Oulu

Man­ner­hei­min­puis­to on myllätty täysin – remontissa puisto saa kokonaan uuden ilmeen

Mannerheimin puisto on tällä hetkellä rakennustöiden kourissa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 14.9.2018 12:23
Kaleva

Oulun keskustassa sijaitseva Mannerheiminpuisto on melkoisen myllerryksen kohteena.

Peruskorjauksessa puisto muutetaan ympärivuotiseksi tapahtumapuistoksi.

Remontin yhteydessä uusitaan puiston istutuksia ja avarretaan sen näkymiä. Lisäksi kulkureittejä, pyöräpysäköintiä ja valaistusta parannetaan.

Puistoon asennetaan erikoisvalaistusta, tapahtumien tarvitsemaa tekniikkaa sekä kiinteä WC.

Elokuun alussa alkaneen peruskorjauksen on määrä valmistua vuoden 2019 elokuussa. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Yleensä aloitan motkottamisen "eikö kukaan muista". Mannerheimin puiston isossa altaassa aloitin minäkin esiuimakoulun. Sopivan syvä ja lämmin vesi. Siellä porukalla polskittiin ja käytiin vesisotaa. Sitten uinti kiellettiin "terveys syistä", kun vesi ei pysynyt puhtaana. Pakkomuutto Uimalaitokselle Linnansaareen. Siellä oli vain paljon likaisempi vesi, kun kakat ja paperit kelluivat Pikivirrassa. Eipä tainnut kukaan sen kummemmin sairastua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ette tee samanlaista oleskelu- ja maleskelupaikkaa kuin Valkean edusta Isokadulla. Suunitelmat on aina hienoja paperilla, mutta realiteetit pitää ottaa huomioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kehuista, lisään vielä että Oulu ottaa velkaa tätäkin tyhjänpäiväisyyttä varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Avarretaan näkymiä" eli suomeksi rumennetaan. Laittaisivat vielä muoviset kasvit oikeiden tilalle, mieluiten harmaat, niin olisi viihtyisä ja "fresh" puisto! Hyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kaupungilla mennyt se vähäinenkin usko Rotuaariin, kun Mannerheiminpuistosta tehdään paikkaa ympärivuotisille "tapahtumille". Yritetään kai laajentaa keskustaa tällä tempulla. Sinänsä ei yllätä, Oulussa on kunnostuttu ennenkin tarjoamalla laastaria kun pitäisi hoitaa alkusyitä. Villi arvaukseni on että joulutori 2018 sijaitsee täällä häiritsemästä kävelykadun harvoja kivijalkakauppoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Museovirastolle ei varmaan muistettu kilauttaa kaivamisen aloittamisesta., kun ei näy epämääräisiä olentoja syynäämässä kaivurin jälkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva että kunnostetaan ja uudistetaan. Mutta puututaanko itse oleellisimpaan viihtyvyyden rajoittimeen? Tämä Mannerheiminpuistohan on aina ollut paikallisten ammatti-Moilasten miehittämä. Ei sinne kiinnosta normi kaupunkilaista mennä sitä menoa katselemaan, jos sama homma jatkuu uusissa puitteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa tilanne muuttuu, kun puiston ilme muuttuu ratkaisevasti julkisen olohuoneen suuntaan ja jos sinne todella tulee jotain aktiviteetteja. Sehän on meistä muista kaupunkilaisista kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä siitä saadaan viihtyisämpi paikalliskulttuurien showroom kuin Valkean aukioista? Puliukkoihin liittyen: Voitaisiinko Pihlajalinnan vastapäisiin tyhjiin tiloihin tehdä päiväkänniläisille lepotiloja ja käymälöitä? Eräänlainen Kenttätien sivupiste, joka palvelisi sekä Mannerheiminpuistosta häädettäviä että kaupoissa asioivia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on niin huvittavaa! :DD Laitoin ensin kommentin, positiivisen sellaisen, ihan tarkoituksella katsomatta, mitä muut olivat kommentoineet. Koska arvasin, mitä se on: huonosti tehty, kaikki vanha pilataan, ei tule onnistumaan, vali, vali, vali, vali, vali, vali ... Tehkääpä arvon elämäntapavalittajat sellainen koe, että lukekaa näitä kommenttejanne nauhalle, ja kuunnelkaa sitten mille se kuullostaa. Alkaako katse hakea jo vahvaa köyttä ja oksaa...? Kaikki on aina vain huonoa, huonompaa tai vieläkin huonompaa. Koskaan ei tule ensimmäistäkään positiivista kommenttia - ei niin mistään! Jos kunnostetaan, se pilaa vanhan hyvän puiston. Jos ei kunnosteta, niin Oulussa ei välitetä yhtään ihmisten ympäristöstä ja viihtyvyydestä. Ja kaikkein paras esimerkki on mielestäni tuo ekologisuuteen vetoaminen: Kaupunkipuisto on eri asia kuin esim. Hietasaari, Hupisaaret tai Tuiran puisto, joissa on tarkoituksella säilytetty luontoa. Tässä on kysymys enemmänkin aukiosta kuin puistosta, jolloin se on tarkoitettu ihmisten olohuoneeksi. Ja puista vielä: puilla on elinkaari kuten kaikilla muillakin elävillä olennoilla, jollon ne eivät elä ikuisesti. Jossakin vaiheessa vanha puusto pitää uusia, vaikka ne olisivatkin vanhoja ja rakkaita puita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se talvitori/joulutori nyt siihen. Patsas toiseen reunaan. Katselee kyllä länteen, mutta pyllistää puisto/torialueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu! Mukava nähdä, että meillä paikkoja ehostetaan ihan perusteellisesti. Tuo kiinteä WC on suurta plussaa, niitä saisi olla enemmänkin tässä keskustan alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt herää kysymys, että onko patsaalle enää tarpeeksi arvokas paikka kaiken mylläämisen jälkeen? Mutta nyt kun se on jo kertaalleen lyöty maan tasalle, ei mene kovin kauaa, kun se muutetaan jostakin syystä (ei ole enää varsinaisesti puisto) asuinrakentamisen tontiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puisto on aukio, jossa on vanhoja, kauniita puita. Mutta Oulussahan ei saa olla mitään vanhaa, kaunista eikä viihtyisää. :'(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei edes yritä tukea kestävää kehitystä. Epäekologisempaa puistorakennelmaa saa hakea. Eikö arvoisa kaupunginpuutarhuri ja herra yhdyskunta johtaja tiedä kauanko esim. Lehmuksen kasvaminen näin pohjoisessa kestää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehmuksen kasvaminen kestää sen koko eliniän ajan, näin on yleensäkin puilla, jos lopettavat pituuskasvun niin kasvavat paksuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Makuasia.
Toiset tykkää metrin korkeasta Lehmuksesta, toiset vähän isommasta puusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äkkiähän nuo lehmukset kasvoivat esim. tuomiokirkonkin ympärille. Hirveä oli itku ja parku, kun vanhat koivut kaadettiin. Nyt kukaan ei kaipaa vanhoja koivuja enää takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

19:07
Rekka lipesi tieltä Limingassa ja katkaisi valotolpan mennessään – nelostiellä yksi ajokaista suljettuna
19:00
Tutkimusprofessorit: Trumpin termivalinta ehkä sittenkin oikea –  "raking" voi tarkoittaa muutakin kuin haravointia
19:00
Ympäristö pelastetaan joka päivä niin Stora Ensolla, sairaalassa kuin ekokampaamossakin – "Euro toimii konsulttina" Tilaajille
19:00
Latvia valmistautuu historialliseen julkistukseen: Tuhansien KGB:lle tietoja välittäneiden nimet avataan arkistosta – mukana julkkiksia ja sukulaisia Tilaajille
18:46
Pohjantien liikenne pysäytetään ajoittain yöllä
18:38
Kansalaisaloite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla keräsi yli 60 000 allekirjoitusta
18:00
Hertta Inkala, 14, ei halua Kiasmaan taidetestaajaksi, jos Helsinkiin pitää lentää – lue, mitä tavalliset suomalaiset ovat valmiita tekemään ilmaston hyväksi Tilaajille
144
Liikenneministeri Berner Suomen Kuvalehdelle: ”Dieselautojen myynti tullaan jollain aikavälillä kieltämään”
79
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
67
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
62
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
31
Kansanedustaja suomii armeijan ruokakokeiluja: Kohta rämmitään proteiinipatukan voimalla.
30
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
25
Lintilä ryhtyy selvittämään itäisen ja pohjoisen Suomen junaliikennettä – saako Kainuu yöjunan takaisin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

miten syntyvyys nousuun

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uusi gallup.

Onhan se todettu monen monta kertaa että puheenjohtaja on puolueen menestyksestä vastuussa ja se vastuu pitää myös kanta... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image