mennyt se vähäinenkin usko Rotuaariin, kun Mannerheiminpuistosta tehdään paikkaa ympärivuotisille "tapahtumille". Yritetään kai laajentaa keskustaa tällä tempulla. Sinänsä ei yllätä, Oulussa on kunnostuttu ennenkin tarjoamalla laastaria kun pitäisi hoitaa alkusyitä. Villi arvaukseni on että joulutori 2018 sijaitsee täällä häiritsemästä kävelykadun harvoja kivijalkakauppoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Museovirastolle ei varmaan muistettu kilauttaa kaivamisen aloittamisesta., kun ei näy epämääräisiä olentoja syynäämässä kaivurin jälkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva että kunnostetaan ja uudistetaan. Mutta puututaanko itse oleellisimpaan viihtyvyyden rajoittimeen? Tämä Mannerheiminpuistohan on aina ollut paikallisten ammatti-Moilasten miehittämä. Ei sinne kiinnosta normi kaupunkilaista mennä sitä menoa katselemaan, jos sama homma jatkuu uusissa puitteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa tilanne muuttuu, kun puiston ilme muuttuu ratkaisevasti julkisen olohuoneen suuntaan ja jos sinne todella tulee jotain aktiviteetteja. Sehän on meistä muista kaupunkilaisista kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä siitä saadaan viihtyisämpi paikalliskulttuurien showroom kuin Valkean aukioista? Puliukkoihin liittyen: Voitaisiinko Pihlajalinnan vastapäisiin tyhjiin tiloihin tehdä päiväkänniläisille lepotiloja ja käymälöitä? Eräänlainen Kenttätien sivupiste, joka palvelisi sekä Mannerheiminpuistosta häädettäviä että kaupoissa asioivia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on niin huvittavaa! :DD Laitoin ensin kommentin, positiivisen sellaisen, ihan tarkoituksella katsomatta, mitä muut olivat kommentoineet. Koska arvasin, mitä se on: huonosti tehty, kaikki vanha pilataan, ei tule onnistumaan, vali, vali, vali, vali, vali, vali ... Tehkääpä arvon elämäntapavalittajat sellainen koe, että lukekaa näitä kommenttejanne nauhalle, ja kuunnelkaa sitten mille se kuullostaa. Alkaako katse hakea jo vahvaa köyttä ja oksaa...? Kaikki on aina vain huonoa, huonompaa tai vieläkin huonompaa. Koskaan ei tule ensimmäistäkään positiivista kommenttia - ei niin mistään! Jos kunnostetaan, se pilaa vanhan hyvän puiston. Jos ei kunnosteta, niin Oulussa ei välitetä yhtään ihmisten ympäristöstä ja viihtyvyydestä. Ja kaikkein paras esimerkki on mielestäni tuo ekologisuuteen vetoaminen: Kaupunkipuisto on eri asia kuin esim. Hietasaari, Hupisaaret tai Tuiran puisto, joissa on tarkoituksella säilytetty luontoa. Tässä on kysymys enemmänkin aukiosta kuin puistosta, jolloin se on tarkoitettu ihmisten olohuoneeksi. Ja puista vielä: puilla on elinkaari kuten kaikilla muillakin elävillä olennoilla, jollon ne eivät elä ikuisesti. Jossakin vaiheessa vanha puusto pitää uusia, vaikka ne olisivatkin vanhoja ja rakkaita puita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se talvitori/joulutori nyt siihen. Patsas toiseen reunaan. Katselee kyllä länteen, mutta pyllistää puisto/torialueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu! Mukava nähdä, että meillä paikkoja ehostetaan ihan perusteellisesti. Tuo kiinteä WC on suurta plussaa, niitä saisi olla enemmänkin tässä keskustan alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt herää kysymys, että onko patsaalle enää tarpeeksi arvokas paikka kaiken mylläämisen jälkeen? Mutta nyt kun se on jo kertaalleen lyöty maan tasalle, ei mene kovin kauaa, kun se muutetaan jostakin syystä (ei ole enää varsinaisesti puisto) asuinrakentamisen tontiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puisto on aukio, jossa on vanhoja, kauniita puita. Mutta Oulussahan ei saa olla mitään vanhaa, kaunista eikä viihtyisää. :'(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei edes yritä tukea kestävää kehitystä. Epäekologisempaa puistorakennelmaa saa hakea. Eikö arvoisa kaupunginpuutarhuri ja herra yhdyskunta johtaja tiedä kauanko esim. Lehmuksen kasvaminen näin pohjoisessa kestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehmuksen kasvaminen kestää sen koko eliniän ajan, näin on yleensäkin puilla, jos lopettavat pituuskasvun niin kasvavat paksuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Makuasia.
Toiset tykkää metrin korkeasta Lehmuksesta, toiset vähän isommasta puusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiähän nuo lehmukset kasvoivat esim. tuomiokirkonkin ympärille. Hirveä oli itku ja parku, kun vanhat koivut kaadettiin. Nyt kukaan ei kaipaa vanhoja koivuja enää takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
20:03
Kärppien lahjakas puolustaja Aino Karppinen pelasi nuoruutensa poikien joukkueissa ja käy yhä poikajunioreiden treeneissä: "Tykkään, kun saa taklia, eikä tarvi väistellä ketään" Tilaajille
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
26
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

600 000 EUROA AUTOIHIN

On kuulemma opposition kestävät. Eivät pääse kyytiin. Lue lisää...
Kyllä kestää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image